Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Herby i Flagi  (Przeczytany 7735 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalik

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Loyaute me Lie
    Herby i Flagi
    « dnia: Marca 01, 2010, 11:28:15 »
    Czy istnieje jakiś prosty sposób na dodanie, ewentualnie na podmianę plików odpowiedzialnych za herby i flagi w grze? Gram od pewnego czasu w HYW v.5.0 i trochę mnie irytują "herby" z native?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Herby i Flagi
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 01, 2010, 13:18:58 »
    Czy istnieje jakiś prosty sposób na dodanie, ewentualnie na podmianę plików odpowiedzialnych za herby i flagi w grze? Gram od pewnego czasu w HYW v.5.0 i trochę mnie irytują "herby" z native?
    Dodawać bez module system raczej się nie da, ale podmienić jak najbardziej...
    w katalogu ...\mountandblade\textures\... odnajdź pliki: banners_a.dds do banners_f.dds -- w nich zawarte są wszelkie bannery występujące w Native (w pliku banners_default.dds znajdują się bannery używane przez najemników, niezrzeszonego gracza, dezerterów..).

Aby podmieniać banner musisz posiadać program, który otworzy plik o rozszerzeniu *.dds -- polecam DXTbmp (w którym prze konwertujesz z DDS na BMP i na odwrót), albo specjalną wtyczkę do Gimpa. Pliki nie musisz podmieniać z oryginalnymi -- zmienione wrzucić możesz do ...\mountblade\modules\<mod>\textures\...
    Miej na uwadze to, że bannery przydzielane są lordom losowo.

Zawsze możesz poszukać na TaleWorlds banner packów, ale nie zagłębiałem się w tym...

Pozdrawiam!

Offline Fryderyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 01, 2010, 15:40:50 »
    Oo przydatny temat zaraz się pobawie z tym.

Offline Kalik

• Użytkownik
    • Loyaute me Lie
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 02, 2010, 09:07:54 »
    Dzięki NIFIN!
    O takie coś mi chodziło. Banner-packów nie szukałem. Jak nic sensownego nie znajdę to pewnie z czasem dorobię :-)

Offline Andreuse

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 04, 2010, 03:55:14 »
    Witam
    Chciałem dodać banerki które sam zrobiłem,chodzi tu o M&B Warband
    Sprawa się ma do MP że by mieć własny banerek :D
    Ogólnie bawiłem sie programem DXTBmp i zmieniłem jeden orginalny banerek ale,nic to nie dało :D znaczy był inny w grze tyle ze ja go tylko widziałem ze jest inny :(  i edytowany orginalny baner zmienił sie u wszystkich innych graczy :D co jest logiczne
    Wiec musze dodac nowa serie "Pak-banerków" tylko jak???

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 04, 2010, 11:04:30 »
    wydaje mi sie, ze takie podmiany dzialaja na podobnej zasadzie co podmiany broni w counter strike`u. mozesz zmienic wszystkie modele i animacje, ale tylko TY je bedziesz widzial, chyba, ze pozostale osoby tez sobie je wrzuca u siebie. ewentualnie mozesz zrobic wlasnego moda z wlasnymi banerami itd, uruchomic wlasny serwer ze swoim modem i wtedy juz w ogole nie bedziesz mial problemu :)

Offline Andreuse

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 04, 2010, 20:04:55 »
    Nom ale racja :D
    Tyle ze ja juz kogos widzialem ze mial swoj banerek :D wiec mozna dla tego zainteresowala mnie ta sprawa z banerkami :D

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 18, 2010, 16:26:31 »
    Dałoby się przydzielić lordom herby tak żeby nie było losowo? Bo trochę głupio wygląda jak khergici mają w sztandarze kuszę, a rhodocy konie.

Offline Ryuu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 28, 2012, 10:19:17 »
    Witam mam takie pytanie mam już gotowe Bannery czy wystarczy je dodać do odpowiednich folderów teksture i itd i nanieść zmiany w module in jak w przypadku dodawania przedmiotów ale tam edytuje się plik item kid a w przypadku bannerów jest odpowiedzialny jakiś za to plik txt który trzeba edytować by się pojawiły z góry dziękuję za odpowiedź

Offline sumek101

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 28, 2012, 18:39:18 »
    To na początek proponowałbym wstawienie interpunkcji, bo nic nie da się zrozumieć.
    Co rozumiesz przez gotowe bannery? Tekstury bannerów do podmiany? Bannery jako nowe meshe ikon na mapie, bądź ich zbiór w brf? Bannery jako nowe przedmioty na polu bitwy?
    Napisz to proszę "po polskiemu" :)
    Pozdrawiam

Offline Ryuu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 28, 2012, 22:10:46 »
    Całkowicie może banery jak i na mapie jak i do wyboru