Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Witajcie Wszyscy  (Przeczytany 3677 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Witajcie Wszyscy
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 03, 2010, 20:57:28 »
    Dlaczego każdy cadyk musiałby negocjować z Rosją? Nie jesteśmy Białorusią, więc nie jesteśmy skazani na utrzymywanie relacji z ruskimi.

Nie bój się, seta nie boli ;)
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 03, 2010, 21:46:01 »
    Nie 'bywa z Ruskimi', tylko 'bywa z naszymi' - czy na prawdę tak trudno zauważyć to, że to Polacy nie chcą dostaw gazu i ropy z Rosji, bo to by te rzeczy potaniło, co jest nie na rękę polskim dostawcom gazu i nader wszystko Orlenowi?...
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 03, 2010, 22:02:03 »
    Barudokuku i tak 2/3 zużywanego przez Polskę gazu pochodzi z Rosji, a gaz z Norwegii i z ZEA wcale nie będzie tańszy, ale Orlen jest firmą państwową - niestety będzie sprzedawał na granicy opłacalności - a takie działania nie sprzyjają wolnej konkurencji   :/

Redlucas pamiętaj że to nie są kłótnie lecz konstruktywne wymiany opinii - pamiętaj że konstruktywna kłótnia jest warta więcej niż durna pyskówka.

Offline Redlucas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 04, 2010, 00:59:06 »
    Redlucas pamiętaj że to nie są kłótnie lecz konstruktywne wymiany opinii - pamiętaj że konstruktywna kłótnia jest warta więcej niż durna pyskówka.

Aż sprawdziłem co napisałem po pyfku, ale nie zauważyłem tam ... hmmm... nic co wymagało by sprostowania. Pisałem zwięźle aby nie offtopować zbytnio. O polytykierach mam swoje osobiste zdanie (niezależnie od opcji) i prawdopodobnie zbieżne z całością rozumnego forum. Dlatego nadmiar parlamentów uważam za zbędny nic nie przynoszący wydatek. Ponoć od przybytku głowa nie boli... ale to byłby chyba wyjątek. Gaz z Norwegii to porażka, nie wiem czy z ZEA nie większa. Jesteśmy nie jako skazani na sowiecki ogień w kuchenkach i sowieckie spaliny (tu już teoretycznie mniej) na ulicach. Alternatywą jest coś co kupują w Ankarze, ale czy ktokolwiek z naszych 450 (czy ilu tam ich jest - generalnie mnogo jak mrówków) baro(o zamienne z a)nów o tym pomyślał i sprawdził możliwości. Znając życie... to nie. Orlen jaki jest każdy widzi... szczególnie jak ma kategorię "B" przynajmniej. Na szczęście moje 2,5l V6 jest na tyle mocne, że nie czuje różnicy co mu leję. Przepali wszystko... (no może przesadziłem - wszystko co jest składem zbliżone do benzyny).

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 04, 2010, 09:47:54 »
    III Rzesza jaka była każdy wie, ale jedno w niej było dobre - gazyfikacja węgla. Ostatnio chyba w Kędzierzynie jakieś zakłady chemiczne utworzyły reaktor, które uniezależnił nas od ruskiego amoniaku. Tygryski i panterki jeździły do końca wojny, mimo że Niemcy od 44 nie dostępu do żadnych większych złóż. Produkcja syntetycznej ropy i gazu to droga inwestycja, ale perspektywiczna.

Bo nie masz nic do sprostowania, napisałem taki ogólnik, aby nie było że spamuje ;)

Offline Redlucas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 04, 2010, 11:16:23 »
    mimo że Niemcy od 44 nie dostępu do żadnych większych złóż

Ostrożnie, USA jednocześnie walczyły z Hitlerem i przez Meksyk eksportowali do niego surowce... w tym głównie ropę.

Taki mały historyczny numer, o którym amerykanie nie specjalnie chcą mówić. Wojnę traktowali jako biznes, wtedy, dzisiaj i w przyszłości. To, że dzięki nim samym jeździły czołgi co strzelały do ich żołnierzy... to trudno. Bin Ladena też ktoś wyszkolił i wyćwiczył. Miał walczyć z ruskami... ale WTC to nie ruska robota.

I w ten sposób z powitania, przez separację i ropę doszliśmy do Bin Ladena.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 04, 2010, 11:36:42 »
    A to cham z tego taliba! Wszędzie się wciśnie, taki arabski odpowiednik Ibisza.
    Masz rację wielu amerykańskich przedsiębiorców sprzedawało ropę Niemcom, ale po rejteradzie Rumunii znacznie rozwinięto produkcję benzyny syntetycznej - nie rozumiem czemu nikt w Polsce tego nie robił. Węgla u nas dostatek, a bajki o globalnym ociepleniu są dobre dla zielonych dziwaków.

Offline Redlucas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 04, 2010, 15:26:38 »
    ...a bajki o globalnym ociepleniu są dobre dla zielonych dziwaków.

A to nie wiedziałeś, że mamy globalne ocieplenie? Ostatnio otwieram firmę o 8:40... na zewnątrz -23 stopnie, akumulator w aucie mi wysiada... zero klientów (wcale im się nie dziwię)... toż to globalne ocieplenie. Normalnie afryka jak się patrzy. Nic tylko w podkoszulce chodzić. A o tym, że pogoda i inne zmienne biologiczne działają na zasadzie sinusoidy ktoś zapomniał wspomnieć. Średni wzrost ludzi na świecie również jest sinusoidalny (Imp. rzymskie - średnia wzrostu jak dzisiaj, średniowiecze obniżenie wzrostu, teraźniejszość znów jak w antyku)... uwaga... niedługo zaczniemy maleć! :D

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 04, 2010, 15:37:38 »
    Niestety na studiach mam wykładowcę który wierzy w te bzdety, a wiadomo jak jest na studiach - profesorom się nie podpada ehhh.....
    A za głoszenie teorii o tym że Ziemia sama zmienia swój klimat od razu każdy dendrofil zaczyna toczyć pianę z ust i rzucać inwektywami o spisku krwiożerczych kapitalistów! Ale cóż poradzić, taka moda - kiedyś w cenie był komunizm, a teraz ekologizm. 

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 04, 2010, 18:56:58 »
    Redlucas, nie narzekaj, pomyśl, jakie byłyby temperatury, gdyby nie globalne ocieplenie ;-).

Przecież i tak pewien haker odkrył już dawno, że czołowi rozgłaszacze onego 'globalnego ocieplenia' przez maile wymieniali się zdaniami, jak dalej wkręcać ludzi. To 100% bujda...
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Redlucas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 04, 2010, 23:54:58 »
    Redlucas, nie narzekaj, pomyśl, jakie byłyby temperatury, gdyby nie globalne ocieplenie ;-).

Zaiste, w ten sposób o tym nie pomyślałem.

...czołowi rozgłaszacze onego 'globalnego ocieplenia' przez maile wymieniali się zdaniami, jak dalej wkręcać ludzi. To 100% bujda...

Bujda jest wszędzie. Bujdę znajdziesz na każdym kroku... a organizacja zielonych to nic innego jak tylko zbieracze haraczów... każda firma, która zapłaciła im haracz ma spokój. Tacy to oni zieloni, a sami nie przestrzegają tego o co walczą... dziennikarze im to udowodnili. Gdyby nie pobłażliwość rządów... połowa z nich by siedziała w więzieniu.

Bujdy znajdziesz w ekologii (kto sprzedaje najwięcej eko-technologii? -> amerykanie... mistrzowie bujdy), jedzeniu (tu amerykanie tak daleko poszli, że dzisiaj pół świata śmieje się z ich problemów wagowych - naukowo udowodnione są bzdury jakie szerzył ichni urząd medyczny), polityce, życiu, związkach partnerskich (z tymi obrączkowymi włącznie), religii (nie jestem anty-cokolwiek, ale wystarczy, że podam przykład Ojca Dyrektora R.). Wszędzie.

Nie lubię teorii spiskowych... ale na wszystko warto patrzeć chłodnym okiem i na spokojnie ocenić... stara prawda głosi, nie wszystko złoto co się świeci.

Z naukowców opłacanych przez rządy (szczególnie ten amerykański) aby udowodnili, że to rząd a nie natura ma rację zawsze możemy się pośmiać.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 05, 2010, 06:33:25 »
    Bardzo fajnym krajem jest Indonezja - tam zielonych oszołomów, którzy zakłócają publiczny porządek zamyka się w aresztach (rodzimych) albo natychmiastowo deportuje ("oświeconych" europejczyków).
    Większość ludzi to owce - podążają bezmyślnie za baranami. Dlatego "Ciemny lud to kupi", więc bujda była, jest i będzie - problem tkwi w ludzkiej łatwowierności , a tego raczej zmienić się na da....

Offline qest333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 05, 2010, 12:32:18 »
    Witajcie Wszyscy
    Mam na imię Bartosz i mieszkam w Gliwicach
    gram w Mount & Blade od kilku lat
    Moja postać to Qest
    ma 29 lvl i posiada własne królestwo "Rebelianckie Królestwo Swadii"
    Ono jest bardzo małe ponieważ posiada tylko zamek Haringoth i wieś Tahlberl :/
    i to wszystko :)

Edit:
    Zdobyłem już miasto i wiele wsi
    Xfire: qest333

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 05, 2010, 14:06:14 »
    To ja dam tutaj te 100 pytań.To jest chyba te zmienione:

(click to show/hide)

Offline qest333