Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Last Days - rozmowy bardzo ogolne  (Przeczytany 102147 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    Odp: The Last Days
    « Odpowiedź #120 dnia: Czerwca 17, 2007, 12:08:33 »
    Widziałem Trola!Więc wygląda ja przerośnięta góra mięśni jest nieco wyzszy od człowieka:(może o głowie
    Niestety nie zdążyłem zrobić sccrena bo mnie  zabił.Ale powiem tyle że kręcą sie koło mori....

O co chodzi z tymi formacjami?jak sie je włancza?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2007, 12:11:07 wysłana przez Oktawian »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #121 dnia: Czerwca 17, 2007, 12:58:50 »
    Co do formacji to przeciez od wlaczenia gry pojawia sie informacja jak ich urzywac, nie wiem jak mozna tego nie zauwazyc. Wciskasz "I" pare razy aby wybrac rodzaj formacji i potwierdzasz tabem. Ale na prawde nie wiem do czego to moze byc przydatne, bo oprocz lini i rozkazu pilnowania flagi nie widze zadnej roznicy.

A trolle z mori byly juz w poprzedniej wersji, wiec nie wiem o co halo...

PS: a co do dziadka - to kurcze chyba przepadlo, obszukalem kilka razy brigband fort i nie znalazlem. A co do misia - Wielka wojna zaczyna sie nieregularnie, chyba jest zalezna od ilosci bitew miedzy frakcjami lub wybicia ich zwiadowcow. Przynajmniej tak bylo kiedys bo teraz mam 11 dzien i wojny nie ma...
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2007, 13:03:43 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Emil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #122 dnia: Czerwca 17, 2007, 13:23:38 »
    Dziadek jest przecież w Forcie brigand (koło drzwi do tawerny czy slkepu).
    Co do rozpoczęcia wielkiej wojny - u mnie się zaczęła równo po tygodniu.
    Co do trolla - mogliby go zrobić ciut większego, bo na razie wygląda jak czarny, przerośnięty Pudzian...

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #123 dnia: Czerwca 17, 2007, 13:33:21 »
    I przede wszystkim - na poprzedniej wersji byl w odpowiedniku Zendar stary dziadek, u ktorego zmienialo sie kilka istotnych opcji - istnieje on gdzies jeszcze?

Jest w Bringand Forcie w pobliżu dowódcy ów Brigandów.

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Czerwca 17, 2007, 15:43:18 »
    O dziadku pisałem już na poprzedniej stronie. Można u niego zmienić czas rozpoczęcia Wielkiej Wojny. U mnie zazwyczaj rozpoczyna się, gdy osiągnę 8 lvl. Nie wiem czy to przypadek, czy rzeczywście tak jest.

Odnośnie areny - szkoda, ze pod .808 nie ma ArenaModu Janusa - urozmaicała grę. Z początku wydawało mi się jednak dobre - że kasę i doświadczenie trzeba sobie wywalczyć z przeciwnikami spoza areny, jednak po kilkunastu minutach grania zmieniłem zdanie. Co prawda dalej jest Jousting Match (inaczej nazwany) - jednak bez stawiania kasy. Za zwycięstwo marne 2 GP się dostaje i 20 ptk exp. Jednak wkurzające lekko jest to, że za drugi z "egzotycznych" pojedynków jest maszynką do robienia kasy. Po wybiciu kilku przeciwników i nadstawieniu karku, żeby bohatera ogłuszyli dostaje się 500 ptk exp i 1000 gp - troche to psuje zabawę. Jednak z drugiej strony, nikt nas nie zmusza do walki na arenie.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Czerwca 17, 2007, 16:27:27 »
    Zastanawiam sie, czy by nie zrobic tutaj subforum poswiecenego The Last Days. Bo w tym jednym topicu jest od groma informacji i jeszcze wiekszy balagan. A na subforum mozna by zalozyc tematy z przetlumaczonym FAQ, description, opiniach, screenach i pomocy. Co myslicie? Jest sens?

EDIT: Dziadka mi wcielo na amen, pewnie pojawia sie tylko raz, w kazdym razie juz mam 8lvl wiec pewnie niedlugo ta wojna wybuchnie. Wiecie ze orkowie moga pojmac waszych NPC-ow i zatargac do minas morgul? Ja wlasnie dostalem taki komunikat ale co chwila bledy wyskakiwaly wiec troche to zabugowane jest.

EDIT2: Ok, wkoncu przeczytalem oficjalne FAQ, dziadek jest aktywny tylko 1 dnia, a wojna wybucha zanim osiagniemy 10 lvl plus pare innych zmiennych. Respect dla tego kto calosc przetlumaczy do umieszczenia na forum.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2007, 20:49:34 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Kowal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Czerwca 17, 2007, 17:58:27 »
    Chciałem napisać o pewnym bugu, ale zauważył go już Mielonka. Mianowicie, idziemy na arenę w Brigand Fort i :
    Wybieramy : Join Fight -> Exotic Match -> Gauntlet Match -> od razu po rozpoczęciu walki poddajemy się ( nawet bez bicia )
    i mamy za to 500 exp/1000 gold. Powtarzamy do skutku i nudny początek gry mamy z głowy. U mnie wojna zaczyna się też na 8 lvl'u więc nabijamy w ten sposób te kilka poziomów i możemy od razu przyłączyć się do prawdziwej zabawy. Jeżeli ktoś uzna że dzięki temu ma za dużo kasy to niech po prostu wyda ją na jakieś zbędne pierdoły i po kłopocie

@edit: Arena raz działa a raz nie, cholera wie o co chodzi
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2007, 19:04:26 wysłana przez Kowal »

Offline Haldir

• Użytkownik
    • Przybywasz tu w rytm kroku w przeznaczeniu...
    « Odpowiedź #127 dnia: Czerwca 17, 2007, 18:18:26 »
    W TLD na 0.808 mam jakiś 10 lvlek elfa ;) Odrazu jak zobaczyłem w wyborze postaci "Elf" to musiałem to kliknąć. Zacząłem oczywiście na wschodzie- Minas Tirith (ponieważ chciałem zobaczyć wygląd miasta). Gdy wbiłem 10 lvl (i wtedy chyba zaczęła się wojna) wyruszyłem do swoich krewniaków na południu ;) W końcu dojechałem do Caras Galadhon i poszłem na spotkanie z Galadrielą. Postanowiłem wziąć od niej jakieś zadanie, jednak okazało się one trudne. Zadanie polegało na "porwaniu" lub zgładzeniu kapitana armi Dol Guldur. Niestety nie jest łatwo rozwalić Great Host of Dol Guldur mając 6 osobowy oddział i 10 lvl postaci ;/ Jednak gdy pojechałem na wschód - spotkałem armie Dol Guldur walczącą z armią Lothlorien ;) Odrazu wiedziałem że mam szczęście. Dołączyłem do walki. Przeciwnik miał przewagę liczebną jednak po długiej walce zdołałem pokonać większość jego armii. Walczyłem pieszo, gdyż przeciwnik miał większość armi jako piechote (jak to zwykle orkowie). Właśnie rozglądałem sie za jakimś kolejnym orkiem do zabicia, gdy zaatakował mnie od tyłu Olog Hai. Walczyłem jak umiałem lecz nie mogłem zadać mu żadnych obrażeń (Ma chyba za dobry pancerz jak na moją broń). Po dłuższej walce, gdy traciłem nadzieje, podleciał do mnie z drugiej strony drugi Olog Hai i dobił mnie ciosem w plecy. Walka była skończona. W tym momencie wyskoczył bug i wyszło mi z gry :/ Tym sposobem jestem tutaj ;)

Spotkałem tego trola (nazywał się "Cave troll"), mogliby inaczej go zrobić ale nie narzekam ;)
    Mod ogólnie bardzo fajny, chyba najlepszy jaki do tej pory wyszedł na nowszą wersję.

P.S. Ja nigdy nie korzystałem na początku z areny.
    "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał a mniej niż połowe chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują"

"Wskrzesmy dawną chwałę z wściekłości siejąc zniszczenia aż wstanie krwawy świt"

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Czerwca 17, 2007, 21:36:49 »
    Jason: czyli jednak coś dobrze z dziadkiem kojarzyłem.
    Zrobiłem mu nawet printscreena:

Odnośnie TLD, to uważam, że osobne subforum dla tego modu jest świetnym pomysłem. Na pewno nowe posty by się tam pojawiały - przynajmniej teraz, kiedy nowa wersja jest jeszcze świeża :-)

Haldir: też mi taki bug wyskoczył. W sensie po śmierci mnie wyrzuciło z gry. Ponadto chyba jakiś błąd jest, bo nawet grając elfem ciężko jest rekrutować nowe jednostki. Ewentualnie za influence wymieniać, jednak skąd na początku brać...
    Nie mniej jednak to utrudnienie dodaje smaczku tej grze :-)

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Czerwca 17, 2007, 21:58:05 »
    Zastanawiam sie, czy by nie zrobic tutaj subforum poswiecenego The Last Days. Bo w tym jednym topicu jest od groma informacji i jeszcze wiekszy balagan. A na subforum mozna by zalozyc tematy z przetlumaczonym FAQ, description, opiniach, screenach i pomocy. Co myslicie? Jest sens?

EDIT2: Ok, wkoncu przeczytalem oficjalne FAQ, dziadek jest aktywny tylko 1 dnia, a wojna wybucha zanim osiagniemy 10 lvl plus pare innych zmiennych. Respect dla tego kto calosc przetlumaczy do umieszczenia na forum.

Ja mogę to przetłumaczyć - w końcu mam 6 z Angielskiego. W takim razie przetłumaczę Mini - Faq, bonusy (dla każdej frakcji) i może poradniki do moda. Za tydzień powinno być gotowe jak nie to możecie mnie wychłostać :)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2007, 22:05:14 wysłana przez Kolba »

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #130 dnia: Czerwca 17, 2007, 22:34:00 »
    Ja tam go nie widziałem ech musze się mamie poskarżyć bo widać okularki niep omagają :P. Arena jest przynajmniej w Isengardzie i bugów nie ma. Już ktoś chyba pisał że jest tryb walki do upadłego ale nawet za zabicie 61 dostałem złamanego grosza :/ Normalna arena jest też stawki jak w Nativie.

A co do subforum to chyba by było najlepszym rozwiązaniem bo chyba 9 podstron oznacza dość duże zainteresowanie tematem Last Days :P

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Czerwca 17, 2007, 22:39:35 »
    Co do tego gościa w bieli koło merchanta (hmmm...Saruman?) to po pierwszej wizycie w Forcie znika, zostaje po nim tylko laska.
    Co do wyrzucenia z gry to mnie też wyrzuciło do windy - jak dedłem :/

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Czerwca 18, 2007, 12:15:32 »
    Jakby komuś nie chciało się ściągać w bardzo powolnym tempie to poinformuję ,że mod został wrzucony na Rapidshare i podzielony na 2 części

http://rapidshare.com/files/37883379/TheLastDays.part1.rar.html
    http://rapidshare.com/files/37883075/TheLastDays.part2.rar.html

Buah, moje prozby zostaly spelnione... szkoda ze troche -poniewczasie-
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2007, 15:03:33 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    Odp: The Last Days - rozmowy bardzo ogolne
    « Odpowiedź #133 dnia: Czerwca 18, 2007, 20:25:42 »
    No... to teraz dla chetnych mozna by potlumaczyc te pare topicow.

Jesli ktos ma pomysly na konkretne zagadnienia, niech smialo zaklada dla niego temat. Zastanawiam sie co zrobic z kwestia pytan i pomocy, ale na razie zakladajcie kolejne tematu, chyba tak duzo tego byc nie powinno...

Mozna by tez zalozyc temat w ktorych dawalo by sie ciekasze screeny, jak i temat w ktorym mozna by opisywac na bierzaca przygody swojego hero:)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2007, 20:29:01 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline mielonka

• Użytkownik
    Odp: The Last Days - rozmowy bardzo ogolne
    « Odpowiedź #134 dnia: Czerwca 19, 2007, 21:58:45 »
    Kurcze, Panowie!! (nie wiem, czy się tu udzielają też Panie, więc tak zacząlem).
    Nowa wersja moda coraz bardziej mi się podoba...
    Ktoś się spytał czy są nowe misje. Są - zbyt wiele nowych nie odkryłem, jednak te, które dodano znacznie urozmaicają grę.
    Nie chodzi mi tu bynajmniej o misje rozpoznania. Dosłownie przed godziną Lady Galadriel zleciła mi zabicie czarnoksiężnika Dol Guldur. Nie był on jednak dowódcą oddziału, tylko znajdował się na nowej lokacji, która w Mirawood się pojawiła. Nie chcę zdradzać zbyt wiele, by nie psuć innym zabawy, jednak zabawa przednia. Na PW moję podać szczegóły, by tutaj nie pisać.

Niestety - pojawiły się też nowe bugi. Gdy za punkty influance u Galadrielli "kupowałem" broń zauważyłem, że punkty te zamiast być odejmowane od moich, były sumowane. Zaś przedmioty trafiały do mnie. Przy najmowaniu bohaterów jednak wszystko całe szczęscie po staremu. Jednak mogę powiedzieć, że dośc ciekawe przedmioty mają Elfy :-)

Więc gorąco zachęcam do odkrywania takich smaczków jak nowe misje.