Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nazwy tematów - apel do moderatorów.  (Przeczytany 1820 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Nazwy tematów - apel do moderatorów.
    « dnia: Grudnia 28, 2009, 22:46:46 »
    Witajcie. Dałem ten wątek do offtopa, bo nie chciałem zaśmiecać innych działów. No więc, jak zauważyliście ostatnio obrodziło w wątki typu "Problem", "Problem z gierka", "Mount&Blade", "Problem", POMOC W M&B" i.... długo by wymieniać. Nie chce kwestionować pracy nam uwielbionych rządzących, ale drzewiej za takie nazwy były ostrzeżenia i bloki tematów. Prosiłbym o powrót tamtych czasów. Nie wiem jaka jest opinia innych, ale ja uważam, że trochę dyscypliny nie zaszkodzi, by forum pozostało tak wspaniałe jak jest. Dziękuję.

Pozdrawiam!

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    Odp: Nazwy tematów - apel do moderatorów.
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 28, 2009, 22:49:17 »
    Popieram , człowiek patrzy , pisze "Problem" i nie wie czy wejść czy nie , nie daj boże aby jeszcze był zły dział.Wtedy to pomocy nikt nie udzieli a jak ktoś będzie kiedyś miał takie samo pytanie , to założy nowy wątek , a nie tak ma być.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 29, 2009, 10:00:16 »
    Popieram , człowiek patrzy , pisze "Problem" i nie wie czy wejść czy nie , nie daj boże aby jeszcze był zły dział.Wtedy to pomocy nikt nie udzieli a jak ktoś będzie kiedyś miał takie samo pytanie , to założy nowy wątek , a nie tak ma być.
    Kompletnie nic nie rozumiem z twojego bełkotu.

A wracając do Kasparusa: zauważ że te wątki zakładają świeżacy, którzy napiszą 2 lub 3 posty i już się na forum nie pojawiają. Ja bym raczej na stronie startowej umieścił walący po oczach odnośnik do wyszukiwarki.

"I never risk my own skin if I don't have to."

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 29, 2009, 10:39:31 »
    Tobik-N, pisz jak człowiek, bo ciężko się rozczytać.
    A wracając do Kasparusa: zauważ że te wątki zakładają świeżacy, którzy napiszą 2 lub 3 posty i już się na forum nie pojawiają. Ja bym raczej na stronie startowej umieścił walący po oczach odnośnik do wyszukiwarki.
    Nie zwalnia ich to z przestrzegania regulaminu.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 29, 2009, 12:58:12 »
    Tak DuoGum, masz rację. Lecz oni napiszą trzy posty, dostaną bana i nic z tego nie wyniknie - przyjdą kolejni. Lepiej zablokować świeżym forumowiczom możliwość zakładania nowych wątków albo niech opcja "szukaj" będzie bardziej widoczna. 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Vesamir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 29, 2009, 14:03:18 »
    Można by zrobić, że od np. 15 postów jest możliwość założenia nowego tematu. Spotkałem się już z takim rozwiązaniem na innych forach.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 29, 2009, 15:22:43 »
    Można by zrobić, że od np. 15 postów jest możliwość założenia nowego tematu. Spotkałem się już z takim rozwiązaniem na innych forach.

Dobrze, podoba mi sie twój pomysł, lecz jest tutaj pewien minus, mianowicie gdy na forum nie ma takiego tematu (Np, o OiM, bo to dość świeże SubForum) to użytkownik bez żadnego ładu i składu nabiłby 15 postów, bo musi założyć nowy wątek w takim i takim subforum...Oczywiście myślmy, także o Moderatorach, ponieważ ich skrzynkę zaśmiecały by kolejne spamy typu:"panie moderatorze czy morze pan ten gupi limit do zakładania watkow zminiejszyc do 10??????".Nie widzę w tym sensu, lecz pomysł ogólnie nie jest zły.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 29, 2009, 18:11:28 »
    Chłopaki, ale ja raczej miałem na myśli bardziej radykalne metody. Zamknąć parę takich tematów, dać osta, może by się wtedy nauczyli. Ale w sumie ten Wasz pomysł nie jest zły. Szczególnie, że jest SB, więc gdyby ktoś miał jakiś problem, a wątku by nie było to zawsze może napisać. A co do zwiększenia wyszukiwarki - można by zrobić taki wielki podpis:

Użyj mnie, zanim coś napiszesz! - i to np. na czerwono :D

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 29, 2009, 18:22:22 »
    Albo ew. na bardzo jaskrawy Zielony. Wątpie wtedy żeby ktoś tego nie zauważył.

Zamknąć parę takich tematów, dać osta, może by się wtedy nauczyli.

Tak ale przyszli by następni i założyli by znowu takie tematy, więc troszkę to bez sensu. Ja bym zrobił jakiś dział z czerwonym albo jaskrawo zielonym napisem "Masz problem z grą pisz tutaj" albo coś takiego.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 29, 2009, 18:32:24 »
    A co by to dało, skoro nam chodzi o nazwy tematów?.
    Musimy zdać sobie sprawę z tego, że jeśli faktycznie nie zostaną podjęte odpowiednie kroki, nie wyplenimy tego(do końca tak tego nie zrobimy). Ale tak naprawdę dyskusja nie ma sensu, dopóty któryś z moderatów(or soner) się nie wypowie. Bo możemy podawać swoje propozycje, a być może władza naszego forum, zamierza coś zrobić w związku z tą sprawą?.
    Czekamy tak, więc na wypowiedź kogoś z władz.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 29, 2009, 20:05:16 »
    Właśnie z ukierunkowaniem na władzę założyłem ten temat. Czekamy na odpowiedź. Interwencja być musi, bo zaleją nas trolle.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 31, 2009, 15:25:13 »
    No cóż, w takim razie nowi moderatorzy posłuchajcie apelu wujka Arcylisza. Tematy o nazwach, które nic nie mówią zawsze były traktowane tak samo jak wątki na ten sam temat, były zamykane a jeśli ich autorzy dalej zakładali takie tematy, to dostawali osty. Niestety rozrost forum powoduje, że trzeba trochę częściej monitorować nowe tematy, ale musicie temu sprostać. ;)

Pozdrawiam.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 31, 2009, 17:02:55 »
    Władza przemówiła. Dziękuję za wysłuchanie apelu :D