Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z Teksturami i freeze kompa  (Przeczytany 1419 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline krathel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z Teksturami i freeze kompa
    « dnia: Stycznia 07, 2010, 22:01:10 »
    Grałem na karcie graficznej Geforce 8400 GS niestety musialem ja na 2 dni oddać i grałem na zintegrowanej, po 2 dniach znowu mam swoją kartę tyle że już nie mogę grać, bo po kilku seknudach w grze robi się DKGEUFCGWEOUGO Graficzne, czyli tekstury wystrzeliwywuja poza mapy, całość gry sie psuje i w koncu zacina kompa Inne gry spoko chodzą. Reinstalle sterów do wszystkiego przerabiałem 5 razy, reinstall gry też. Nie wiem w ogóle skąd nagle taka zmiana, bo normalnie sobie grałem. Proszę o nie poradzanie w stylu zmień na dx 7 bo gra chodziła normalnie wczesniej więc nie w tym rzecz. Jakiś pro informatyk może coś wymyśli?

http://www.aionsource.com/forum/attachments/technical-support/4056d1248011922-texture-bug-4870-aion0000.jpg wygląda to podobnie jak tutaj, ale screena z gry nie zrobie bo się nie da ;P

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Problem z Teksturami i freeze kompa
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 08, 2010, 08:38:33 »
    Prawdopodobnie jest to wina karty. U mnie działo się coś podobnego w Warbandzie, gdy karta się przegrzewała. Po wyczyszczeniu i zmianie systemu chłodzącego przez jakiś czas był spokój, ale czasami znów niektóre tekstury rozjeżdżają się po całym ekranie. Takie błędy wyskakują mi tylko w Mount&Blade oraz w Call of Duty 4 i 6.

Zainstaluj sobie ATITool i przetestuj kartę. Kliknij "Scan fo Artifacts" i zobacz, czy obraz obok będzie się wyświetlał bez błędów. Jeśli będą błędy to karta albo się przegrzewa, albo jest uszkodzona. W pierwszym wypadku musisz wyczyścić lub wymienić chłodzenie, w drugim zostaje tylko naprawa lub wymiana (lub granie na takiej, jaką masz).

Offline krathel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problem z Teksturami i freeze kompa
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 08, 2010, 15:36:38 »
    Testowałem wczesniej FurMarkiem i tam nic źle nie było, natomiast w AtiTool kostka czasami jest źle oteksturowana, a artefaktów nie ma. Mój kolega mówi że to problem tkwi w sterach a nie w sprzęcie, tak więc format wszystko pokaże.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2010, 16:46:42 wysłana przez Kalpokor »