Wiem, że jakiś czas nikt tu nie pisał, ale wczoraj, czyli 18.03.2011 miała miejsce premiera najnowszego Asasyna - Assassin`s Creed - Brotherhood. Nie jest może to część kolejna, ale jakby bardziej rozwinięta część druga, nie tylko o singla (który wydaje się być ciekawy), ale również multi.
Pograłem trochę i muszę powiedzieć, że fajna ta gra :) Multi mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło, jest świetna zabawa na polowaniach :)
Singiel niedawno zacząłem, ale zapowiada się super. Rzym to ogromne miasto, które możemy zwiedzać i zwiedzać, jest po prostu OGROMNE. Doszło kilka nowych rzeczy, kilka nowych wykończeń, wiele nowych, i tak już świetnych, animacji.
Co mnie trochę zdziwiło to to, że teraz jak walczymy z grupą przeciwników, ikona "życia" nad ich głową zaczyna migotać, jeśli któryś chce nas zaatakować. Niby fajne, bo można sobie fajnie taktykę zaplanować (seria zabójstw jednym uderzeniem po wykonaniu pierwszego kontrataku), ale z drugiej strony chyba pewne ułatwienie. Nie znaczy to jednak, że walki są łatwiejsze. Przeciwnicy stosują trochę inne taktyki, wydają się być sprytniejsi, ale może to tylko takie złudzenie.
Ogólnie bardzo polecam.
PS. Ktoś chętny na małe polowanko w multi? :)