Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Lagi  (Przeczytany 5715 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szero

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Lagi
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 11, 2010, 16:38:05 »
    Mówicie że Warband jest strasznie zasyfiony i dlatego tak laguje ... A co powiecie na ten film >> http://www.youtube.com/watch?v=QY99T7i5cLA ?

Jak widać na filmie osoba ta nie ma w ogóle lagów w Warbandzie.

Być może macie coś źle ustawionego, bądź sami macie nieuporządkowany komputer.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #16 dnia: Marca 11, 2010, 16:48:46 »
    Na starych patchach Warband chodził świetnie bez jakiejkolwiek przycinki (jedynie masa botów na serwerze mogła mulić), a nagle od którejś łatki konie zaczeły powodować dramatyczny spadek FPSów. Podobnie ma się sprawa z pingiem, pamiętam screeny Kalsivera z ujemnym pingem, sam miałem najwyżej 30, teraz mam 70-80. "Ludwiku Dornie i Sabo, nie tędy droga!"

Offline Szero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Marca 11, 2010, 16:50:45 »
    Rozumiem ale przeciesz pewne jest że do premiery wrócą na dobre tory, czyż nie ?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #18 dnia: Marca 11, 2010, 17:30:27 »
    Rozumiem ale przeciesz pewne jest że do premiery wrócą na dobre tory, czyż nie ?
    No właśnie to nie jest pewne... Ba! To jest według mnie raczej mało prawdopodobne.

Na wcześniejszych wersjach było wszystko tak zajebiście, że nie wiem co się stało, bo od pewnej wersji pingi zaczęły głupieć, gra ciąć (wcześniej śmigała idealnie)... Co gorsza problem wcale się nie zmniejsza, a śmiem twierdzić że nawet pogłębia, bo zaczęło się od pingu, a obecnie poszło dalej i laguje przy koniach, większej ilości ludzi, etc.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 12, 2010, 07:53:55 »
    Moje lagi już naprawione. Temat można by zamknąć, ale widać, że cieszy się popularnością.

PS. Zrobiłem to w ten sposób, że wymaksowałem wszystkie ustawienia -.- Bo mam mocnego kompa, a przy słabych się ścinał, więc pomyślałem, że to przez złą optymalizację. Teraz gra wygląda pięknie, nie ma lagów, nawet przy 60 ludziach i kawalerii na serwerze.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".