Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Last Days - rozmowy bardzo ogolne  (Przeczytany 101940 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: The Last Days - rozmowy bardzo ogolne
    « Odpowiedź #300 dnia: Lipca 18, 2012, 22:39:49 »
    Np. ludzkie mięso, mmm pyszności i do tego +7 do morale armii! Ale strzeż się, ponieważ surowe mięso szybko się psuje, a jeśli w porę tego nie zauważysz, to wiesz na pewno jakie będą konsekwencje.
    Najdziwniejsze jest to, że grając krasnoludami, gdy dałem moim chłopakom mięsa ludzkiego, nawet nie wybrzydzali :O
    Głodny krasnal zeżre wszystko :D . Ja ostatnio postanowiłem porzucić mego rekonstruktora Arnoru oraz oblężenie (nie moje ofc.) Dol Guldur i pobawić się w konnego łucznika. Oczywiście po stronie dobra, więc wybrałem sobie Rohan. Pół godziny ładowań i znów w świecie Śródziemia ^^ . Początek był, jak zwykle, nudnawy... przed dwie realne doby łatwe bitwy, ale co działo się potem... gdzieś tak po dwóch miesiącach gry, gdy miałem poziom dwudziesty wojna zaczęła się NA CAŁEGO. To nie był tylko walki z liczącymi zaledwie po sto stworów bandami orków... to była prawdziwa wojna :P . Siły Mordoru, Isengardu i złych ludzi postanowiły chyba rzucić wszystko po tym, jak rozgromiłem razem z Erkabrandem połączone siły Dunlandczyków i Variagów w okolicach Anduiny (The fuck? Skąd oni się tam wzięli? Dobre pytanie :P ). WSZYSCY dowódcy Isengardu i Mordoru (poza Rzecznikiem chyba, bo specjalnie sobie podjechałem pod Osgiliath żeby sprawdzić) wybrali się do walki. Hordy ludzi z Haradu i Umbaru atakowały Gondor od południowych prowincji. Isengard i Dunlandczycy podbili jedno z miast Marchii (te pierwsze przy Isengardzie, nazwy nie pamiętam) i ruszyli na Helmowy Jar, gdzie, o dziwo, skryło się chyba pół Rohanu. Tutaj SI zawiodła, bo praktycznie reszta kraju była pusta... cóż, komp zawsze ma dziwne zachowania. Ahhh... cóż to była za bitwa. Bardowie Eorlingów wciąż układają o niej pieśni, pieśni o śmierci Erkabranda i Hamy, o ciężko ranionym królu Theodenie, marszałku Eomerze, o poddających się panach Rohirimów. Ale wtedy jeden człowiek stanął na ich czele. Młody Efiran, jasnowłosy dowódca jeźdźców z Zachodniej Bruzdy, razem ze swym mieczem Gurthangiem, starożytnym ostrzem pochodzącym ze skarbca smoka Skata, rozbił ciemność światłem. Wojownicy z Bruzdy, jeźdźcy ze stolicy, łucznicy z górskich warowni stanęli pod jego sztandarem, wspólnie odpierając ataki wroga. Tak... ten dzień długo będzie zapamiętany... lecz to jeszcze nie koniec! Nie! Bowiem gdy możni panowie Eorlingów ruszyli dobić upadającą potęgę Orhanku, sam król Theoden, z dwoma adoptowanymi książątami, Eomerem i Efiranem ruszył na czele siedmiu setek jeźdźców na odsiecz Gondorowi. Bowiem Minas Tirith było pod wrażym oblężeniem. Oddziały orków z Barad-Dur, Minas Morgul i doliny Udun miały już szturmować miasto. Wspomóc im w tym mieli oczywiście Variagowie z Khandu i jeden oddział wojowników z Haradu. Ahhh... ta walka była tak wielka, okropna i mordercza, że mogłaby być wypełnieniem drugiej przepowiedni Mandosa, starczyłoby tylko żeby Morgoth przybył z Pustki. Wpierw Eorlingowie spadli jak błyskawica na oddziały orków z Minas Morgul (wnioskuję tak, bo większość z tych dwóch drużyn była spod tamtego godła :E ) . Reszta armii się zapomniała (znowu głupota SI...)  i zamiast rozbić armię króla Rohanu zaczęła szturmować miasto... Rohirimowie przebili się i stanęli na murach Mundburga. Ten moment bitwy jest bowiem najsmutniejszy... poległych nikt nie mógł zliczyć... umarł Król Theoden, umarł marszałek Eomer, padł od ran namiestnik, jego krewniak, książę Imrahil z Dol Amroth, Forlong Gruby z Losarnach (tak, ci  panowie jechał do stolicy zamiast ratować swoje miasta...)oraz (powiedzmy) siostra następcy króla, Eowina... Lecz mrok Mordoru musiał ustąpić, bowiem dwie bojowe dusze ukazały się podczas bitwy. Syn namiestnika, Faramir, pomścił swych żołnierzy padłych w Osgiliath (tak btw. wciąż nie wiem jakim cudem przeżył) a Efiran pomścił swego króla. Tak załamała się potęga wschodu... nic nie stało na przeszkodzie między Wieżą Czat a Wieża Złych Czarów. Dwóch dowódców przedarło się przez Osgiliath i Cair Andors, zdobyło Morannon i Minas Morgul. Zniszczenie obozów ludzi ze wschodu i południa było jeno formalnością... (wielkim zdziwieniem dla wszystkich było spotkanie strażnika Halbarda i syna Elronda, Elrohira u wybrzeży Gondoru, walczących z piratami O.o . Niestety, Elladan, Elrond, Thranduil i Haldir zginęli podczas walk o Mroczą Puszczę. To tak dla tych, co lubią elfy). Ogółem ta kampania była tak piękna, jak i smutna. Straty wielkie, zwycięstwa jeszcze większe... szkoda że całą nagrodę zgarnął jakiś kurdupel, który wlazł do Mordoru. Ogółem, mimo że mod jest praktycznie beznadziejny, to ma w sobie to coś, co pozwala w niego grać dłuuuuugie godziny. A na zakończenie: http://www.youtube.com/watch?v=LDtpRYAAt3A
    « Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2012, 22:47:57 wysłana przez Bane »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #301 dnia: Lipca 19, 2012, 01:03:38 »
    rób akapity :)

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #302 dnia: Lipca 19, 2012, 01:56:00 »
    A orientuje się ktoś czy są gdzieś na necie drzewka rozwoju?
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #303 dnia: Lipca 19, 2012, 02:34:51 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=455.0

To czego szukasz znajduję się w połowie pierwszego posta Kolby.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #304 dnia: Lipca 19, 2012, 10:58:41 »
    Te drzewka są jeszcze z 2007. A pewnie jakieś zmiany nastąpiły.

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #305 dnia: Lipca 19, 2012, 18:36:33 »
    Może tu zadam to  pytanie  Ja ja mam pytanie mianowicie znalazłem w jaskini  księge co ona daje z 40 min tam łaziłem jaskina jest u mori
      Mam jeszcze jedno pytanie czy da się nająć enty , drzewce lub trole ? bo tam http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=10557.0 mi nikt nie odpowiedział z góry dziękuje za pomoc

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #306 dnia: Lipca 19, 2012, 19:14:46 »
    No właśnie, chodziło mi o aktualniejsze drzewka...
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline Bane

• Użytkownik
    « Odpowiedź #307 dnia: Lipca 19, 2012, 20:02:38 »
    rób akapity :)
    Pisałem to pod wpływem emocji :P .
    Może tu zadam to  pytanie  Ja ja mam pytanie mianowicie znalazłem w jaskini  księge co ona daje z 40 min tam łaziłem jaskina jest u mori
      Mam jeszcze jedno pytanie czy da się nająć enty , drzewce lub trole ? bo tam http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=10557.0 mi nikt nie odpowiedział z góry dziękuje za pomoc
    Entów CHYBA się nie da, ja nigdy nie mogłem, a trolle u przywódców złych nacji, za punkty sławy(influence).

Offline ggpaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #308 dnia: Lipca 19, 2012, 20:32:05 »
    W najnowszej wersji u przywódców a u wszystkich złych nacji czy tylko u mori i co to są te punktu influence

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #309 dnia: Lipca 19, 2012, 20:55:59 »
    W Morii i w Dol Guldur - różnica pomiędzy tym gdzie rekrutujesz jest taka: Moria - trolle jaskiniowe (nie internetowe!) Dol Guldur - Olog Hai. Punkty influence to coś jak renoma - wygrywasz bitwy z przeważającym przeciwnikiem, tudzież przy użyciu małej liczby wojsk. Za punkty influence nie tylko kupujesz unikalne jednostki, lecz także unikalne przedmioty.

Offline ggpaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #310 dnia: Lipca 20, 2012, 06:08:23 »
    Dzięki za pomoc a co do tej księgi znalezionej u mori wiesz co ona daje czy nie ? nie pamiętam jak się nazywa ale leży przy grobowcu w rękach trupa 

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #311 dnia: Lipca 20, 2012, 14:14:36 »
    Nie wiem. Najedź na nią w inwentarzu o ile tego nie zrobiłeś - powinno coś pisać. 

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #312 dnia: Lipca 20, 2012, 15:07:24 »
    Hehe jak to brzmi, ale powiedz - jak grając Krasnoludem mogłeś zdobyć mięsko ludzi?

Zniszczyłem karawanę orków z Gór Mglistych. To była chyba karawana, albo transport niewolników.

Ogółem, mimo że mod jest praktycznie beznadziejny, to ma w sobie to coś, co pozwala w niego grać dłuuuuugie godziny

:O Jak śmiesz! To jest chyba jedyny mod pod single w którym zakończyłem kampanię!! :)
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Bane

• Użytkownik
    « Odpowiedź #313 dnia: Lipca 20, 2012, 17:53:56 »
    Zniszczyłem karawanę orków z Gór Mglistych. To była chyba karawana, albo transport niewolników.

:O Jak śmiesz! To jest chyba jedyny mod pod single w którym zakończyłem kampanię!! :)
    Mój też, przynajmniej w zwykłym M&B. W końcu mówiłem: mimo bugów i niedoróbek ten mod ma "to coś" w sobie, co pozwala grać dłuuuugi czas (byłby dłuższy, gdyby nie te ładowania...).

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #314 dnia: Lipca 27, 2012, 11:23:13 »
    Denerwuje mnie, że zaczynając grę Uruk_hai ma się zręczność i siłę 8. A jak się gra dobrymi to statystyki już po 12 :/

Co jak co, ale uruk powinien być znacznie silniejszy na początku - to nie ork