Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Caldaria:Modern Warfare  (Przeczytany 17578 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Caldaria:Modern Warfare
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 21, 2009, 16:28:29 »
    Gedus nie dezinformuj bo tego kałasza Kermita wsadzę ci tam gdzie pifpaf nie dochodzi (albo i tam dochodzi nie znam się) :D
    A co do moda tego całego Mata to ma swoje subforum tutaj http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=34.0  , szkoda że Mat dawno się nie pojawił na forum. ;(

Offline Mafarus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 21, 2009, 20:32:54 »
    Mod jak dla mnie totalna porażka ale nie obrażając twórców :-) nie dla mnie mam CoD 1-5 i mimo iż modele są ładne nie rozumiem modowania gry FPP do RPG z elementami strategii to (for me :-) głupie

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 21, 2009, 20:39:03 »
    To ja jako jeden z "tych idiotó" się wypowiem. Porównywanie modów do M&B do CoDa jest co najmniej śmieszne. Wyjdą z tego dwie rożne gry, mi osobiście o wiele bardziej podoba się gra w nieszablonowego FB (mówię to mając do dyspozycji mapę kampanii) gdzie nie jesteśmy pępkiem świata i gdzie wszystko mogłoby się równie dobrze dziać bez gracza niż przechodząc szablonowego, liniowego i ogólnie nudnego CoDa. W M&B jesteś częścią konfliktu i wszystkie czyny twoje i AI mają wpływ na dalsze losy. Niezależnie ile byś modował w CoDzie tego nie uświadczysz. Dlatego mówię poraz kolejny w takich modach nie chodzi o zrobienie z M&B CoDa tylko o przeniesienie swobody oraz możliwości M&B do 2 lub 3 albo i nawet 85 Wojny światowej,

Offline D4RKN355

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 22, 2009, 19:15:51 »
    Mod jak dla mnie totalna porażka ale nie obrażając twórców :-) nie dla mnie mam CoD 1-5 i mimo iż modele są ładne nie rozumiem modowania gry FPP do RPG z elementami strategii to (for me :-) głupie

Moze i tobie to wydaje sie glupie ale dla fanow CoDa i jak to Mat powiedzial ze kazdy twoj ruch do czegos innego cie doprowadzi ... sie to spodoba .. np. MI :) lubie CoDa mam go od 1 do 5 czesci i itak czekam na tego moda poniewaz przynajmniej bede mogl decydowac co zrobie i jak mnie los pociagnie a nie przejdziesz wszystkie misje w CoDzie i koniec ....  :)

Offline Galik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 23, 2009, 12:51:54 »
    A wiadomo, kiedy nadejdzie wersja beta...? Bo na forum moda czytać nie mam jak bo dla mnie angielski to zbiór znaczków :-)
    Na świecie niema wielu idiotów po prostu są tak sprytnie porozstawiani, że spotykamy ich co krok.<br />Niech żyje Caldaria :-).

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 23, 2009, 12:58:40 »
    Ja powiem tak...

CoD to totalne dno, brak realizmu. A tu nagle... modyfikacja do gry Mount & Blade o tematyce CoD'a

Nie kocham Was... Jestem zbulwersowany . . .
    Na pewno tego nie pobiorę... musiałbym się na mózgi z Mat'em baranem pozamieniać.

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Galik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 23, 2009, 16:56:41 »
    Ja powiem tak...

CoD to totalne dno, brak realizmu. A tu nagle... modyfikacja do gry Mount & Blade o tematyce CoD'a

Na pewno tego nie pobiorę... musiałbym się na mózgi z Mat'em baranem pozamieniać.

CoD zero realizmu...Czy ty go z tibią nie mylisz czy jak...o.0
    I łaskawie mógłbyś nie przezywać Mata i ogólnie nikogo...Bo resztki kultury zachować chyba można...Nie podoba ci sie CoD? rozumiem. Uważasz mod za dno? rozumiem.
    Ale na cholerę wyzywać kogoś kogo nawet dobrze nie znasz a najgorsza krzywda jaką mógł ci zrobić to stworzenie mod'a który ci się nie koniecznie podoba...
    Na świecie niema wielu idiotów po prostu są tak sprytnie porozstawiani, że spotykamy ich co krok.<br />Niech żyje Caldaria :-).

Offline RaYeR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 23, 2009, 17:13:38 »
    Uważam że po co robić moda o innej grze? Nie lepiej kupić sobie CoD'a i pograć w niego te 6 godzin?(o ile mi wiadomo tyle można się przy nim bawić.) Ten mod będzie w 3/4 inny niż oryginalny CoD'.
    Cytat: Jeferiaz  Dzisiaj o 12:58:40
    Ja powiem tak...

CoD zero realizmu...Czy ty go z tibią nie mylisz czy jak...o.0
    I łaskawie mógłbyś nie przezywać Mata i ogólnie nikogo...Bo resztki kultury zachować chyba można...Nie podoba ci sie CoD? rozumiem. Uważasz mod za dno? rozumiem.
    Ale na cholerę wyzywać kogoś kogo nawet dobrze nie znasz a najgorsza krzywda jaką mógł ci zrobić to stworzenie mod'a który ci się nie koniecznie podoba...

Galik w tej chwili popisałeś się...Widzisz że wyraz "Mat'em" jest skreślony?
    "Nigdy nie kłóć się z idiotą, najpierw ściągnie cię do swojego poziomu,potem pokona doświadczeniem".

I am The Argent Dawn - Play Free Online Games
    [img]http://images.quiz.wegame.com/prod

Offline Galik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 23, 2009, 17:19:15 »
    Tak ale co z tego ze skreślił...jak każdy wie o kogo chodzi...Noooo...chyba że to jakaś bardziej skomplikowana gra słów to chylę czoła....

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 23, 2009, 18:07:33 »
    Uważam że po co robić moda o innej grze? Nie lepiej kupić sobie CoD'a i pograć w niego te 6 godzin?(o ile mi wiadomo tyle można się przy nim bawić.) Ten mod będzie w 3/4 inny niż oryginalny CoD'.
    To nie jest mod o innej grze, tylko mod z realiami CoDa. Czyli wzorowane stroje i klimat, ale jak wiadomo to jest całkiem inna gra. Takie mody są dla ludzi którzy uwielbiają grać w M@B, oraz w odskoczni pograli by w strzelaninę. Jak się robi 5,6 modów o tematyce takiej samej np. LOTR to nie dobrze, jak się robi całkiem coś innego jeszcze gorzej. Ciężko wszystkim dogodzić ;P

Offline Micke

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 24, 2009, 15:14:36 »
    Mi się podoba ta modyfikacja

Offline Mafarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 02, 2010, 12:25:20 »
    CoD w M&B? Dziwne połączenie...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2011, 11:52:19 wysłana przez Mafarus »

Offline D4RKN355

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 07, 2010, 21:25:11 »
    Sa jakies nowe wiadomosci o beta czy coś ? :]

Offline MajorWW

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 10, 2010, 21:33:20 »
    jestem fanem coda od 2003 xD a "Montiego"pokochałem w 2 tygodnie :D. Cod w Caldari, trochę hardcore ale może być, zobaczymy...

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 11, 2010, 15:44:09 »
    Co wyście się tak uparli na CoD? Ten mod to nie jest próba przeniesienia CoD:MW w świat M&B tylko modyfikacja przenosząca nas w nowoczesne czasy. A to, że banner jest z CoDa to po prostu dlatego, że dobrze wygląda. Czy jakbym tworzył moda o tematyce średniowiecza i dał banner z Warhammerem to byście też wszyscy myśleli, że warha tworze?
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]