Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wings 3D błąd przy UV Mappingu  (Przeczytany 1810 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zalan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wings 3D błąd przy UV Mappingu
    « dnia: Stycznia 03, 2010, 21:23:34 »
    Witam
    mam pytanie kiedy chce nalozyc tekstury wyskakuje mi taki blad.....  co mam zrobic ?

« Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2010, 08:12:46 wysłana przez proud »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: problem z wind 3D
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 04, 2010, 08:12:23 »
    Po pierwsze nazwa tematu nie zgodna z regulaminem (już to załatwiłem), po drugie wystarczy przez chwilę nad tym posiedzieć, żeby zorientować się, że nie dociąłeś gdzieś przedmiotu i występuje problem, przy uv mappingu, ale nie od razu walimy na forum, bo po co myśleć jak ktoś inny nam opisze błąd. :/

Offline Zalan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wings 3D błąd przy UV Mappingu
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 04, 2010, 08:29:58 »
    ale ja mam wszystko ok, wlaczam UV moding a potem daje Segment by –>  Projection   wszystko ucina mi sie na kawalki, tylko jak daje  Continue –> Unfolding i kiedy mam nakladac tekstury wyskakuje mi te blad i brakuje mi kilku elementów

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Wings 3D błąd przy UV Mappingu
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 04, 2010, 08:31:57 »
    No bo nie pociąłeś! Weźmiesz UV Mapping i po porozcinaniu wybierasz Continue -> Unfolding i wtedy jak przerzuca Ci obiekt 3D na teksturę 2D to czegoś nie dociąłeś i program nie jest w stanie ułożyć elementów na płaszczyźnie.