Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem  (Przeczytany 1254 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline grinas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Loading... Please wait...
    Problem
    « dnia: Lutego 08, 2010, 13:41:29 »
    mam problem, ponieważ zacina mi się gra, nie wiem dlaczego max jednostek mam ustawione na 100, wersja gry 1.014 Ogniem i Mieczem; wątek tutaj dodałem ponieważ nie ma Ogniem i Mieczem pomoc
    PC -> Windows XP SP3
    Intel Core 2 Duo E7300 @ 2.66GHz
    Nvidia GeForce 9600GT 1GB Ram [DirectX - najnowszy]
    Pamięć: 2x1GB Ram Kingston
    « Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2010, 13:57:19 wysłana przez grinas »

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Problem
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 08, 2010, 14:54:51 »
    Spróbuj zmniejszyć ustawienia graficzne na minimalne...

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 08, 2010, 15:50:35 »
    Ale gdzie Ci się zacina? W czasie walki? Jeżeli tak to zmniejsz ilość jednostek ewentualnie grafikę , chociaż podczas walki w lasach zawsze będzie się na takim słabym kompie cięło :)

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 08, 2010, 17:10:03 »
    Tak jak było wymieniane wcześniej, zmniejsz ustawienia graficzne. Ta gra może nie powala silnikiem graficznym, ale jest naprawdę pamięciożerna w czasie dużych starć. A jak już jest teren zalesiony to szkoda mówić. Najbardziej doradzam powyłączać wszystkie cienie, a co się nie da wyłączyć ustawić na minimum. I tak są paskudne, w nocy praktycznie przez nie nie widać. Więc praktyczne z pożytecznym.

Mount and Blade na niektórych komputerach bywa wrażliwy na alt+tab i po ponownym zmaksymalizowaniu okna gry, potrafi zarywać nieziemsko. O trzaskającym głosie nie wspominając.

Inna opcja, zasyfiony dysk. Jeżeli system już jest wgrany długo i długo nie był defragmentowany potrafi nieźle zamulać.

Jeżeli używasz GG i jest w trakcie gry włączone, lepiej wyłącz. Z kolejnymi wersjami ten program staje się coraz większym zamulaczem zasobów.

PS. Dobra rada. Określaj dokładnie w temacie czego dotyczy problem by było bardziej przejrzyste dla szukających odpowiedzi na podobny wątek. Nie jest to uszczypliwa uwaga. Po prostu by pamiętać o innych członkach społeczności forum M&B.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2010, 17:13:18 wysłana przez Sandero »