Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Patch 1.014 - Download, Opinie  (Przeczytany 13571 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Patch 1.014 - Download, Opinie
    « dnia: Grudnia 29, 2009, 23:31:46 »
    Tutaj można pobrać:

Uwaga !

Aby zainstalować poprawnie patch 1014 prosimy wykonać następujące czynności:
    1) Odinstaluj grę Ogniem i Mieczem.
    2) Po odinstalowaniu gry usuń jej folder główny (domyślnie C:\Program Files\Ogniem i Mieczem).
    3) Zainstaluj grę ponownie, ale nie uruchamiaj jej po zakończeniu instalacji.
    4) Zainstaluj patch 1014.

-Stany gier zapisane na wcześniejszych wersjach Ogniem i Mieczem nie są kompatybilne z wersją 1014. Po instalacji patcha konieczne jest rozpoczęcie gry od nowa.

http://www.cdprojekt.pl/files/get/744/Patch

Co sądzicie o tym patchu?, i co wprowadził, i czy zmienił grę na lepsze.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2009, 23:51:37 wysłana przez ^IvE »

Offline herzeleid

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Das feuer liebt mich
    Odp: Patch 1.014 - Download, Opinie
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 30, 2009, 00:08:52 »
    Fajnie że wszystko od nowa xD

Offline Kenji

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 30, 2009, 08:35:12 »
    Witam !

Nie powiem ale jestem zadowolony ale...   mam problem z misją : WARSZAWA :)

Kiedy to król oddał mi już list i dziennik został zaktualizowany , podchodzę do dowolnego szlachcica (polskiego ;> ) i pytam go "czy pójdzie ze mną" (dokładnie to w dialogu jest bodajże " Mam list od Króla..." - ale mniejsza o to)  ten odpowiada mi " NIE MAM NA TO CZASU"  (czy jakoś tak) ! [hańba] ;p

Czy to sprawa sławy? :))))
    &
    Czy to kolejny błąd? :((((

A co do gry, to odpowiem na pare pytań:
    -PO 1 najważniejsze: Ja nie zainstalowałem patcha nr.1 i wszystko było GIT :) Był wybór flag (musze przyznać że nawet nawet fajne ;P) , poprawnie działał tryb dowództwa (BACKSPACE).
    -PO 2: chłopców ze wsi można rekrutować dopiero GDY ZOSTANIEMY WASALEM !! :) Powtarzam WASALEM

To tyle... Proszę o odpowiedź na moje pytanie ;)

PS. znalazłem pewien faajny bug ale musze zrobić screena ;P

PoZdro Kenji ;))

Offline gorowiak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 30, 2009, 09:21:37 »
    Witam, czy problem z samoczynnym wzrostem statystyk bohatera u was zniknął? Wczoraj kupiłem gre i od razu zainstalowałem patcha 1.014 pogralem 2 godzinki siła 39 zwinnośc 49 czy tak ma byc (biegam jak szalony)

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 30, 2009, 09:28:39 »
    Muszę przyznać że mimo iż nie mam zamiaru tego kupić to jednak interesuje mnie ten "mod". Nie powinniście się zbytnio denerwować bo w wielu modach wychodzi wczesna beta, później patche niekompatybilne z wydajną wcześniej wersją. Czyli wszystko tak samo jak w każdym innym modzie (nie licząc że płatne, ale za to dostajemy podstawkę mount@blade bez native). Według mnie lepiej by zrobili zbierając ekipę do pracy nad tym modem spośród osób się na tym znających. Zapłacili by takiemu Tulowi, Kolbie, gutekfiutek, Highlander lub kilku innym zdolnym osobom tworzenie tego dzieła, to myślę że wyszło by to twórcą, a przede wszystkim graczom na dobre. Jak już pisałem tak to jest jak sie na Mikołaja i Boże Narodzenie chce na siłę zdążyć, żeby zwiększyć liczbę sprzedaży.

Offline Cinek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 30, 2009, 13:29:12 »
    Powiem wam że nie macie się co zastanawiać. Gra śmiga bez zarzutów. Nie widziałem na razie większych błędów. No tylko jeszcze muzyczkę by zmienili bo ta jest już monotonna .

Offline Kenji

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 30, 2009, 17:41:39 »
    Powiem wam że nie macie się co zastanawiać. Gra śmiga bez zarzutów.

Hmm.. Uważam że ta gra jest już w 75% gotowa :)

przy następnym patchu poprawiłbym:
    - zadania ( przy 1 zadaniu wyskoczył mi błąd bodajże w tym w którym 3ba jechać za szpiegiem)
    - oblężenie (kiedy podbijałem Kraków z rąk Szwedów 1 z nich zabarykadował się w ... ścianie ;) i przez niego musiałem się wycofać)
    - dopracować jeszcze jednostki ( troche denerwuje mnie to że z Ciężkiego Jeźdźca Kozackiego który posiada łuk i obciachową zbroje "metamorfuje" się w Husarza który posiada kopie ;)
    - przede wszystkim poziom trudności (podwyższyć)
    - poprawić zbroje husarską (kiedy popa3my z prawej strony na lewe skrzydło "wydaje się nam" [może to iluzja :P] że brakuje 1 pióra ;D. Za to gdy popatrzymy z prawej wszystkie są ;D ... Sprawdźcie u was ;D ( zaraz dam SS)
    - nie wiem czy to błąd : kiedy odbiłem Warszawe Król powiedział że powierza mi województwo warszawskie ... a tu normalnie jokee ;P Nie mamy nic xD [W dodatku u mnie relacje z 22 pogorszyły się do 2 ale to szczegół ;D]
    - czasami w karczmie postacie się powtarzają
    hmm.. to tyle na razie ;) Może sobie przypomnę jeszcze cosik to dopiszee ;)

Zainteresowani , którzy nie posiadają gry a chcą się dowiedzieć czegoś więcej pisać na GyGy (797077)

PS. podpisywać się ;P :D PoZDro Kenji ;D "vivat Rzeczpospolita" :D

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 30, 2009, 17:47:51 »
    (...) 3ba (...)
    (...) popa3my (...)
    (...) PoZDro (...)

A ja uważam że mógłbyś zacząć pisać normalnie, to 3 twój post a w dwóch są takie kwiatki...

A co do gry to chyba komuś sie coś pomyliło... Z tego co wiem to w momencie sprzedaży to był pełnowartościowy produkt a ty piszesz że gra jest w 75% ukończona... Chyba ktoś sobie kpiny z graczy robi...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2009, 17:50:02 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline maciex44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 30, 2009, 19:56:55 »
    Ja juz z ta grą nie moge!!!!!!!!!!;/
    Jak juz wkoncu moge wybrac flage to nie moge rekrutowac z wiosek;/ Na dodatek moja wies mi nic nie zaplacila, zadnego podatku ehhh

Offline walkir94

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 30, 2009, 20:06:03 »
    Żal, po instalacji tego patcha nie mogę włączyć gry :(( robi się czarny ekran i .... NIC. Będzie patch 1.015??

Offline szyszak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 30, 2009, 20:40:41 »
    cały miesiąc czekaliśmy na 1014 wiec watpie aby kolejny się szybko ukazał

Offline Cinek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 30, 2009, 22:24:08 »
    Ja juz z ta grą nie moge!!!!!!!!!!;/
    Jak juz wkoncu moge wybrac flage to nie moge rekrutowac z wiosek;/ Na dodatek moja wies mi nic nie zaplacila, zadnego podatku ehhh

Nie można?? Może nie dołączyłeś do frakcji żadnej?? Nie ma pliku w wersji podstawowej który jest za to odpowiedzialny??

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 31, 2009, 09:41:08 »
    Cinek, jeżeli walkir napisał, że JEGO WIEŚ mu nie zapłaciła, to znaczy że musi jakąś mieć. Flagę też wybiera się po otrzymaniu szlachectwa, co uzależnione jest od dołączenia do jakiejś frakcji. Ja miałem po instalacji patcha dużo problemów z grafiką, pomogło zejście z dx9 na 7... Na razie w to nie gram, muszę odpocząć od tej gry.
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline jabko

• Użytkownik
      • MyYouTube
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 31, 2009, 22:30:46 »
    Ten patch jest 1.014 jest krótko mówiąc żałosny. Poprawia kilka mniej ważnym aspektów, ale moim zdaniem najważniejsza jest stabilność z gry. Po zainstalowaniu patcha NOWOŚĆ co 5 lub 6,7 save sprowadza mnie do pulpitu, w większych bitwach wywala mnie (gdzieś w połowie), więc jak mam cieszyć się z rozwalania szwedów i tatarów? Jak muszę rozwalić ich jeszcze raz i jeszcze raz no i jeszcze raz, albo walnąć ich na kodach?  Według mnie najważniejszego błędu nie poprawili stabilności! Żal mam wydajność 150 % bitwy na 25 ludu i tak mnie wywala!!! Żal, żal i jeszcze raz żal. Jeszcze nie mogę nająć rekrutów, Jak zdobywałem Warszawę i miałem ze sobą 6 Lordów z 500 żołnierzami, to nie chcieli mi pomóc w walce tylko se stali, a AI przeciwnika jest super, Chmielnicki se stał podszedłem do niego, popatrzyłem się, zaśmiałem się i walnąłem mu head-shota z pistoletu w głowę. Jego koledzy też nie tryskali inteligencją i taki żal rozwalił polaków <lol>. Parę plusów jest że działa dowodzenie, mogę wreszcie zacząć kampanie i nie ma błędów graficzny. I nie mówcie że mam słabego kompa, bo Wiedźmin szedł na średnich i się zajebiście grało:) !
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2009, 22:35:42 wysłana przez jabko »

Offline barlogo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 01, 2010, 01:29:10 »
    Patch 1.014 poprawia błędy i je robi np. większosć zbroi i broni u mnie robi się czerwona i kiedy jestem wasalem nadal nie mogę rekrutować ludzi ze wsi co mnie dobilo to na razie na tyle.