Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.  (Przeczytany 190656 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    Odp: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.
    « Odpowiedź #690 dnia: Lipca 26, 2011, 18:11:04 »
    Wczoraj dostałem Wiedźmina 2 i po jego zainstalowaniu mocno się zawiodłem na grafice. Myślałem, że będzie lepiej, ale nawet na minimalnych ustawieniach i rozdzielczości 1024x768 (kiedy moja domyślna to 1370x768) gra przycina...Rozmyślam nad kupieniem karty NVidii 260/280 GTX. Osoby użytkujące te karty mówiły, że ta karta pozwalała grać w Wiedźmina 2 czy Crysis'a 2. Tylko teraz pytanie, a właściwie dwa: czy mój procek wytrzyma taką kartę i jeżeli w takową kartę się wyposażę to rozwiąże mój problem? Byłbym wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam!
    Twój procek właściwie idealnie nadaje się do kart z seri GF9xxx, jednak do GTX2xx i wyżej chyba będziesz musiał wymienić procka na coś z conajmniej 3-4 rdzeniami. No i pamiętaj, to że karta pozwala grać, nie znaczy, że pozwala się cieszyć grą :) Crysis 2 przy DX11 i Hi-res teksturach potrafi zagiąć nawet mojego kompa, co mi się jeszcze nie zdarzyło w żadnej grze... Najlepszym chyba wyborem będzie coś z serii GTX5xx (nie są już takie drogie a oferują ogromną wydajność, tylko nie daj się nabrać na "super moc" krojonych wersji 550 i niżej) i procek albo od AMD (Phenom II X6), albo Intel (i5 jako totalne minimum).
    Aha, zawsze mogę się mylić, najlepiej, żeby ktoś jeszcze ogarniający temat się wypowiedział :)

Offline arek818

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #691 dnia: Lipca 28, 2011, 15:45:28 »
    Witam chciałem podłączyć 2 monitory do komputera wszystko ustawiłem wszystko pięknie ale nie mam opcji dual view Karta graficzna Geforce 9400 GT Prosze o pomoc .
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #692 dnia: Sierpnia 02, 2011, 10:30:56 »
    Ponieważ na laptopach to się nie znam, mam pytanie jakiego laptopa moglibyście polecić dla gracza ? [podajcie dwa warianty - jeden wypasiony na maksa, a drugi nazwijmy go ekonomiczny (2000-2500 złotych)].

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #693 dnia: Sierpnia 02, 2011, 14:42:51 »
    Lepiej jakbyś podał ile masz forsy "do wydania" bo rozbieżność cen tych "na maxa" a "ekonomicznych" powala. ;p

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #694 dnia: Sierpnia 02, 2011, 15:08:27 »
    hehe

Tak jak napisałem do 2,5 kafla.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #695 dnia: Sierpnia 02, 2011, 19:34:31 »
    Ostatnio dużo osób poleca tego HP'ka (http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/2160883#from34240) jako najlepszy model laptopa do gier w tej klasie cenowej.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #696 dnia: Sierpnia 02, 2011, 20:27:50 »
    Laptop do grania? Toż laptop to tylko troszeczkę większy telefon... Dlaczego lapek, a nie tradycyjny blaszak? W sumie do nicku Ci pasuje. Lapek-Klapek? :)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #697 dnia: Sierpnia 02, 2011, 20:29:30 »
    Są miejsca gdzie blaszaka nie zabierzesz :D

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #698 dnia: Sierpnia 02, 2011, 20:35:36 »
    Są miejsca gdzie blaszaka nie zabierzesz :D
    Niby tak, ale niektóre elementy jak najbardziej.
    Wiele lat temu jak mi padło radyjko w aucie to wyjąłem z blaszaka napęd, podłączyłem pod akumulator, podpiąłem głośniki i wiesz jak fajnie było? Wkurzał tylko brak wyświetlacza, ale nie mogłem narzekać :)

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #699 dnia: Sierpnia 06, 2011, 12:43:51 »
    Witam mam problem z Ts 3 kiedy go załączam wyskakuje błąd o treści "aplikacja nie została właściwe zainicjowana (0xc0150002) kliknij przycisk OK aby zakończyć aplikacje" ten błąd pojawił się zaraz po formacie systemu proszę o pomoc.
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Hawkwood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #700 dnia: Sierpnia 06, 2011, 19:19:46 »
    Witam mam problem z Ts 3 kiedy go załączam wyskakuje błąd o treści "aplikacja nie została właściwe zainicjowana (0xc0150002) kliknij przycisk OK aby zakończyć aplikacje" ten błąd pojawił się zaraz po formacie systemu proszę o pomoc.

Próbowałeś tego co opisane jest na końcu tego wątku?

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #701 dnia: Sierpnia 08, 2011, 03:23:52 »
    Dzięki działa.

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #702 dnia: Sierpnia 12, 2011, 17:53:14 »
    Witam. Mam problem z odtworzeniem pewnej płyty z muzyką. Nie będę opisywał problemu, gdyż opisałem go już na innym forum:
    Link
    Próbowałem już BearShare i AllPlayera. Nie wiem co robię źle :/
    Z góry dziękuję za pomoc.
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #703 dnia: Sierpnia 15, 2011, 22:29:11 »
    Witam. Jestem zainteresowany kupnem nowej karty graficznej do mojego traktora. Konkretnie ma to być radeon 6870hd. Chciałbym sie zapytać czy któryś z Was ma może tą kartę i jak sie sprawuje, ile za nią daliście i kiedy to było. No i oczywiście jaka jest jej wydajność FPS w różnych grach. Np. GTA 4 czy Wiedzmin 2. Wiem że to też kwestia procka ale na razie nie wymieniam bo musiałbym wybulić też na płytę główną. A procek mam Dual Core 2,5gHz podkręcony do bodajże 3,20ghz. Jeśl ito am jakieś znaczenie. No to co myślicie o tej karcie?
    MJ

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #704 dnia: Sierpnia 16, 2011, 01:38:55 »
    Dobra... minęły 24 h i nikt ci nie odpowiedział, więc ja jako nie-posiadacz tej karty ci spróbuję odpowiedzieć. Przede wszystkim podaj monitor, bo zależnie od rozdzielczości taka jest wydajność w grach, do 2560x1600 nie ma co się do takiej karty przymierzać. ;]
    Ale od razu powiem że karty AMD gorzej się sprawują przy GTA IV, co nie znaczy że dla kilku fpsów więcej w tej grze musisz zmieniać kartę.

http://nvision.pl/Radeon-HD-6850-i-Radeon-HD-6870-Test-vs-GeForce-GTX-460-i-GeForce-GTX-470--Articles-374-ndetails-10.html recka z testem w GTA IV