Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mody (mapki) do Warbanda  (Przeczytany 2271 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Mody (mapki) do Warbanda
    « dnia: Grudnia 25, 2009, 09:05:35 »
    Wiecie, że kompletnie się na modowaniu nie znam...kompletnie:P ale mam takie pytanie, już na niektórych serwerach widać nowe mapki... w jaki sposób można wstawić już zrobioną mapkę, czy musimy o to prosić deweloperów czy może Spankiego z tego względu, że to jego serwery i czy wogóle można zrobić jakąś mapkę mając te narzędzia, które w tej chwili są dostępne ( jakieś tak editory czy inne...nie wiem, nie znam się)... jeżeli jednak można by było coś takiego zrobić to czy była by szansa, żeby ktoś się podjął tej roboty??:P

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Mody (mapki) do Warbanda
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 25, 2009, 10:59:15 »
    Myślę, że bez MS-a się nie obejdzie. Ci, co testują SP, pewnie mają MS-a do użytku... Chyba, ze ktoś biegle posługuje się wpisami w plikach gry... Poza tym trzeba zrobić nową scenę (Random terrain), wpisać j do gry, jako nowa scena (Module System) oraz odpowiednio ją udekorować, czyt. wykończyć (Edit Mode ftw). Z modami pojawiłby się problem, bo nie każdy moda kompatybilny jest z save'ami z Native'a, jeśli byłby to mały niewiele wnoszący mod to ok, ale jak pojawiłyby się nowe przedmioty, modele, skomplikowane skrypty, to już trzeba uruchamiać grą spod moda, podobnie byłoby z mapami, które zawierałby nowe obiekty na mapie (np budynki).

Twórcy obiecali edytor do map... możliwe, że właśnie jest testowany (stąd nowe mapy).

Pozdrawiam!

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 28, 2009, 08:17:52 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,88718.0.html

Czyli niby coś takiego da się teraz zrobić??

I Irc i Battlegrounds będzie miało nowe mapki... czy może ktoś od Was wie coś więcej na ten temat

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 28, 2009, 10:30:52 »
    Z tego, co wyczytałem, to jest pomienianie map.. nic prostszego - odpal Warbanda w edit mode. Wejdź na któryś z quick battle, przejdź do edycji sceny, stwórz jakąś mapę, potem pogrzeb w pliku: scenes.txt. Czyli póki co, nie ma edytora do map, ani nie potrzeba MS-a, ale masz limit do 5-ciu map... Chyba, ze bawisz się kopiuj-wklej, hm...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2009, 10:45:36 wysłana przez NIFN »