Mam propozycję :
M.in dodanie nowej frakcji . Kosynierów . W wojnie pod Racławicami 4 kwietnia 1794 doszło do bitwy z wojskami rosyjskimi . Armia liczyła prawie samych Kosynierów . Są to zwykli chłopi ,którzy pracowali na polu . Jedynie jaką bronią dysponowali była Kosa . Podczas tej bity z Rosjanami kosy miały odwrócone ostrza ,żeby były potężną bronią . Wyglądało to mniej więcej tak
http://img58.imageshack.us/img58/1742/kosav.png . Sięgała ona ok.2,5 m wysokości .
Ale z tego co widziałem już to macie to w planach nawet kosy już porobiliście xd... Jednak nie przeczytałem konkretnie jakie macie w planach tą profesję.
Nie wiem czy macie to w planach ,ale weście pod uwagę Wojciecha Bartosza to on w tej bitwie pod Racławicami się bardzo wyróżnił (też był Kosynierem). Kościuszko nadał mu nazwisko Głowacki .
Można też wziąć pod uwagę bitwe z Rosjanami pod Maciejowicami , która się działa w październiku tego samego roku . Wtedy do niewoli zabrano Kościuszko .
Nie wiem , możecie zrobić Wojciecha Głowackiego , Tadeusza Kościuszko , księcia Józefa Poniatowskiego , Hugo Kałłątaja , Stanisława Małachowskiego i Ignacego Potockiego jako wyższych Lordów . Byli to przywódcy dawnego stronnictwa patriotycznego i zwolennicy Konstytucji 3 maja .