Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zdobycie zamku - czy mam jakąś szanse?  (Przeczytany 2830 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline qrabzdmlka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zdobycie zamku - czy mam jakąś szanse?
    « dnia: Grudnia 21, 2009, 13:39:18 »
    Witam.
    Królestwo Swadii zaproponowało mi wasalstwo, zgodziłem się, nawet dostałem wieś. I w tym tkwi chyba problem.
    Postanowiłem zaatakować zamek, po wygranej bitwie poprosiłem króla o przyznanie mi zamku. Zrobiłem save po bitwie, i tu też moje pytanie.
    Czy opłaca mi sie loadować, aż dostane zamek? Skoro za każdym razem zamek dostaje ten sam Lord, który nie posiada żadnego lenna, a ja posiadam jedno. Czy mam jakąś szanse? Czy jest jakiś inny sposób żeby zdobyć ten zamek>

Offline Axel

• Użytkownik
    Odp: Zdobycie zamku - czy mam jakąś szanse?
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 21, 2009, 13:54:50 »
    Dostanie zamku od króla zależy bodajże od twoich relacji z nim i od tego ilu innych lordów w twoim królestwie nie ma posiadłości , na początku zamki zawsze dostają lordowie bez posiadlości, dopiero potem tacy z 1 wsiami (tak jak ty), radzę popodbijać kilka zamków i spokojnie czekać.
    I jest inny sposób na zdobycie zamku - możesz się zbuntować , ale wtedy będzie ciężko dla ciebie i ogólnie to się nie opłaca w native.

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 21, 2009, 15:40:10 »
    To zależy od  twojej reputacji (renomy).

A Król zaproponował ci wasalstwo czy ty chciałeś się do niego przyłączyć bo jak to pierwsze to już powinieneś mieć dość reputacji na zamek.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline qrabzdmlka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 21, 2009, 16:29:47 »
    Tak to on zaproponował mi wasalstwo.
    A sytuacja potoczyła się tak, że odpuściłem sobie ten zamek. I po jakimś czasie nordzi go odbili, więc postanowiłem znowu zawalczyć o niego, no i oczywiście zamek dostaje ten sam lord co poprzednio ._. mam próbować save/load? czy to jest 100% że nie dostane zamku?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 21, 2009, 16:33:10 »
    Możesz wczytywać do woli, istnieje szansa, ze otrzymasz owy zamek. Ktoś, kiedyś tak robił i podobno się sprawdza, ale lepiej podbić kilka innych lokacji (zwłaszcza miasta, bo z nich aż 4 lokacje są rozdawane), wówczas, gdy władca zacznie Ci proponować podbite ziemię - odmów i podbij ten zamek, który Ci odpowiada.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2009, 16:35:34 wysłana przez NIFN »

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 21, 2009, 20:22:13 »
    Zawsze jak zdobywałem pierwszy zamek to król mi go oddawał ( miałem relacje zwykle od 3 do 5 ), później nie będzie tak łatwo :)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2009, 20:53:13 wysłana przez Wezyk »
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 21, 2009, 23:58:08 »
    Ja zazwyczaj robiłem tak: zdobywałem zamki dopóki król sam mi ich nie proponował, wtedy zdobywałem coś ważniejszego typu miasto i bez problemu przypadało mnie.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline qrabzdmlka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 22, 2009, 08:46:48 »
    Jeśli miałem szanse to widocznie bardzo malutką :D
      Rozwiązałem to w inny sposób, zdobyłem zamek na terenie veagirów odszedłem od swadii i dołączyłem do zielonych ^^ gdyż mój ulubiony Król Yagodek wyszedł w końcu z niewoli :|
      A tak na marginesie, jak loadowałem próbując dostać zamek, 90% dostawał go Lord R~, a kilka razy trafiło się to Lordowi B~, a gdy zasavowałem tuż przed ogłoszeniem wyroku, 100% 'dostawalności' miał Lord B