Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warlords Battlecry II  (Przeczytany 15559 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andronikus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warlords Battlecry II
    « Odpowiedź #45 dnia: Lutego 17, 2010, 05:25:34 »
    Oj tak, dobra gierka :) Wolę jednak 2 niż 3. Mimo że zbytnio w samych bitwach się nie różnią, to mapa kampanii w 3 jest odstraszająca :/ Mogłem sobie siedzieć i losować, wchodząc i wychodząc z targu, jakie przedmioty mi podpasują. Zresztą, gra alchemikiem jest naprawdę prosta, jak można sobie stworzyć artefakty, jednakże polowanie na bohaterów dla ich świecidełek schodzi wtedy całkiem na ostatni plan :)

WBC 2 naprawdę jest godna polecenia, jeżeli ktoś się waha, to napewno nie straci czasu, grając w ta gierkę :)

Pozdrawiam

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #46 dnia: Lutego 28, 2010, 11:43:51 »
    Odświeże troszke temacik. Ja wczoraj zacząłem ponownie grać w WB ale 3, bo tylko tej jest w posiadaniu, dwójka niestety mi nie została zwrócona :( Nie wiem czemu tak narzekacie na trójke, przecież to jest taki swoisty dodatek - każdej rasie dodał po jednej bądź 2 jednostki do tego pare nowych ras jak rój, plaguelord i wężyki. Na pewno świetną innowacją jest to, że bohater dostaje expa podczas walki, według tego ile rozp... ;) Poszerzono również ilość profesji postaci, mamy dwa nowe rodzaje magii (trucizny i coś czego jeszcze nie wypróbowałem)
    Kampania też jest fajna i troche bardziej zróżnicowana od tej w 2.
    Chwalcie sie swoimi bohaterami panowie, ja mam obecnie minotaura warriora na 26, a mój najlepszy był w dwójce ork wojownik na 40 - wiem, że nic specjalnego ale radocha kiedy kosił całą armie wroga była bezcenna :D

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #47 dnia: Lutego 28, 2010, 17:10:35 »
    Kiedyś miałem Dark Dwarfa Kupca na 37 poziomie - jednostki miałem za pół darmo, a morale były tak duże że golemy nie znajdujące się w obrębie "zasięgu" bohatera miały +6 do speeda i combatu! Ależ wymiatały! 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Idilyon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Lutego 28, 2010, 19:50:48 »
    Morale jest dobre,ale niestety działa tylko na jednym odcinku frontu - tylko przy bohaterze.A jak nie ma bohatera,nie ma morale xD
    Nordowie rządzą.Kropka.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Lutego 28, 2010, 19:59:11 »
    Jak nie ma - jednostki nie znajdujące się pod wpływem bohatera dostają 50% bonusu do statystyk/

Offline Idilyon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Lutego 28, 2010, 23:27:40 »
    Bez jaj?Oj,muszę nadrobić straty i przypomnieć sobie.Może sobie jutro instalnę :D
    Nordowie rządzą.Kropka.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Marca 01, 2010, 08:08:32 »
    To jest kontynuacja tej gry?
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Marca 01, 2010, 08:32:30 »
    Nie całkiem - Warlords to sera turówek, natomiast Battlecry to taki spin-off, przeniesienie świata dawnej strategi w RTS-owe opakowanie.

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #53 dnia: Marca 01, 2010, 14:20:58 »
    Idilyon jeśli chcesz wracać do gry polecam wypróbowanie trójki, bo jest pare naprawde fajnych innowacji umilających gre ;)

Ostry screen, ale tak jak Grievous powiedział to jest wersja czystych warlordsów bez battlecry, w których swoją drogą też miło sie gra.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Marca 01, 2010, 16:52:39 »
    Kumpel mi proponował grę w Battlecry ale odmówiłem. Mówił że to jest właśnie któryś-tam sequel Warlordsów II w które się zagrywam często do tej pory (np podczas ładowania czegoś, skanu komputera itp) :)

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Marca 01, 2010, 17:32:33 »
    Spróbuj a nie pożałujesz! Ta gra jest wyjątkowo miodna i wciągająca - niestety raczej nie będzie komfortowo działać podczas skanów i ładowań ;)

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Marca 01, 2010, 18:21:22 »
    Freeware? Jak nie to szkoda mi kasy. Zbieram na GTA: IV, Warbanda i bebechy do domowej roboty Barretta ASG. I ewentualnie BF:Bad Company 2 jeśli nie pojawią się jakieś informacje o BF3 :)

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Marca 01, 2010, 18:57:32 »
    Hmmm... Popatrzyłem trochę na necie i jeżeli mnie wzrok nie myli to gra otrzymała licencje: Freeware

Tak się właśnie zastanawiam, czy ściągać...
    Więc jak sam widzisz nie masz już żadnych argumentów na przeciw - graj jak najszybciej.

Offline Paladyn97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Października 17, 2010, 17:12:22 »
    Ja grałem, ale nie mam płyty. Gram w Warlods Battlecry III. Większość budynków i jednostek wygląda tak samo. Każda rasa ma jakieś zmiany lub dodatkowe jednostki. Dodatkowo dochodzą 4 nowe rasy.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Października 17, 2010, 19:04:06 »
    Z tego co pamiętam WB3 zubożało pod względem rozwoju bohatera.

No cóż od tego zaczęła się przygoda z RTS i przez tę grę mam największą wadę gry... nie potrafię atakować słabymi jednostkami, zawsze czekam do zdobycia wielkiej armii po czym dopiero ruszam, wiecie jak to się kończy? W grach w których trzeba walczyć od początku, ja stoję w defensywie(np: starcraft). Cóż uroki grania rycerzami(tylko ci seniorzy i czarni opłaca się ich robić ale długo to trwa). Pomimo tego pamiętam jeszcze biegi samotnego zabójcy z super seed`em. Szybki push przez całą planszę, walenie w łeb przeciwników, kilka zawalonych wież i ucieczka, mając jakieś 10%hp i tak mnie nie mogli dogonić... Może stykniemy się do multi?

PS.Właśnie pobieram WB2 i zastanawiam się nad jakąś inną rasą niż ludzie, pomijając demony, propozycje?