Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zmiana amunicji używanej przez przedmiot  (Przeczytany 1523 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sumek101

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zmiana amunicji używanej przez przedmiot
    « dnia: Lutego 20, 2010, 19:41:41 »
    Witam,
    Gram w mod WWII China battlefield. Chciałbym zamienić amunicje jakiej używa dana broń. Przykładowo pistolet colt zamiast strzelać amunicją "magazine" strzelałby "bullet packs". Analogicznie do nativa Łuk strzelający zamiast strzałami to bełtami. Próbowałem w Item Editor ale nie mogę znaleść takiej opcji. Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Zmiana amunicji używanej przez przedmiot
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 22, 2010, 18:21:41 »
    Amunicja jest przypisywana automatycznie do przedmiotu w zależności od jego typu. Zatem np. łuk będzie zawsze strzelał strzałami, chyba że zmienisz go na kuszę (ale wówczas zmieni się jego tryb strzelania oraz animacje).

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 22, 2010, 18:51:39 »
    Może też zmienić typ amunicji -- np zamieniając strzały na bełty i na odwrót (wystarczy np w item editorze zmienić "type arrow" na "type bolts" -- bądź na odwrót).
    W China Battlefield albo amunicja do broni palnej podmieniona jest ze strzałami/bełtami/nabojami, albo utworzono nowy typ amunicji -- wtenczas bez module system moda nie da się za bardzo podmienić...

Pozdrawiam!

Offline sumek101

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 22, 2010, 22:13:10 »
    Dzięki wielkie za informacje :) spróbuje coś pokombinować.
    W 3cim wydaniu WWII w porównaniu z poprzednim zrobiono strasznie niepraktyczny system amunicji.
    Chyba starali się postawić na "realizm", ale przy takiej ilości broni nie może być o tym mowy, chyba że zrobili by amunicje osobno do każdej giwery...
    Wolałem jak było w poprzedniej wersji gdy każda broń korzystała z tej samej amunicji, poprostu bullets.
    Teraz mamy dwa rodzaje amunicji jedna do karabinów (bullets), drugi rodzaj do pistoletów, pistoletów maszynowych i.... rkm-ów (sic!) (magazines)
    W związku ze zmianami żeby używać połączenia (karabin, pistolet, szabla) musimy tak się obładować rodzajami amunicji że nie starcza na to miejsca.
    Moim zamiarem było przywrócenie rozwiązania amunicji z poprzedniego wydania.
    Dotychczas jest to mój ulubiony mod, niestety przez opisaną wyżej sytuację dostaję wścieklizny przez którą nie czerpie przyjemności z gry :)
    Pozdrawiam serdecznie.

EDIT:
    Zerknołem w ItemEditorze, rzeczywiście "bullets" są jako [type belts] a "magazines" jako [type bullets].
    Problem w tym, że pragnę tak to zmienić żeby każda broń korzystała np z "bullets". W poprzedniej wersji było to rozwiązane tak że każda broń korzystała z jednego rodzaju amunicji zachowując przy tym zróżnicowane animacje (osobno dla pistoletów i karabinów).
    Ale się rozpisałem, mam nadzieje, że wyraziłem się w miarę przejrzyście.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 22, 2010, 22:27:39 wysłana przez sumek101 »