Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Co najlepsze ?  (Przeczytany 2852 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Almarr

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Co najlepsze ?
    « dnia: Czerwca 25, 2007, 19:59:38 »
    Tak sobie postanowilem wrocic do M&B ale zostalem troche w tyle w ciagu tego roku i nie mam pojecia nic na temat psotepu z modami i wersjami gry wiec tak:
    1.Jaka wersje preferujecie 7,51 chyab dobrze pmaeitam czy ta nowa 8.08
    2.Na ktorej lepiej dzialaja mody ?
    3.Jakie duzoe zmiany nastapily ?
    4.Ktore mody warte sa zagrania ale chodzi mi o jakies naprawde fajne ktore przyciagna czlowieka na dlugi czas najlepij takie pod 7.51 i takie pod 8.08 ?

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Co najlepsze ?
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 25, 2007, 21:21:45 »
    No coz, wszystko to juz bylo. Wystarczy przejrzeć dzial mody. Jesli jednak nie chcesz ( a zapewne tak jest ) przegladac tych wszystkich tematow, to wiele slyszalem na temat last days, duzo bylo zamieszania w zwiazku z wyjsciem tego moda na wersje 808. Wiec mozesz od niego zaczac, pewnie sie nie zawiedziesz.
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Kowal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 25, 2007, 21:53:03 »
    Z tym że do Last Gays ;] trzeba mieć w miarę wydajnego kompa. Sama gra chodzi dobrze, ale chodzi o początkowe ładowanie. Na mojej kupie złomu odpalenie i wczytanie gry to 15+ min. . A najlepiej jak zaraz przy pierwszej bitce zwiecha się trafi. Po prostu ochu**ć można ( ale to wina mego kompa a nie moda, więc jak masz stabilnego to możesz spokojnie grać ).

Niektórzy zachwalali też Sieges ( osobiście nie grałem ) więc może też jeszcze to.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 25, 2007, 22:00:43 »
    Dobry komp nie ma nic wspólnego z ładowaniem się gry. Ja np. mam 1 GB RAMu i mi też się ładuje z 10 minut.
    Co i tak uważam za bardzo wielki mankament tego moda, przez co zrezygnowałem z niego zupełnie. Też byście tak zrobili, gdyby po 10 minutowym wczytaniu i ładowaniu pierwszej bitwy nastąpił całkowity zwis gry...:/

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 25, 2007, 22:17:08 »
    Zauwazylem ze dobry sprzet do Last Days niewiele pomaga - to po prostu ograniczenie silnika gry. Sama gra przeciez zajmuje 3 razy mniej miejsca niz mod, wiec silnik sie dlawi. Moze w kolejnych wersjach, jak M&B bedzie sie rozrastac wszerz silnik zostanie bardziej zoptymalizowany i przystosowany do kozystania z wiekszej liczby materialu na raz.

Offline Haldir

• Użytkownik
    • Przybywasz tu w rytm kroku w przeznaczeniu...
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 26, 2007, 10:33:19 »
    Najlepiej zagraj na wersji 808. Polecam Ci dwa mody wymienione wyżej: Last Days ( który u mnie ładuje sie maks 2 minuty, a komp mam niezbyt dobry) i Sieges (zajebiste dodatki ;))
    "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał a mniej niż połowe chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują"

"Wskrzesmy dawną chwałę z wściekłości siejąc zniszczenia aż wstanie krwawy świt"

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 26, 2007, 11:43:25 »
    Mi się last days na 0.808 ładuje bardzo szybko... góra 2-3 minuty. Nie wiem co wy robicie... Bitwa to samo. Poniżej minuty, żadnych zwiech. Ja mam po prostu wrażenie że to w dużej mierze zależy jak się prowadzi system... Jak jest burdel to i notatnik się zarzyna(jak u mojego ojca).

Offline Kowal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 27, 2007, 17:31:50 »
    Jak jest burdel to i notatnik się zarzyna(jak u mojego ojca).

Dobra mistrzu, to pokaż mi jeszcze gdzie jest ten burdel ?
    http://img527.imageshack.us/img527/3423/procesyuv6.png

Komp też jakby nie patrzeć ma spore znaczenie. Dla przykładu mój złom :  Duron 1.0  , 256 Mb SDRAM , no i GF FX5200 128 Mb ( jedyne co jeszcze ujdzie :D )

Offline Haldir

• Użytkownik
    • Przybywasz tu w rytm kroku w przeznaczeniu...
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 27, 2007, 21:02:54 »
    Mój komp nie był niczym zawalony a nawet folder Moje Dokumenty włanczał sie pół minuty... powód? System zwalony i format sie kłania. Tak więc Kowal, to że tam w procesach masz wszysto pięknie to nie znaczy na kompie nie ma burdelu
    "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał a mniej niż połowe chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują"

"Wskrzesmy dawną chwałę z wściekłości siejąc zniszczenia aż wstanie krwawy świt"

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 27, 2007, 22:35:17 »
    Procesy właściwie każdy ma czyste. Prawie każdy. Ty chodzi o sposób prowadzenia systemu, o fragmentację plików.

O chociażby fragmentacja. Dostęp do pofragmentowanych plików może być ponad 50% dłuższy. Polecam Diskeeper Lite(dla tych co mają gdzieś licencję wersja bez Lite - o wiele lepsza).

Dochodzi to tego dobry antyvir... właściwie wirusy nie są takim problemem jak spyware. Wystarczy że jeden bob się przeciśnie i nie ma chuja żeby to wyplenić do cna. Inteligentniejsze się na jakiś czas deaktywują, głupsze działają non stop i zamulają wszystko.

Ogólnie nie wiem jak to wszystko wytłumaczyć... Po prostu widzę po swoim kompie i po ojca kompie że jest różnica w szybkości działania aplikacji biurowych. Mówię o biurowych ponieważ do nich mój o ojca komp wystarczają. I jeszcze niewyobrażalny zapas zostaje.