Wszystko już wcześniej przemyślałem, Taurukseni oczywiście będą frakcją o najliczebniejszym wojsku, Centorianie będą mieli najbardziej zdyscyplinowane i wyszkolone wojsko (i tak myślę, że Centoriańscy Hoplici będą nieźle kosić),Sarveni armie dobrze wyszkoloną aczkolwiek gorzej od zaciekłych Centorian, Renaria jednostki o średnich atrybutach i Królestwo Aureanii też. Każda frakcja będzie miała jednostki elitarne (przypominam, że każda frakcja jest wzorowana na kilku krajach ale pare rzeczy sobie wymyśliłem [centurion nie koniecznie musi wyglądać jak centurion rzymski]:
Sarveni: Sarveński Huskarl (ciężka piechota wyspecjalizowana w zadawaniu miażdżących obrażeń - broń: topór duński, ogromna tarcza, toporki/oszczepy do rzucania)
Centoria: Centurion (ciężka piechota charakteryzująca się doskonałą siłą ataku i bardzo dobrej obronie - broń:pawęż, gladius, oszczepy )
Renaria: Renaryjski Pancerny (ciężka piechota charakteryzująca się wspaniałą obroną oraz dobrym atakiem - broń: pawęż i buzdygan)
Zjednoczone Klany Tauruksen: Beserker (lekka piechota wyspecjalizowana w zadawaniu miażdżących obrażeń - broń: miecz/topór/młot dwuręczny)
Królestwo Aureanii: Aureański Generał (ciężka konnica - broń: długa kopia, tarcza, miecz jednoręczny)
Zamierzam dodać również kilku nowych NPC. Nie mogę wyjawić wszystkich, ale podam opis jednego z NPC i powiecie czy wam się podoba.
Arthur
Jest zbiegłym gladiatorem. Udało mu się uciec z centoriańskiego koloseum. Jest doświadczony w walce tarczą, krótkim mieczem oraz trójzębem. Charakteryzuje się bardzo dużą wytrzymałością, siłą oraz zwinnością. Będzie go można spotkać w gospodach. Teraz tuła się po Carladii trudniąc się najemnictwem. Dołączy do każdego kto mu sowicie zapłaci.
Będzie wyglądał oczywiście jak gladiator.