Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak zdobyc wiecej zamków?  (Przeczytany 2734 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Panda

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak zdobyc wiecej zamków?
    « dnia: Lutego 09, 2010, 14:53:09 »
    Nativ, 22lvl, krol ma status "przyjaciela". Mam w posiadaniu zamek i dwie wioski, zdobylem podczas gy juz kilka zamkow i za kazdym razem krol przekazuje zamek innemu lordowi- w jaki sposob zdobyc wiecej zamkow i wiosek? Od czego zalezy przyznawanie zdobytych zamkow?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Jak zdobyc wiecej zamków?
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 09, 2010, 14:56:52 »
    Zrób sobie relacje z króle na 100 i zdobywaj następne zamki. Najpierw porozdaje tym lordom co nie maja lub mają mało lenn a potem zacznie dawać tobie:-)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 09, 2010, 15:19:50 »
    Zależy też od reputacji. Im więcej reputacji, tym większa szansa, że Ci da jakieś lenno.

Pozdrawiam.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 10, 2010, 09:17:53 »
    Ale i tak za dużo to Ci ich nie nadaje... a trafić tak żeby dał np miasto i 2 zamki obok to trzeba mieś farta... Ja w tym momecie "na koniec" gry gdy już nie ma żadnego innego miasta poza moją frakcją Rhodoków mam 2 miasta jakieś 4 zamki i pare wsi... z czego jedne są przy "wodzie" inne w górach także lipa troche...

Offline dzikuss94

• Użytkownik
    • I tak plemiona lepsze ;)
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 11, 2010, 20:44:37 »
    Albo odejdź od swojej nacji i pozabieraj wszystkie zamki siłą i zostaw dla sienbie :D
    Gram w plemiona ;]
    Świat 42 - WhatsGoingOn???

Offline nersal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 11, 2010, 21:15:58 »
    Tak. Tylko to rozwiązanie opisane powyżej jest trudne. Mnie osobiście po podbiciu połowy mapy zaatakowało łącznie 4 tys jednostek( jedna wielka armia vaegirów i Nordów) i wszystko się zaczęło sypać :P. Ogólnie jak cię król bardzo lubi i nie masz wielu lenn to da ci to pożądane.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 12, 2010, 09:10:32 »
    Albo opcja walki u boku pretendenta do tronu. Mi jakoś ta opcja nie podchodzi... Nie wiem jak przekonać lordów do dołączenia... a samemu całą mapę ogarnąć to troche za dużo...

Offline Demonican

• Użytkownik
    • Masło zdrożało o 3%
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 13, 2010, 11:30:20 »
    Najlepiej podbic cale krolestwo na koncu odejsc z niego oproznic swoje forty i narekrutowac tyle wojska ile sie da a pozniej gdy bedzie wojna atakujesz zamki ktore zostawiles puste najczesciej wystarczy tylko 1 dajesz wojo i czekasz az ruszy na ciebie cala armia Calradi a pozniej pzdr xD jak rozwalisz to polowa jest juz za toba.Radze przy nordach atakowac na otwartym polu kawaleria bo na zamku 0 szans przy konnicy czekac na oblezenie.