Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Hero & Blade  (Przeczytany 3397 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Hero & Blade
    « dnia: Czerwca 04, 2007, 12:59:50 »
    Właśnie grałem niedawno w tego moda.
    Klasy Postaci
    Możemy na początku wybrać nowe klasy postaci : barbarzyńcę, elfa, czarodzieja, złodzieja i...wilkołaka! Pierwszy to typowy zawadiaka i rozpruwacz gardeł. Czarodziej zna kilka czarów: ognista kula, leczenie, uderzenie wiatru i ognista zemsta. Elf to taki ''bojowy'' mag - zna parę czarów (mniej niż magus) i umie posługiwać się mieczem. Złodziej ma kuszę i sztylet. Wilkołak jest znacznie silniejszy niż barbarzyńca ale nie korzysta z broni ani zbroi tylko z pazurów.

Zadania

Po zaczęciu gry budzimy się w zamku Mentora i gadamy z nim. Jeśli jesteśmy wilkołakiem to dostajemy zadanie zajęcia się pobliskimi bandytami. Zaś jeśli gramy jako inne postacie to mamy dwa zadania : Zabić pewnego przywódcę złych oraz uratować Sir Ragnara. Dostajemy do dyspozycji kilku dodatkowych wojowników i ruszamy w lochy.

Interakcja z otoczeniemi i inne rzeczy

W modzie dodano nowe możliwości interakcji z otoczeniem. Da się rozwalać drzwi mieczem, szukać w ścianach wartościowych przedmiotów i rozwalać ściany fiolkami z napojami. Oprócz tego są napoje uzdrawiające i kilka nowych broni ,które można rzucać albo używać w walce wręcz

Wady

Do wad można zaliczyć chyba najgorsze z wszytkich modów AL - kompani nie słuchają się wogóle rozkazów, czasem zostają w jednym miejscu a nawet znikają. Wrogowie również nie grzeszą inteligencją. Do innych wad można też zaliczyć przenikanie broni przez ściany.

Podsumowanie i linki

Mod podoba mi się i gdyby nie koszmarne Al poleciłbym go każdemu.

+ Sporo nowych klas postaci i potworów.
    + Duże możliwości interakcji z otoczeniem.
    + Ciekawe zadania.
    + Zaklęcia.

- Koszmarne AL!!!
    - Niekiedy broni przenikają przez ściany.

Ocena : 6/10 (powinno być lepiej ale to AL...)

DOWNLOAD:

http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=1&lid=438

EDIT: Parę screenów:

« Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2007, 16:07:59 wysłana przez Kolba »

Offline Haldir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Przybywasz tu w rytm kroku w przeznaczeniu...
    Odp: Hero & Blade
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 04, 2007, 14:17:53 »
    Jak narazie to jest chyba najlepszy opis moda w tym dziale :)
    "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał a mniej niż połowe chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują"

"Wskrzesmy dawną chwałę z wściekłości siejąc zniszczenia aż wstanie krwawy świt"

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 04, 2007, 14:54:36 »
    No, tylko cuś ten link mi nie działa, nie wiem może mam neta zamulonego...
    A poza tym, na jaką wersję jest ten mod?

Offline Haldir

• Użytkownik
    • Przybywasz tu w rytm kroku w przeznaczeniu...
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 04, 2007, 14:57:18 »
    Mi link działa, mod jest na wersję 808
    "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał a mniej niż połowe chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują"

"Wskrzesmy dawną chwałę z wściekłości siejąc zniszczenia aż wstanie krwawy świt"

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 04, 2007, 18:15:05 »
    Mod jest na swój sposób ciekawy. Jednak nie byłbym sobą, gdyby nie wytknąć kilka błędów.
    Przede wszystkim - co powtarzam przy wszystkich "pieszych" modach do M&B - nie ma tam jazdy konnej (przynajmniej do takowego momentu, gdzie byłaby taka mozliwość nie doszedłem). Więc jest to mod, który mógłby być dodatkiem do pierwszej lepszej gry RPG.
    Fizyka świata też momentami przeszkadza - bronie przechodzące jak masło przez drzwi i inne ściany.
    O beznadziejnym AI przeciwników, lecz przede wszystkim sojuszników jak tylko pomyśle, to mi sie ciśnienie dźwiga.
    W ciasnych korytarzach to jest po prostu tragedia.

Jednak z drugiej strony uważam, ze ciekawa odmiana od innych modów, które skupiają się na epickich bitwach.
    Dodatkowo plus dla autora recki, za jej wygląd, jednak nie powinna się ona czasem pojawić na stronce raczej?
    Forum też jest dobrym miejscem, ale chyba dział mody na stronce, gdzie znajdują się inne recki byłby bardziej odpowiedni.

Jednakze dobrym zwyczajem jest zaczynajac temat o modzie - opisac go na dobry poczatek, jak znajde czas to wstawie recenzje na stronie

Na koniec mały offtop - zazwyczaj siedze na forum - więc może co jakiś czas aktualizować temat, co się na samej stronce zmieniło? :-)
    Spoko, tylko ze wyglada na to ze... nic sie nie zmienia, ostatnia wieksza zmiana chyba byla nowa redakcja o czym nie omieszkalem wspomniec na forum-.-
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2007, 19:03:31 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 12, 2008, 19:42:48 »
    Witam! Gram w mod Hero&Blade w wersji 808Z (czyli ostatniej na v 0.808) i jest tu wszystko zupełnie inaczej. Można grać albo człowiekiem, albo elfem - innego wyboru nie ma. W kółko przechodze te same dwie misje - innych nie ma. Zdobyłem wszystkie możliwe czary (poza ostatnim - ale to wina bugu). Mam już 11 level i nudzi mi się, a z zamku nie można wyjść. Pewnie jeszcze nie jestem gotowy. Czy ktoś wie do jakiego lewelu trzeba grać, żeby pojawiło się jakieś nowe zadanie?