Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zmiana frakcji miasta.  (Przeczytany 1307 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jurij

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zmiana frakcji miasta.
    « dnia: Stycznia 03, 2010, 14:26:01 »
    Jak zmienić przypisanie miasta czy tam wioski do innej frakcji. Wiem, że można to zrobić w pliku module_parties ale twórcy rozwiązali to chyba za pomocą skryptu bo wszystkie miasta mają domyślnie "fac_neutral". Też chciałbym ten skrypt wykorzystać (o ile istnieje). Wie ktoś jak to działa?

@down: Właśnie znalazłem:

Miasto -      (call_script, "script_give_center_to_lord", "p_town_14", "trp_knight_3_1", 0),

Twierdza -     (call_script, "script_give_center_to_faction_aux", "p_castle_29", "fac_kingdom_2"),

Dzięki za nakierowanie mnie :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2010, 14:53:07 wysłana przez Jurij »

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: Zmiana frakcji miasta.
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 03, 2010, 14:45:01 »
    Sprawdź w module_scripts.py, mniej więcej na początku:

(...)

(call_script, "script_give_center_to_lord", "p_town_1",  "trp_kingdom_4_lord", 0),
          (call_script, "script_give_center_to_lord", "p_town_2",  "trp_knight_7_1", 0),
          (call_script, "script_give_center_to_lord", "p_town_3",  "trp_knight_5_1", 0),
          (call_script, "script_give_center_to_lord", "p_town_4",  "trp_knight_3_1", 0),
    (...)