Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: teoria walki dla giermków?  (Przeczytany 4927 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline exoriou

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: teoria walki dla giermków?
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 19, 2010, 23:23:29 »
    2. Spróbuj podpatrywać przeciwnika, kiedy on Cię zabił, to nie wal glową w klawiaturę, tylko przypomnij sobie i przeanalizuj jak Cię zabił, jaką technikę wykonywał
    Właśnie problem polega na tym, że nie potrafię jakoś rozkminić tych animacji, dlatego jak pisałem wydaje mi się to dziwne. Gość niby się zamachuje, ale nie mam pojęcia dlaczego czasem trafi we mnie a czasem w tarczę, jak animacja wydaje się być taka sama ;)

W każdym bądź razie dzięki za garstkę porad.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 20, 2010, 00:14:07 »
    2. Spróbuj podpatrywać przeciwnika, kiedy on Cię zabił, to nie wal glową w klawiaturę, tylko przypomnij sobie i przeanalizuj jak Cię zabił, jaką technikę wykonywał
    Właśnie problem polega na tym, że nie potrafię jakoś rozkminić tych animacji, dlatego jak pisałem wydaje mi się to dziwne. Gość niby się zamachuje, ale nie mam pojęcia dlaczego czasem trafi we mnie a czasem w tarczę, jak animacja wydaje się być taka sama ;)
    Pamiętaj, aby trzymać ich cały czas na przeciw siebie. Pingi powyżej 50 bywają zawodne -- im większy ping, tym większe "dziwadła", "niemożliwości" się dzieją. Pamiętaj, że ludzie też lubią stosować "zmyłkowe ataki", czy też spamować. Nie wiem, jak teraz jest, ale broń typu Unbalanced potrafiła przebijać blok.

Pozdrawiam!

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 20, 2010, 06:50:45 »
    Na szczęście już tego nie ma, żadna broń nie przebije broni, ale większe, cięższe bronie jak np topory 2h w walce mieczykiem 1h robią tzw stun ( raz to określenie słyszałem, więc mogłem coś pomylić) a polega na tym, że chwilowa, przez sekunde tą bronią nie wykonasz od razu ataku....

Co do animacji i walki... wyrób sobie własną taktykę walki, jeśli podpatrywanie innych graczy nic Ci nie daje to spróbuj nauczyć się własnej techniki... weź miecz, weź tarczę i próbuj metodą prób i błędów sprawdzać co działa a co nie... nie licz na fragi, nie patrz ile razy Cię zabili... pójdź na DM i graj... używaj jakiś technik, później je modyfikuj i sprawdzaj... zobacz, które ciosy się przydają, jakie zmyłki, jaki dystans utrzymać itd itp... idź na deatchmatch i posiedź tam tydzień... ja tak nauczyłem się grać konnicą,, na samym początku lamiłem i dalej lamie, bo nie gram często na fragi, biorę po prostu lance i ucze się nowych technik ataku, wyczucia czasu, dystansu, utrwalam manewrowość konia czy lancy... Tobie polecam to samo... jeśli chcesz być dobry to trenuj, ale z głową i pamiętaj, że trening to nie jest walnięcie 50 killów na DM, a lepiej czasami mieć staty 1:50 niż nic nie wyciągnąć z gry...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 22, 2010, 01:34:16 »