Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Patch 1.014 - Download, Opinie  (Przeczytany 13554 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline slowik12

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Patch 1.014 - Download, Opinie
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 01, 2010, 12:56:28 »
    Witam wszystkich i szczęśliwego nowego roku!

Niestety ja mam też problem z rekrutacją w wiosce chociaż moja wioska podatek mi zapłaciła (ok. 260 denarów).
    Trochę szkoda  że ludzie którym się płaci za robienie gier mają to gdzieś a moderzy robią ekstra mody.

Offline maciex44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 01, 2010, 16:28:07 »
    No własnie wioski płacą teraz jakies smieszne sumy. Przed patchem moja zaplacila mi ok.320000

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 01, 2010, 17:36:52 »
    Czy szlachta werbowała chłopów ze swoich wsi, rzadko.
    Chłopi nie mają dużo pieniędzy, realistycznie.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2010, 17:40:43 wysłana przez Ensis »

Offline przemek002

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 01, 2010, 19:19:13 »
    No ale skądś ich brać trzeba, nie?

Offline herzeleid

• Użytkownik
    • Das feuer liebt mich
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 01, 2010, 22:38:56 »
    U mnie tak samo-jestem szlachcicem flagę obrać już mogę zaś już z rekrutacją jest problem...

Mogliby zrobić taki myk że piechota strzelecka i do walki w zwarciu wywodziła by się ze wsi,zaś kawaleria z miast bądź zamków w przypadku Rzeczypospolitej,Szwecji i Księstwa Moskiewskiego.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2010, 03:56:08 wysłana przez herzeleid »

Offline Kenji

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 02, 2010, 10:26:42 »
    Wiem że mi nie uwierzycie i od razu skrytykujecie ale...

Kiedy już dostałem misje, aby umieścić na tronie Mechmet'a Gireja (czy jakoś tak) , kiedy już właśnie "namawiałem" lordów i tych innych(:P) żeby przeszli na moją stronę . Podszedłem raz do wsi buntowników a tu nagle ... OPCJA z REKRUTACJĄ :-)

Ciesząc się , nie zastanawiając wszedłem w owe pole a tu nic :( Nikt nie chciał się dołączyć ;/ Wiem że nie uwierzycie mi na słowo lecz dowodów mi brak ( nie zrobiłem SS'a na potwierdzenie ;( )

Pamiętam że miałem u nich Reputacje najwyższą - 100

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 02, 2010, 10:51:10 »
    Wiem że mi nie uwierzycie i od razu skrytykujecie ale...

Kiedy już dostałem misje, aby umieścić na tronie Mechmet'a Gireja (czy jakoś tak) , kiedy już właśnie "namawiałem" lordów i tych innych(:P) żeby przeszli na moją stronę . Podszedłem raz do wsi buntowników a tu nagle ... OPCJA z REKRUTACJĄ :-)

Ciesząc się , nie zastanawiając wszedłem w owe pole a tu nic :( Nikt nie chciał się dołączyć ;/ Wiem że nie uwierzycie mi na słowo lecz dowodów mi brak ( nie zrobiłem SS'a na potwierdzenie ;( )

Pamiętam że miałem u nich Reputacje najwyższą - 100

Nie zakładaj od razu że nikt Ci nie uwierzy, bo z tego co czytam w tej wersji jest wszystko możliwe.

Offline Bohusz

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Templar Knight
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 02, 2010, 19:59:04 »

Właśnie też robie tą misję i nie ma problemów z rekrutacją we wioskach. Czasami tak jest, że w którejś nikt sięnie chce przyłączyć, ale to z pewności nie jest błąd.

Bohusz

~Non nobis Domine non nobis sed nomini tuo da gloriam~
    Psalm 115

Offline Kenji

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 02, 2010, 21:10:56 »

Właśnie też robie tą misję i nie ma problemów z rekrutacją we wioskach. Czasami tak jest, że w którejś nikt sięnie chce przyłączyć, ale to z pewności nie jest błąd.

Dzięki ;D Potwierdziłeś moją teze , ale jak potem wrócisz[wrócicie] do Rzeczpospolitej to i tak nie będzie można nigdzie rekrutować ;/ :)

Kolejny bug to taki że gdy podbijamy jakiś zamek/miasto i gdy uwolnimy jeńców i kiedy już zabraknie nam miejsca dajemy dalej a następnie wyskakuje okno " Czy chcesz pozostałych obrońców dołączyć do garnizonu (bla bla bla) i kiedy pozytywnie odpowiemy to ludzie znikają ;] Po prostu się ulatniają ;-)

Offline herzeleid

• Użytkownik
    • Das feuer liebt mich
    « Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 02, 2010, 23:51:02 »
    No i moje najgorsze przeczucia co do tego patcha się spełniły-naprawił jedno,zepsuł za to drugie...

Offline Jey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 03, 2010, 12:15:29 »
    Czyli nie tylko ja nie moge rekrutowac bedac juz szlachcicem?

Offline Kenji

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 03, 2010, 13:23:09 »
    Czyli nie tylko ja nie moge rekrutowac bedac juz szlachcicem?

Weź kolego nie nabijaj sobie postów to po pierwsze
    a po drugie czytaj ze zrozumieniem ... ;/

Następny bug , który zauważyłem to taki że gdy podbijamy miasto i dajemy opcje przekup strażnika (znalazłem 2)

1) koleś prosi o 20000 talarów a kiedy się zgodzimy bierze tylko 10000 :) (nawet i dla nas lepiej bo 10k do przodu)
    2) kiedy zaczniemy "rzeź" po 2 spawnie wrogów kolejni wrogowie będą pojawiać się po za lokacją dostępną do gracza [ w moim przypadku kiedy wybiłem 114 wojów 1 został za budynkiem do którego nie ma dostępu i przez niego musiałem się wycofać ;/ )

Offline Jey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 03, 2010, 16:34:24 »
    To ja mam jeszcze takie.
    Staram sie osadzić  na tronie pretendenta chanatu krymskiego. Czasem po rozmowie z wrogim lordem, ten zgadza sie poprzec moją sprawe a ja mam tylko 2 opcje dialogowe konczace rozmowe. By sie poddał lub zginal, i o koncu augencji. Co kolwiek wybiore mam walke.
    To samo rozmowa z 'lordem' w zamku czy miescie. Niby sie zgadza ale nic z tego nie wynika tzn nie przechodzi na moja strone.

Offline Kenji

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 03, 2010, 19:31:52 »
    To ja mam jeszcze takie.
    Staram sie osadzić  na tronie pretendenta chanatu krymskiego. Czasem po rozmowie z wrogim lordem, ten zgadza sie poprzec moją sprawe a ja mam tylko 2 opcje dialogowe konczace rozmowe. By sie poddał lub zginal, i o koncu augencji. Co kolwiek wybiore mam walke.
    To samo rozmowa z 'lordem' w zamku czy miescie. Niby sie zgadza ale nic z tego nie wynika tzn nie przechodzi na moja strone.

No to też jest zbugowane bo lord mówi : "Mam nadzieję że nie będe żałował tej decyzji" a tu buuum . Nie działa :)

Polecam przed każdą rozmową zapisać stan gry a następnie wypróbować każdą opcje :) (jest ich chyba 4). Gdy te nie skutkują należy wytłumaczyć mu za pomocą siły :D To najbardziej pomaga :)

Offline Dulltran

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 06, 2010, 16:04:51 »
    Po każdym zabiciu wrogiej jednostki przez mnie lub przez moją jednostkę mam laga jedno sekundowego.Tak samo mam jak się wchodzi do jakiegoś miasta lub zapisuje grę.Czy po tym patchu też tak macie? Bo po prostu nie da się grać ;/
    W kompie mam GeForce 260 GTX, Intel Core Quad CPU Q8200 2,33 GHz
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2010, 16:08:30 wysłana przez Dulltran »