Witam.
Mam następujący problem z którym nie mogę sobie w żaden sposób poradzić. Otóż nawet przy najniższych detalach i podczas gdy ustawię max. ilość klatek na sekundę dajmy na to na 300 gra działa przy max 25 podczas walki i koło 30 podczas bezczynności... skutkuje to tym że kiedy się poruszam obraz "skacze"... tzn raz szybko raz wolno... nie potrafię użyc innego sformułowania xd no tnie tak... próbowałem różnych kompilacji ustawień jednak ani najwyższe ani pośrednie ani też najniższe nie dają rezultatu. Próbowałem też zmieniać koligację gry... jednak zmniejszenie ilość obsługiwanych procesorów nie zmienia niczego. Gdzie leży problem?
Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc. Czekam na odpowiedź.
EDIT
Znalazłem rozwiązanie... Okazało się że to nie w fpsach leży problem a w wymaganiach... co prawda mój komputer spełnia wymagania gry... jest nawet kilkukrotnie lepszy a jednak gra cięła przez grafikę. Zmieniłem DX9 na DX7 i hula bardzo ładnie... Co prawda grafika nieco ucierpiała ale przynajmniej gra chodzi płynnie.
Przepraszam za nowy temat (rozwiązanie znalazłem w już istniejących, a wcześniej nie zauważyłem że istnieje dział "pomoc techniczna").
Sugeruję jednak zostawić temat dla tych którzy mają podobny problem.
Pozdrawiam.