Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warlords Battlecry II  (Przeczytany 15538 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alladrix

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warlords Battlecry II
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 01, 2010, 22:59:47 »
    Gram kapłanem. Dlaczgo tylko cynowy? - ponieważ ma mało hp i szybko pada. Jeżeli bym grał na iron to bym juz po 2-3 misji nie miał bohatera. Dobry on nie jest, ale moge sobie przyzywać kwacyty (do kopalni) podleczyć sojusznicze jednostki (bo leczenie mało hp daje bohaterowi) czasem walnąć jakis armagedon albo coś w tym stylu :)
    Ir Ithil ammen Eruhín
    menel-vîr síla díriel
    si loth a galadh lasto dîn!
    A Hîr Annûn gilthoniel,
    le linnon im Tinúviel!

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 01, 2010, 23:13:29 »
    Ja lubię magię Chaosu - kombos z Plagi i Wildfire wymiata! Po za tym umożliwia wymianę surowców, a te zaklęcia zmieniające cechy mimo ryzyka jakie niesie losowość potrafią być przydatne. Kompletnie nie pasuje mi Arcymag - zbyt duża uniwersalność. Fajna jest magia run - bonus do prędkości wznoszenia konstrukcji i latające głazy.   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Alladrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 02, 2010, 00:55:40 »
    Dobrze, że komputer nie ma BARDZO rozbudowanego AI. Mi nie jest potrzebna magia run, może i troche długo się rozbydowywuje oraz wydobywam mało surowców, ale jako wysoki elf nadrabiam to mocą początkowej piechoty i łuczników, a więc jestem w miare bezpieczny. Gdy tylko rozbudowywuje się do momentu, kiedy moge tworzyć Smoczych Rycerzy oraz Mistyków, wtedty robie 6-7 SR oraz 2-3 mistyków wrazie gdyby podszedł  wrogi bohater, wtedy jebut lodowy krąg 3x poprawka mieczami rycerzyków i zgon :)
    Ir Ithil ammen Eruhín
    menel-vîr síla díriel
    A Hîr Annûn gilthoniel,
    le linnon im Tinúviel!

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 02, 2010, 08:23:58 »
    Ja nie przepadałem za grą elfami gdyż wszystkie mają słabe początkowe jednostki - ja biję wroga od razu, ulepszam armię w przerwach między atakami. Idealnie do rushów pasują Mroczne Krasnale i Demony. Impy i golemy są tanie i bardzo silne jak na tak mało zaawansowane stwory. Tylko umarlakami gram rozważniej, bo jednak są wymagający w rozgrywce. Ale masz rację komp mógłby nieźle łoić skórę graczom - ma często ku temu spore możliwości, ale rzadko z nich korzysta np: Jednostki strażnicze na niektórych mapach kampanii - one powinny coś robić, a nie stać i nie reagować gdy ich kumple padają jak muchy.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 02, 2010, 13:43:34 »
    Ja przeszedłem WB2 ludźmi, a WB3 tymi jaszczurami. Obie gry wspaniale wspominam, kiedyś pożyczył mi ją kolega i wsiąknąłem bez reszty. Chętnie bym dziś zagrał, ale płyta posiana :(

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 02, 2010, 15:11:55 »
    Ja zastanawiam się na kupnem trójki - czytałem wiele niezbyt pochlebnych recenzji, ale to w końcu Warlords. Jakoś tak średnio przyjemnie gra mi się ludźmi: Rycerzyki są fajne, magowie także pokazują na co ich stać, ale reszta wojsk jest taka sobie no i ich ulepszenia nie są powalające. A bohater ludzi jest taki nijaki i głupi wygląda - hełm czubek :/

Offline Alladrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 02, 2010, 19:46:04 »
    Bohater ludzi jest zbyt uniwersalny- wszędzie jest średni. Lepiej wybrać - albo mag albo wojownik i wtedy wybierać pomiedzy rasami. Ludzie do rozwoju potrzebują baaardzo dużo surków i czasu. Magowie nie są dobzi, jedynie Rycerz Senior i zwykły Rycerz coś potrafią, ale ile oni się rekrutują...Jeśli chodzi o podstawowe wojo ludzi- MASAKRA (w złym sensie...). Pikinierzy to jedna z najgorszych jednostek piechoty(i co że ma 3x ataku przeciw kawalerii - i tak jest do dupy), a giermkowie są to najgorsi łucznicy w całej grze. Giermków rozwalam fenixami (pierwszy poziom gniazda w Wysokich Elfach) i to na spoko....
    Ir Ithil ammen Eruhín
    menel-vîr síla díriel
    A Hîr Annûn gilthoniel,
    le linnon im Tinúviel!

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 02, 2010, 21:46:44 »
    Ja lubię magów czerwonych - krąg to świetny czar. Jeszcze biały ujdzie, ale czarny oprócz niezłego ataku (Błyskawica przenika przez przeszkody) ma niezbyt przydatne umiejętności. Najlepszy czarodziej to Summoner - silny, nawet wytrzymały i ma dobre czary. Kiepsko spisuje się krasnoludki runemaster - jego powolność przekłada się na ślamazarność ataków, więc byle strzelcy go ubiją.
    A tak nawiasem mówiąc to chyba najbardziej oryginalnym aspektem Warlordsa jest "Combat" - jest to niespotykany nigdzie indziej skill, czyniący grę bardziej nieprzewidywalną. Chyba w żadnym innym RTS-ie nie ma czegoś podobnego.

Offline LuQas88

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 05, 2010, 09:26:43 »
    NO nareszcie ktoś zwrócił uwagę na tą cudo grę, pierwsze kontakty z nią miałem lata temu, wtedy to demon piromanta potrafiący samemu stworzyć armie i sprowadzić na wrogów deszcz ognia a i jak trzeba armagedon podbił cała Etherie i zdobył jej skarb czyt. kule etheri, później było gorzej pożyczyłem płyte która nie wróciła :( jak ja rozpaczałem. Zakupiłem sobie nawet 3 WB ale nie pasowało mi ze można mieć nieumarłego paladyna, albo demona druida, jakiś rok temu "zdobyłem" jeszcze raz 2 :) niestety savy przepadły, więc nowy heros, postanowiłem zagrać jako fey, arcymag fey potrafi wytwarzać sam kryształy takze tych raczej nie brakło ni i co mogę rzec: Kupą mości panowie kupą.

Offline Alladrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 05, 2010, 13:25:58 »
    coś-tu-było fajne forum o wb2 :)

Mistrzu, a pozwolenie na reklamę innego serwisu to dostałeś? Pilnuj się bo poleci warn...
    Przepraszam :(
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2010, 14:50:25 wysłana przez Alladrix »
    Ir Ithil ammen Eruhín
    menel-vîr síla díriel
    A Hîr Annûn gilthoniel,
    le linnon im Tinúviel!

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 06, 2010, 13:00:12 »
    Powiedzmy sobie szczerze: Drugiej gry z takim fantastycznym AutoRunem ze świecą szukać! Ileż czasu można spędzić na zwykłym machaniu kursorem - miodzio! 

Offline Alladrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 06, 2010, 14:42:08 »
    Trzeba by siękiedyś zmowic na jakies multi albo cos :)
    Ir Ithil ammen Eruhín
    menel-vîr síla díriel
    A Hîr Annûn gilthoniel,
    le linnon im Tinúviel!

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 07, 2010, 16:30:31 »
    Hmmm... Popatrzyłem trochę na necie i jeżeli mnie wzrok nie myli to gra otrzymała licencje: Freeware

Tak się właśnie zastanawiam, czy ściągać...

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 07, 2010, 16:57:20 »
    Za darmo powiadasz.... Jeśli to prawda to bierz jak najszybciej - nie pożałujesz czasu ani limitu poświęconego na ściągnięcie.

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 07, 2010, 20:34:02 »
    A macie może link do tej wersji też bym pograł.jak wersja za darmo