Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nowy Patch 1.015. Jak zmiany?  (Przeczytany 17709 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rhey

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Nowy Patch 1.015. Jak zmiany?
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 04, 2010, 21:04:48 »
    Musisz się zapytać Moskiewskiego szlachcica o hasło i tamto powinno być dobre.
    Dzięki. Wygląda na to, że ktoś nie pomyślał podczas projektowania tej misji skoro sami Kozacy nie byli w stanie podać mi prawidłowego hasła.

Offline Radtrak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 19, 2010, 23:15:52 »
    mam 3 misje dotyczące janusza Radziwiłła :
    za litwę
    o czarnym hetmanie mam się coś dowiedzieć
    i coś jeszcze-nie pamiętam
    przez tą 1 misje nie moge się dołączyć do królestwa (a do tych co chcą odzyskać tron mogę...)
    nigdzie,ale to nigdzie nie znajduje Radziwiłła...
    co jest grane??

Edit:

Nowy Path do M&B:OiM
    1.015.02
     1. Usunięto błąd w rozmowie ze starostą Nieświeży, prowadzący do nieprawidłowego rozwoju misji "Czarny Hetman".
     2. Usunięto błąd w rozmowie z Barabaszem, prowadzący do nieprawidłowego rozwoju misji "Czarny Hetman".
     3. Usunięto błąd w rozmowie z Pafnucym.
     4. Dopracowano mechanizm rekrutowania w wioskach, powodujący wcześniej sytuację, że gracz mógł rozwijać tylko jeden kierunek modernizacji armii.
     5. Poprawiona została scena szturmu w mieście Połock.
    niestety wszystkie zapisane gry, nie będą działać...
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2010, 23:25:02 wysłana przez Radtrak »

Offline Makomas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 20, 2010, 13:47:25 »
    Witam użytkowników forum mam takie pytanie mam wersie 1.015 i rozkaz od Króla Jana Kazimierza odbić Warszawe z rąk szwedów. Czego każdy szlachcic odpowiada nie mam czasu jestem zajęty jak daje mu list od Króla ( pospolite ruszenie ). A jak zdecedowałem sie sam odbić Warszawe i wtargnołem do miasta to wyrzuca mnie z miasta

Offline Aquila

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 20, 2010, 16:34:30 »
    Zaraz będę instalował. Co prawda nie zaszedłem zbyt daleko w grze (choć to już 400-któryś dzień w grze) ale szkoda starego save'a... Mam nadzieję, że przyszłe patche będą kompatybilne z save'ami, bo jeśli nie to po prostu klęska!

Hmm... gram od nowa i w ekwipunku pola są czarne, beznadziejnie to wygląda - czy tak powinno być?

EDIT:

Nie rozumiem... za czarne pola odpowiada chyba plik \textures\button_drop.dds, ale kiedy podmieniłem go na wersję z poprzednich wersji OiM (te jaśniejsze) to i tak w grze są czarne...

EDIT nr 2 - po co ten plik button_drop.dds w folderze textures, skoro nawet jak się go usunie to gra chodzi normalnie i wciąż wyświetla te czarne tła? Zaczynam się irytować, bo ten nowe tła w oknie "dobytek" to jakaś porażka!
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 20, 2010, 21:36:58 wysłana przez Aquila »

Offline Radtrak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 20, 2010, 21:27:14 »
    jaką masz wersje???
    1.015.02-nowa
    1.015.01-ta starsza

Offline Aquila

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 20, 2010, 21:38:04 »
    Tę nową:

"Mount & Blade - Ogniem i mieczem
    Wersja 1.015.02"

Offline Dimix07

• Użytkownik
    • Dimix07
    « Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 24, 2010, 22:26:18 »
    Jaka jest najnowsza wersja i czy gra jest już grywalna ?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 25, 2010, 15:24:36 »
    Jaka jest najnowsza wersja i czy gra jest już grywalna ?

Właśnie z ciekawości sprawdziłem byłem wręcz przekonany że nadal nic nie zrobili i po prostu zostawili grę niegrywalną a tutaj zaskoczenie.

http://www.cdprojekt.pl/support/game/2949/Mount___Blade_Ogniem_i_Mieczem

Najnowszy patch ma ponad 700 mb  i numerek 1.7 co świadczy o tym jak bardzo niedopracowany produkt wypuścili ;O, na razie jestem zaskoczony że coś w ogóle robią a czy będę mile zaskoczony ws. zmian jakie są wprowadzone  to już po tym jak poczytam opinie nt. tego patcha bo ściągać nie mam zamiaru ;O Na razie wkleję tutaj kilka opinii z forum CD Projektu:

W 1.17 zmieniono ścieżkę awansów, teraz z kosyniera nie da się zrobić husarza, kosynier po wyszkoleniu będzie kosynierem weteranem a przykładowo wolontariusz zostanie wolontariuszem weteranem itd. Aby zdobyć konkretny interesujący Cię oddział wojska, w mieście musi być kasztelan, który umożliwia rekrutację oraz odpowiedni "trener" (setnik, rotmistrz, kapitan itd...) dzięki któremu w ofercie kasztelana pojawi się dany oddział wojskowy. Taka rekrutacja trwa sporo czasu bo po pierwsze trzeba czekać około 4 dni na wyszkolenie wojaków, a po drugie z jednym razem można nająć ograniczoną ilość żołnierzy, czyli zgłaszamy zapotrzebowanie u kasztelana, wracamy po 4 dniach i odbieramy zamówione wojsko, co przykładowo oznacza, że w jednym mieście co 4 dni możemy zrekrutować 3 rajtarów, w tym tempie zebranie sensownego oddziału trochę potrwa, więc dalej dobrze jest się rozglądać za wrogimi oddziałami mającymi w niewoli mocnych żołnierzy... W 1.17 nie opłaca się również rekrutacja w obozach najemników... Jeden najemnik w wersji elita z pełnym wyposażeniem kosztuje w utrzymaniu tyle co 3 husarzy weteranów więc szkoda na najemników pieniędzy.     

Witam waszmościów
    właśnie zainstalowałem wersje 1.017 i jest extra.
    Ale zauważyłem że pojawiła się nowa broń GRANATY
    Są małe 3, średnie 2 i duże 1,ale zanic nie moge się nauczyć jak się nimi rzuca tak aby siebie nie zranić a wroga bardzo bo zawsze jak rzucam to rzucam nad nimi i nikogo nie trawia albo tak nisko rze im pod nogi leci i i paru z nich ginie tylko że JA TEŻ GINE :(

Zmiany wydają się nawet ciekawe.. ale jak to działa w praktyce.. kto wie może skuszę się przetestować ale poczekam najpierw na więcej opinii
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 25, 2010, 15:31:58 wysłana przez ^IvE »

Offline picek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 27, 2010, 15:47:26 »
    Dlaczego nie ma nigdzie powiadomienia o nowym patchu? Właściwie to znalazłem go przypadkiem wchodząc tutaj...

Napiszę o nim tylko, że standardowo CDP robi swoich klientów w ciula, bo jedyne co się zmieniło od ostatniej wersji to urocze białe tekstury i kwadratowe białe drzewa. Jest gorzej niż ostatnio. Nie wiem kogo oni tam zatrudniają, ale mój pies lepiej by to zrobił.

To bezsprzecznie najgorzej wydane 7 dych w moim życiu...

Offline Cadd

• Użytkownik
    • "There must be some way out of here..."
    « Odpowiedź #39 dnia: Września 16, 2010, 00:02:05 »
    To jest jakaś paranoja, żeby patch miał ponad 760 MB. Raczej nie zamierzam go ściągać. Z tego, co widzę, zmienia całkowicie rozgrywkę.

Ps. Dzięki Bogu, że tej gigantycznej paczki nie ma w automatycznych aktualizacjach gry, bo straciłbym wtedy do niej cierpliwość.
    « Ostatnia zmiana: Września 16, 2010, 00:28:02 wysłana przez Cadd »

Offline MaszoT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Września 23, 2010, 19:17:10 »
    Czy ktoś kto ściągnął ten 1.017 może napisać jakie zmiany zostały wprowadzone ??

EDIT:

i mam jeszcze takie pytanie czy jak sie sciagnie 1.017 to nie trzeba sciagac  poprzednich patchow ??
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2010, 22:33:03 wysłana przez MaszoT »
    "Vide Cull Fide"

Offline Madae

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Października 13, 2010, 22:20:42 »
    hmmm spora łatka, przetestuje czy jest grywalne w końcu :]