ja sie zgadzam z Jasonem w wielu aspektach, po pierwsze jak wspomnieliście badziewne gry EA , w których zawsze trzeba czekać na obejżenie głupich filmików.... nie cierpie ich gier !!!
jedyne co z ich serii przeszedłem to Need For Speed Underground I <--- była to swego rodzaju nowość wyścigówkach, a reszta i następne części tych badziewi to jakieś próby nieudolne kopiowania zrobionej roboty z dodatkiem kilku byle jakich bajerków oraz z obciążeniem silnika gry po to żeby ludzie jeszcze kompy kupowali ><
nie powiem że nie gram w okrzywkiwane ozycje, ot choćby Neverwinter Nights I, II Baldur wszystkie części, Ice Wind Dale wszystkie części, ale te gry są przeznaczone dla pewnej uściślonej grupy odbiorców...
co do zaś tego czy M&B jest realistyczna historycznie, w pewien sposób napewno, ale tego nie moge sie uczepić, pozycja jest oryginalna, ma swój klimat, a dowiedziałem sie o niej właściwie przez przypadek, na gry.wp.pl szukając info o Blade of Darknes <-- mało znana pozycja a którą kocham (przeszedłem każdą postacią)
szkoda że nie stworzy się gry w której przedstawi nam się 100 lat historii, np w europie, i bedziemy mogli zagrać każdym państwem, w obiektywnym świetle, przecież to Husaria odepchnęła najazd muzłumanów do europy, a w grach historycznych o tych czasach nie ma nawet wzmianki o naszych dzielnych wojakach :(