Witam! Myślę że to doskonały moment by dopisać kilka zadań do tego wątku. Jako stały użytkownik bety, od dłuższego czasu obserwuję wśród graczy europejskich serwerów swego rodzaju ruch w poszukiwaniu tożsamości. Także na tym forum znalazłem sporo wypowiedzi świadczących o tym zjawisku. Co więcej, nie dotyczy to jedynie skrupulatnie ćwiczących zapaleńców z wyznaczonymi godzinami „treningów” karnymi punktami, stopniami i całym klanowym anturażem. Jest cała masa ludzi, którzy z najróżniejszych powodów nie mogą lub nie chcą spełniać wymagań stawianych im przez istniejące klany , a jednocześnie są wielkimi fanami tej gry (nie na tyle dużymi by zakładać własne klany). Co robisz kiedy masz wreszcie chwile wolnego czasu? Uruchamiasz Warbanda i… wchodzisz na serwer na którym jest najlepszy stosunek ilości graczy do preferowanego trybu gry, gdzie po pewnym czasie doskonale orientujesz się co kto potrafi i kto kim jest na polu walki. I tyle. Grasz. Wiele razy słyszałem wypowiedzi w stylu: „o, widziałem Cie już parę razy, nawet razem walczyliśmy przeciwko 22nd, tyle że nie miałem pojęcia, że jesteś Polakiem”… no właśnie! Każdy, kto już ma minimalne pojęcie, wie że najwięcej przyjemności i efektów daje granie zespołowe, więc starasz się jak umiesz wspierać twój kompletnie przypadkowy zespół ludzi w walce o wspólne zwycięstwo. Dlatego mam wydaje się zupełnie sensowną propozycję na zmniejszenie tej przypadkowości i być może metodę na lepsze poznanie się. Otóż nicki na serwerach bywają tak fantazyjne, że nie sposób wydedukować kto z skąd jest, więc dopiszmy sobie coś charakterystycznego do nicków i na tej podstawie próbujmy się wyszukiwać w tłumie, celem współpracy ma się rozumieć. Jako że na polu bitwy z tym czytaniem nicków bywa różnie, może warto też umówić się na wspólny banner. Naprawdę dobrze go widać. Zaznaczam, że nie jest to propozycja zakładania klanu, żadnych nazw, hierarchii, regulaminów, oficjalnych treningów (tylko dla zainteresowanych), etc. W pełni demokratyczna anarchia .Przy okazji. Miły człowiek/mili ludzie założyl/i serwer PL_mountblade_info Super. Szkoda tylko, że prawie nigdy nikt tam nawet nie zagląda. Może my zaczniemy skoro już jest? Oczywiście pod warunkiem, że nie przeszkadza to założycielowi/Lom. Konkludując, chcę oznajmić, że od dzisiaj na końcu mojego Nicka dopisuję frazę „_PL” i zmieniam banner na nasze narodowe godło (jest do wyboru!) Namawiam serdecznie na wykonanie tego samego, każdego kto tylko ma ochotę. Włącznie z panami SZ „po godzinach” i każdego kto tylko chce. Przez chwilę myślałem, że zamiast _PL może fajniej by było identyfikować się z tym forum i dopisać końcówkę _TFW, ale na dzień dzisiejszy nie wiem czy taki pomysł komuś nie przeszkadza, dlatego pozostaję przy _PL z oczywistych powodów. I na koniec, jeśli ktoś chce mnie zwymyślać, a obawia się to zrobić na oficjalnym forum ( regulamin ) to może to zrobić pisząc na harpag@tlen.pl! Liczę , że wspólnie wlejemy zarówno Niemcom, Ruskim, a może nawet regularnym klanom. Niezależnie od Waszego wyboru i tak wszyscy spotkamy się na polu bitwy! Do zobaczenia!