Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Elektrochemiczne sposoby otrzymywania metali  (Przeczytany 1954 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Elektrochemiczne sposoby otrzymywania metali
    « dnia: Grudnia 19, 2009, 14:28:17 »
    Mam zrobić projekt na temat "elektrochemiczne sposoby otrzymywania metali", czy takie sposób istnieje, czy po prostu źle usłyszałem?

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Elektrochemiczne sposoby otrzymywania metali
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 19, 2009, 14:32:38 »
    Owszem. Na przykład otrzymywanie metali poprzez elektrolizę roztworów soli.

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 19, 2009, 14:38:17 »
    Jak byś mógł i nie był by to dla ciebie problem napisz mi coś jeszcze na tę temat, bo jestem całkowicie zielony,a na necie jak na  razie nic dobrego nie znalazłem. Z góry olbrzymie dzięki.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 19, 2009, 14:45:02 »
    Jak byś mógł i nie był by to dla ciebie problem napisz mi coś jeszcze na tę temat, bo jestem całkowicie zielony,a na necie jak na  razie nic dobrego nie znalazłem. Z góry olbrzymie dzięki.
    Acha, po prostu nie chce ci się szukać, nie rozśmieszaj mnie, google -> wpisujesz elektroliza lub elektroliza soli i na 100% znajdziesz potrzebne i przydatne materiały, najważniejsze to dobrze szukać. Ja za ciebie nie zrobię projektu, zakładam, że się uczysz więc musisz mieć także jakieś ksiązki, więc do dzieła.

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 19, 2009, 14:51:24 »
    W moich książkach nawet takich słów nie ma.  Dzięki za podpowiedz jak szukać:) Znalazłem już, jeszcze raz dzięki.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2009, 14:56:30 wysłana przez Ensis »