Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Star Wars The Force Unleashed  (Przeczytany 1365 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    Star Wars The Force Unleashed
    « dnia: Grudnia 28, 2009, 22:31:16 »
    Dobra, zacznę od pytania: "Grał ktoś?", bo jakoś jeszcze nikt o tej grze tematu nie założył, a do najnowszych nie należy...

Recenzja z www.gry-online.pl:

(click to show/hide)

Dodam trochę od siebie:
    System walki (przynajmniej na PS2) jest bardzo intuicyjny. Podstawowymi ciosami możemy robić naprawdę efektowne combosy. Grafika trzyma poziom, ale w porównaniu do najnowszych hitów... cóż. Fabuła jest, nawet ciekawa (jak powiedziane jest między III, a IV częścią filmu), ale nie zdradzę szczegółów. Zresztą i tak według mnie schodzi ona na dalszy plan, gdy przesiekujemy się przez plansze pełne wrogów. Jest zastosowany niezły system fizyki, przez co możemy dewastować otoczenie i atakować nim wrogów. Jest też jakiś system doświadczenia, otrzymywany na przeciwników. Oczywiście kupujemy za niego nowe umiejętności i combosy. Dodano także modyfikacje miecza świetlnego (kolor ostrza, rękojeść i kryształ bojowy), ale oczywiście owe ulepszenia trzeba znaleźć gdzieś na planszach. Według mnie gra jest dobra, ale ma 2 duuże wady:
    1. Jest krótka
    2. Boss'ów można podzielić na 2 grupy (dużych i małych). Oczywiście duzi są kilkukrotnie więksi od nas, a mali naszego wzrostu. Ale nie o sam podział chodzi. Walki z tymi przeciwnikami są strasznie powtarzalne, niemal takie same.

Mimo to serdecznie polecam, gra robi to co powinna - zapewnia rozrywkę. Szczególnie, że można kupić ją za niskie pieniądze (60zł w empiku)...

SCREENY: http://www.gry-online.pl/S055.asp?ID=123650

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Star Wars The Force Unleashed
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 28, 2009, 22:51:58 »
    kupiłem, zagrałem, odstawiłem- tyle w skrócie
    twórcy znowu chcą postawić na nogi Star Wars-a tworząc gry na podstawie książek lub na odwrót. Aktualnie nie ma dobrego Star Wars-a by mógł się przebić przez ścianę Cod-ową oraz innych gier. Wg. mnie gra upadła po kotor-ze tworząc ten *przekleństwo* turowy system walk. To się nie trzyma kupy bo zawsze SW przebijało tą szybkością walk na ekranie. Jeżeli chcą stworzyć dobrą grę to niestety nie mogą pójść na łatwiznę i obejść wszystko to co w sadze było.
    Takie jest moje zdanie

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 29, 2009, 10:16:46 »
    Oglądałem w CDA gameplaya - nędzna platformówka rodem z pierwszego PS. Szturmowcy wytrzymują nawet 2 ciosy mieczem świetlnym!! Kpina i żenada. 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 29, 2009, 12:45:51 »
    Grałem na PSP i przeszedłem , chyba z 10 razy . Gra świetna i nie mogłem znaleźć 10 rączki od miecz i paru holocronów... Na PSP trzyma poziom i fajnie se pograć Darthem Vaderem w innych trybach . I am your father . Ten tekst rządzi i można wreszcie poczuć w pełni radość z władania mocą :D

kupiłem, zagrałem, odstawiłem- tyle w skrócie
    twórcy znowu chcą postawić na nogi Star Wars-a tworząc gry na podstawie książek lub na odwrót. Aktualnie nie ma dobrego Star Wars-a by mógł się przebić przez ścianę Cod-ową oraz innych gier. Wg. mnie gra upadła po kotor-ze tworząc ten *przekleństwo* turowy system walk. To się nie trzyma kupy bo zawsze SW przebijało tą szybkością walk na ekranie. Jeżeli chcą stworzyć dobrą grę to niestety nie mogą pójść na łatwiznę i obejść wszystko to co w sadze było.
    Takie jest moje zdanie

Akurat w KotORze ten system się świetnie sprawdził i nie wiem czemu narzekasz , ale to tylko moje skromne zdanie :)
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...