Ten patch jest 1.014 jest krótko mówiąc żałosny. Poprawia kilka mniej ważnym aspektów, ale moim zdaniem najważniejsza jest stabilność z gry. Po zainstalowaniu patcha NOWOŚĆ co 5 lub 6,7 save sprowadza mnie do pulpitu, w większych bitwach wywala mnie (gdzieś w połowie), więc jak mam cieszyć się z rozwalania szwedów i tatarów? Jak muszę rozwalić ich jeszcze raz i jeszcze raz no i jeszcze raz, albo walnąć ich na kodach? Według mnie najważniejszego błędu nie poprawili stabilności! Żal mam wydajność 150 % bitwy na 25 ludu i tak mnie wywala!!! Żal, żal i jeszcze raz żal. Jeszcze nie mogę nająć rekrutów, Jak zdobywałem Warszawę i miałem ze sobą 6 Lordów z 500 żołnierzami, to nie chcieli mi pomóc w walce tylko se stali, a AI przeciwnika jest super, Chmielnicki se stał podszedłem do niego, popatrzyłem się, zaśmiałem się i walnąłem mu head-shota z pistoletu w głowę. Jego koledzy też nie tryskali inteligencją i taki żal rozwalił polaków <lol>. Parę plusów jest że działa dowodzenie, mogę wreszcie zacząć kampanie i nie ma błędów graficzny. I nie mówcie że mam słabego kompa, bo Wiedźmin szedł na średnich i się zajebiście grało:) !