Dzięki wielkie za informacje :) spróbuje coś pokombinować.
W 3cim wydaniu WWII w porównaniu z poprzednim zrobiono strasznie niepraktyczny system amunicji.
Chyba starali się postawić na "realizm", ale przy takiej ilości broni nie może być o tym mowy, chyba że zrobili by amunicje osobno do każdej giwery...
Wolałem jak było w poprzedniej wersji gdy każda broń korzystała z tej samej amunicji, poprostu bullets.
Teraz mamy dwa rodzaje amunicji jedna do karabinów (bullets), drugi rodzaj do pistoletów, pistoletów maszynowych i.... rkm-ów (sic!) (magazines)
W związku ze zmianami żeby używać połączenia (karabin, pistolet, szabla) musimy tak się obładować rodzajami amunicji że nie starcza na to miejsca.
Moim zamiarem było przywrócenie rozwiązania amunicji z poprzedniego wydania.
Dotychczas jest to mój ulubiony mod, niestety przez opisaną wyżej sytuację dostaję wścieklizny przez którą nie czerpie przyjemności z gry :)
Pozdrawiam serdecznie.
EDIT:
Zerknołem w ItemEditorze, rzeczywiście "bullets" są jako [type belts] a "magazines" jako [type bullets].
Problem w tym, że pragnę tak to zmienić żeby każda broń korzystała np z "bullets". W poprzedniej wersji było to rozwiązane tak że każda broń korzystała z jednego rodzaju amunicji zachowując przy tym zróżnicowane animacje (osobno dla pistoletów i karabinów).
Ale się rozpisałem, mam nadzieje, że wyraziłem się w miarę przejrzyście.