Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Last Days - rozmowy bardzo ogolne  (Przeczytany 102090 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Altair05

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    Odp: The Last Days
    « Odpowiedź #105 dnia: Czerwca 15, 2007, 21:09:51 »
    super no to sobie wreszcie fajnie pogram ale czy mozna zdobywac wrogie miasta i zamki?

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #106 dnia: Czerwca 15, 2007, 21:25:52 »
    Ok, grałem w tą wersję 4 godziny i muszę powiedzieć ,że to najlepszy mod od czasu wydania wersji 808!

- Nowe tło w menu i gdy wchodzimy do miast (np. w miastach Rohanu jest to dom o złotym dachu, w miastach Gondoru - biała wieża, u Haradrimów - oliphanty)
    - Dodano nieobecne wcześniej w modzie Town Squary ,które prezentują się świetnie. Wszysytkie lokacje zostały zmienione i powiększone (widoki Ortanku, Minas Tirith czy Hornburgu zapierają dech w piersiach). Muszę przyznać ,że jest to najbardziej dopracowana część moda!
    - Nowe lokacje (4 wioski rybackie, Kirit Unghol, Przeklęta Góra (do ,której niestety nie da się dojść) i kilka innych miejsc). Została dodana możliwość bycia Elfem.
    - Oczywiście 40 nowych bohaterów, możliwość wydawania większej ilości rozkazów wojsku, okrzyki bojowe wojowników (Gondor! For Rohan! Muahahahaha! etc.). Nowe jednostki (wargi, trolle, nowe rodzaje orków, Nazghule)
    - Nowe pojedynki na arenie (walka do śmierci). Ok 200 nowych przedmiotów.
    - I doprawdy tysiące innych rzeczy! Nawet pobieżne przejrzenia tego zajełoby godzinę!

- Do wad można zaliczyć cholernie długi czas ładowania (10 min. na najniższych detalach!) oraz zacinanie podczas bitew.

Dobrze ,że zaczęły się wakacje to będzie masa czasu na granie w tego najlepszego moda na 808!

EDIT : Zamków i miast nie da się zdobyć.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #107 dnia: Czerwca 15, 2007, 21:37:33 »
    Widziałeś już trole?jeśli tak to  jak wyglądają?Są takie duże jak w filmie?

Offline Emil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #108 dnia: Czerwca 15, 2007, 21:49:59 »
    I jak to są nazghule?
    Występują jako środek transportu czy co? (tylko żeby nie rżały jak konie...)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #109 dnia: Czerwca 15, 2007, 22:04:22 »
    I jak to są nazghule?
    Występują jako środek transportu czy co? (tylko żeby nie rżały jak konie...)
    Nie no nie znasz sie na LotR. :\ Nazghule jako środek transportu? Przecież nazghul to upiór pierścienia. (ten dupek w czarnych podartych szatach i z długimi mieczami.)

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Czerwca 15, 2007, 22:25:08 »
    Nazghule mają bardzo szybkie konie, jak grałem przed chwilą Mordorem to mieli chyba Riding z 9:D

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Czerwca 15, 2007, 22:28:17 »
    Mat ma rację...ogólnie super mod,tylko trochę nużąco sie z początku gra ,prawie nikogo nie ma do rozwalania <w native też tak było ,ale jednak szybciej dało sie znaleść przeciwnika>

-sprzymierzoną armię można  poprosić o to aby za nami podążała itp.
    -spotkać można bohaterów w  miastach,jeszcze nie znalazłem żadnego walczącego.

Transfer miałem ok.To tylko u Ciebie coś przymula.
    Początek wakacji mam już zaplanowany

Town Squary>???
    Widział ktoś trole!?

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Czerwca 15, 2007, 22:34:13 »
    We wcześniejszej wersji TLD nie można było wchodzić do centrum miejskiego. Trollów nie widziałem, napisali o tym na MBX i pewnie zrobili nas w konia albo są gdzieś ukryte. Kto znajdzie trollów niech zamieści screen to dam mu Rep. Pointa :D

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Czerwca 15, 2007, 22:41:40 »
    To chyba sie wezmę za szukanie. Widziałem projekty trola: http://mbx.streetofeyes.com/index.php/topic,117.0.html 
    mi się osobiście nie podoba...Ale pewnie jak zobaczę w grze to zmienie zdanie

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Czerwca 16, 2007, 07:38:53 »
    Czyli według projektu wyglądają na takie większe olog - hai.

Szkoda ,że twórcy nie wprowadzili oliphantów. Niby w Obozie Haradrimów są one ale nie ruszają się i nie można na nie wskoczyć.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #115 dnia: Czerwca 16, 2007, 09:31:28 »
    Po prostu gra do tej pory ma takie ograniczenie, ze nie mozna wprowadzac nowych animacji szkieletowych (vide topic o krowie na naszym forum) A oliphanty glupio by wygladaly z animacja koni nie sadzicie?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2007, 09:49:26 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Czerwca 16, 2007, 13:56:08 »
    Chyba tych troli nie ma.Szukałem w grze ,szukałem sccrenow i nic nie znalazłem.

Edit:Znalazł ktoś już trola?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2007, 20:31:46 wysłana przez Oktawian »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #117 dnia: Czerwca 17, 2007, 10:36:26 »
    No, wkoncu sobie sciagnalem i chwile pogralem. Mam przede wszystkim pytanie jak duzo zmian jest od poprzedniej wersji? Glownie ciekawia mnie jakies nowe misje.
    Acha, no i w jaki sposob korzystacie z tych formacji? Wszystkie dzialaja tylko po komendzie hold position czy sa jakies ruchome?
    I przede wszystkim - na poprzedniej wersji byl w odpowiedniku Zendar stary dziadek, u ktorego zmienialo sie kilka istotnych opcji - istnieje on gdzies jeszcze?

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #118 dnia: Czerwca 17, 2007, 11:36:39 »
    Niestety nie, Wielka Wojna zaczyna sie (u mnie przynajmniej) w połowie 1 dnia, bohater i tak jest nieśmiertelny (chodzi o to że go tylko nokautują) więc pewnie dziadka temu wycieli .

Offline mielonka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #119 dnia: Czerwca 17, 2007, 11:45:44 »
    Jason - dziadzia żyje i ma się dobrze. Znajduje się w Brigand Forcie, z prawej strony zaraz przy karczmie. Jednak nie stoi tam całe wieki - nie jestem pewien, czy jest tam tylko 1 dnia, czy tylko podczas 1-szej wizyty, albo jakoś tak.

Nową wersje ściągnąłem wczoraj i zamiast się uczyć na egzaminy jeździłem po Śródziemiu.
    Generalnie najbardziej rozbudowany mod jest to chyba - przynajmniej na v.808. Poprzednicy napisali dość sporo już o tym, więc póki co nie będe sie wypowiadać - poczekam aż dokładniej zbadam dokonane zmiany.

Niestety - również podczas bitew czasem niemile zatnie... (w sensie poniżej 1 FPS), jednak zbyt często sie to nie zdarza.