Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Last Days - rozmowy bardzo ogolne  (Przeczytany 101970 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ponia

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Last Days
    « Odpowiedź #75 dnia: Marca 17, 2007, 13:46:50 »
    mam pytanie czy można atakować miasta mordoru???
    jak tak to jak
    Giermek łapajta za broń.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #76 dnia: Marca 17, 2007, 14:09:47 »
    Nie da sie, oblezen jeszcze nie wprowadzili.

PS: Kiedy do Ku**y nedzy bedzie nowa wersja?:/ pogralbym sobie i powspominal bo juz conajmniej pol roku w to nie gralem a starej wersji nie zainstaluje.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #77 dnia: Maja 02, 2007, 10:44:47 »
    Ja gram berserkerem (Isengard) i się fajnie gra, szybko nabiłem 13 czy 14 lvl :D Z tym poradnikiem na 1 stronie się nie zgadzam w 1, Gondor ma do dupy piechotę i silną jazdę, ja nie mogę pokonać z posiłkami Gondor Scouts bo ich jazda jest bardzo dobra a piechotę to kroję bez problemu, nawet snaga orci dobrze sobie radzą ;D

Mam kilka pytań co do moda:
    -W tym modzie jest troll jaskiniowy? Gdzie, jak wygląda?
    -Ile trzeba influce żeby w miastach wynajmować jednostki? Trzeba im płacić pensję jak swoim?
    -Można atakować miasta? Bo pisało że trzeba Dol Guldur zniszczyć :P
    -Narazie tyle ;d

Offline Haldir

• Użytkownik
    • Przybywasz tu w rytm kroku w przeznaczeniu...
    « Odpowiedź #78 dnia: Maja 02, 2007, 11:19:43 »
    1. Jest troll ( spotkałem go tylko w armii Dol Guldur) ale mogliby go zrobić troche większego.
    2. Z tego co pamiętam to tam powinno być napisane ( moge sie mylić bo dawno nie grałem tam) I trzeba płacić pensję :)
    3. Nie można atakować :/ "zniszczyć" znaczy wybić wszystkie "host of dol guldur" czy jakoś tak.

Ale topic do pytan dotyczacych TLD jest w dziale "pomoc" po co tutaj to pisac?
    « Ostatnia zmiana: Maja 02, 2007, 12:16:30 wysłana przez [POD]J@$ON »
    "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał a mniej niż połowe chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują"

"Wskrzesmy dawną chwałę z wściekłości siejąc zniszczenia aż wstanie krwawy świt"

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Maja 02, 2007, 12:52:48 »
    Dzięki, resztę pytań zadam w tamtym dziale :D

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Maja 03, 2007, 09:24:20 »
    Dragonit:
    Armia Dol Gundur posiada trole Olog-Hai (było już to poruszane na forum),
    zaś swykłe trole znajdują sie na stanie armii Morii

Nie jestem pewien, ale minimalna wartośc influence, by kogokolwiek wynając, to 10 (jednak to tylko 1 czy 2 bohaterów tak ma). Reszta poniżej 150 nie schodzi a zdarzają się "drożsi" bohaterowie

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Maja 03, 2007, 13:57:21 »
    Ale przecież ja wygrałem tyle bitew i mam z 3 influce! Po za tym wynająć można też np. orci zwykłe.

Offline Haldir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Maja 03, 2007, 14:15:02 »
    Dragonit Ci chodzi o najmowanie bohaterów czy jednostek (nie tych w tawernie tylko w zamku)??
    "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał a mniej niż połowe chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują"

"Wskrzesmy dawną chwałę z wściekłości siejąc zniszczenia aż wstanie krwawy świt"

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Maja 03, 2007, 14:41:03 »
    Dragonit: Staraj się wykonywać misje, które Ci zlecają. Będziesz dzięki temu zyskiwał coraz wyższe stopnie i w konsekwencji oprócz żołdu, co tydzień otrzymywał również punkty wpłwu.
    Co do bitew - nie rozpracowałem tego dokładniej, jednak jeśli walczysz z liczniejszym przeciwnikiem i (chyba) masz małe straty (lub wcale ich nie masz), to więcej influence otrzymasz.
    Dobrym rozwiązaniem jest przyłaczanie się do już toczonych potyczek - wtedy można zyskać najwięcej wpływu.

Haldir zwrócił uwagę na coś, co pominąlem - mianowicie o wymienianie influence na jednostki (nie na bohaterów). Więc generalnie to jest tańszy interes (już od 10 czy 15 ptk wpływu mozna nająć jakieś jednostki), jednak osobiście uważam, że lepiej przeznaczyć te punkty na artefakty lub NPC-ów. Jednak to tylko moje zdanie

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Maja 03, 2007, 21:02:36 »
    Ok, bo się gubię jeszcze ;p Nie wiem, raz z 5 piratami z umbaru wygrałem z 20 gondorczykami (ciężka piechota) i dostałem +1, co do artefaktów to przybliż mi :D

Offline Haldir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Maja 03, 2007, 21:26:17 »
    Jak chcesz artefakt to idziesz do króla i tam musisz zagadać do niego i masz do wyboru pare artefaktów.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Maja 04, 2007, 20:01:58 »
    Jeszcze jedno: Czy jak wynajmę jakiegoś bohatera to tracę influce czy po prostu on tyle influce wymaga? :P
    Gdzie mogę podejrzeć Influce?
    Gdzie wynajmować bohaterów?

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Maja 04, 2007, 20:47:18 »
    1. Tracisz
    2. Influence sprawdzasz w mieście u władców. Gdy zaznaczysz "żądanie jednostek" to w ich koszcie jest np 15/34. Oznacza to, że dana jednostka dostanie dołaczona do drużyny w zamian za 15 ptk influence z Twoich 34.
    Dodatkowo, gdy płacą Ci żołd, to informują o ile wzrosło Ci inf i ile obecnie wynosi.
    3. Zależy co rozumiesz przez słowo bohater.
    Władcy miast są... wiadomo gdzie.
    Inni NPC w komnacie władcy w stolicy (lub w innych miastach czasem tez - np u elfów)
    W mieście a'la Zendar jest też 1 bohater, który się przyłączy za 6 tys szt złota. Chyba ma na imie Ulfas

Offline mscr

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #88 dnia: Maja 10, 2007, 11:03:01 »
    Fajnie, że rasy, fajnie że influence, fajnie że coś tam... Ale co z tego jak swoim Uruk Haiem wyjmuje tarcze z kieszeni chyba, nawet nie moge jej na plecy zalozyc coby mnie od strzal chronila... Strasznie denerwują mnie takie graficzne kruczki.

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Maja 10, 2007, 19:30:37 »
    Nawet w 0.808 tarcza na plecach nie chroni. Moim zdaniem powinni to naprawić. Tarcza chroni nie tylko jak jest podniesiona czy założona. Powinna chronić cały czas.