Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pokemon!  (Przeczytany 1104 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jezus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pokemon!
    « dnia: Stycznia 26, 2010, 20:46:47 »
    Na pewno spora cześć z was grała w jakiekolwiek pokemony, zwłaszcza że jakieś 8 lat temu była na to moda i zbierało się tazosy z czipsów :>
    Jaka jest wasza ulubiona gra? Wasz super skład? Może ktoś chce się wymienić pokemonem aby mu ewoluował ale nie wie że za ścianą mieszka ktoś z ta grą?
    Tutaj chciałbym polecić wam grę na Nintendo DS "Pokemon Mysterious dungeon: Explorers of Sky". Posiada genialny soundtrack, ciekawa fabułę z kilkoma zajebistymi zwrotami akcji, nowy system walki podobny do tego z Fallouta no i oczywiście możliwość złapania chyba wszystkich 490cos pokesów. Niestety zagadki występują rzadko i są banalnie proste (wiem że się powtarzam ale ta gra mnie naprawdę oczarowała :P).
    PS Ataki obszarowe w tej grze FTW :D
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Axel

• Użytkownik
    Odp: Pokemon!
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 26, 2010, 21:11:33 »
    Pamiętam dobrze jak jako młody gówniarz grałem w pokemonki :) Całe przedszkole w nie grało :P Nikt z nas nie miał komputerów , więc graliśmy tylko w "Realu" albo na różnych pegazusach :D Pamiętam jeszcze jak się wszyscy podniecali bo taki jeden kupił se pokedex i miał tam opisy wszystkich pokemonów O.o Rok później dostałem taki na gwiazdkę i odrazu zacząłem szpanować :P Mieliśmy głównie takie dwie gry - pierwsza to taka wojna , na tyłu tazosa było zawsze co pokonuje , stawiało się 2 pokemony i jeden z nich wygrywał i tak w kółko. Druga gra - układało się stos z tazosów i trzeba było tak rzucić innym tazosem aby jak najwięcej pokemonów strącić , te które strąciłeś były twoje :D Zawsze miałem takiego haka bo jeden z moich pokemonów był skrzywiony i dużo strącałem :P

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 27, 2010, 00:28:07 »
    Nie grałem w żadne nowe Pokemony (tj. te powyżej 400), ale mając 9 lat mogłem z marszu wymienić wszystkie po kolei do bodajże 386-ego, powiedzieć, jak wyglądają, a na dodatek miałem największy wówczas w Polsce PBF o Pokemonach ;-). Najlepsza była druga seria, trzecia też bardzo dobra, ale czwartej znieść nie mogę - okropna po prostu. Moje ulubione części to Emerald, Silver oraz Blue. Oprócz nich było jeszcze świetne Mystery Red Rescue Team (czy coś takiego).
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 27, 2010, 08:29:19 »
    Najlepsza była pierwsza seria pokemonów tzn te 151. Oczywiście z tych pozostałych 340 też znajdzie się kilka fajnych pokesów (np Houndoom czy Torterra) ale są też i takie przepakowane na maksa (jakieś pokemony bogowie, super mocne legendarne itd). Moimi ulubionymi grami były właśnie Fire Red (za te pokesy z pierwszej serii), Platinum (za możliwość zdobycia chyba wszystkich) i ten Mysterious Dungeon Explorers of Sky (wg mnie pokemonowe cudo). Może ktoś mieszka na sląsku i ma NDSa? Chciałbym sobie kupić po wakacjach i będę chyba musiał znaleźć kogoś kto też ma Platinum żeby się wymienić kilkoma pokesami (np Gravelerem bo oprócz Golema mało jest naprawdę dobrych kamiennych pokemonów: prawie wszystkie mają strasznie duży def ale znikomy atak).
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.