Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Caldaria:Modern Warfare  (Przeczytany 17607 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline antykaczor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Caldaria:Modern Warfare
    « dnia: Grudnia 09, 2009, 15:51:27 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,82354.0.html
    Mod skierowany do fanów CoD.
    Co o nim sądzicie?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Caldaria:Modern Warfare
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 09, 2009, 16:00:13 »
    Ja myślę, że jak twórcy uda się go zrobić to będzie to  dość popularny mod

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 09, 2009, 16:09:22 »
    Zgadzam się z Tariem. Sądząc po screenach mod ma szansę być dość ciekawym modem, chociaż mod nie pasuje troszkę do średniowiecznych klimatów M&B.

Jakby było coś do pobrania to nie zwlekaj tylko zapodaj tu link :DD

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 09, 2009, 16:12:27 »
    Nie obrażając nikogo to te wszystkie mody, które przenoszą nas do współczesności i ograniczają naszą walkę do używania broni palnej są profanacją gry M&B. Chociaż sam jestem pod wrażeniem pracy i pomysłowości twórców, to jednak  jak miałbym ochotę sobie postrzelać to zagrałbym w CoD, a nie w moda do M&B.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 09, 2009, 16:18:44 »
    @UP Zgadzam się. Większość modów z bronią palna ssie. Myślę że to tez będzie niewypał. Ale AKacz fajny :)
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 09, 2009, 16:21:13 »
    Kolejny niewypał, jak wszystkie mody osadzone w czasach XX-XXI wieku (oczywiście prócz moda Mata :D:D). Ci żołnierze wyglądają jakby dopiero co z cs'a 1.5 wyszli :D:D
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 09, 2009, 16:28:25 »
    Nie mówcie że broń palna ssie w M&B. Mod 1866 jest najlepszym tego przykładem. Trzymam kciuki za twórców i mam nadzieję że dodają jakieś nowe animacje i wiernie odtworzą batalie XXI w(choć w sumie to nie możliwe na silniku mb ;D ale warto być optymistą). Ciekawie byłoby również siąść za kierownicą jakiś pojazdów.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 09, 2009, 16:30:04 »
    Wiecie co, Ten mod wygląda o wiele lepiej niż większość w średniowieczu, spójrzcie na dokładność tekstur albo na to jak są ułożone na postaci, w niewielu modach spotykamy ,, jako tako''  wyglądające itemy, często są krzywe albo przechylone.

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 09, 2009, 16:44:47 »

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 09, 2009, 18:20:48 »
    Nie mówcie że broń palna ssie w M&B. Mod 1866 jest najlepszym tego przykładem. Trzymam kciuki za twórców i mam nadzieję że dodają jakieś nowe animacje i wiernie odtworzą batalie XXI w(choć w sumie to nie możliwe na silniku mb ;D ale warto być optymistą). Ciekawie byłoby również siąść za kierownicą jakiś pojazdów.
    Dlatego napisałem że prawie wszystkie. Wiesz dlaczego 1866 jest wyjątkiem? Bo mało która broń zabija tam jednym strzałem (albo ja mam takiego słabego skilla z broni palnej). W większości modów rozgrywka wygląda tak: wychylasz się zza drzewa/murku po to aby oddać strzał po czym znów schować się, naładować roń i ponowić akcję. Może miałoby to jakiś sens gdyby boty tez potrafiły się chować. Wybiec nie możesz do zaraz jakiś wieśniak walnie ci hita za 240 z jakiejś wintówki i taka to zabawa. 1866 jest po prostu nierealistyczne (czyt. grywalne). Oczywiście jak każdy mod ma jeszcze wiele niedociągnięć typu wnętrza namiotów wyglądają jak zamki i niedokończone questy ale to dopiero beta. Taki mały TIP co do 1866: istnieje mały trick na nazbieranie na dobry ekwipunek: w indiańskim mieście są turnieje 24/7 i można za jednym razem wygrać o ile dobrze pamiętam około 15 dolarów :) Mam nadzieję że wyeliminują to w wersji 1.0 albo znacznie podwyższą poziom trudności lub zastosują system z native: turniej raz na jakiś czas.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 09, 2009, 20:38:08 »
    Mod fajny ale....stawiam każde pieniądze, że nasze jednostki będą się zachowywały realistycznie jak ruska armia. Nie wiem może ja się nie znam ale taktyka na "Uraaa!!" chyba już nie jest stosowana na polach bitew. Z drugiej strony, takie coś stawia fakin wyzwania przed  twórcami. Jak zastąpić turnieje? Jak ma wyglądać pobór? Czy jednostki bedą awansowały na jednostki specjalne a jak tak to w jaki sposób ograniczyć ich liczbę?
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 09, 2009, 22:09:42 »
    Świetnie to wszystko wygląda. Czekam jak ktoś zrobi moda do GTA 4 o tematyce średniowiecznej. Powodzenia jak wyjdzie mod chętnie zaszyje sie ze snajperką i będę strzelał do biegnących na wprost bezmózgich mobów M&B :)

Offline Galik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 21, 2009, 16:06:27 »
    Wiecie co, Ten mod wygląda o wiele lepiej niż większość w średniowieczu, spójrzcie na dokładność tekstur albo na to jak są ułożone na postaci, w niewielu modach spotykamy ,, jako tako''  wyglądające itemy, często są krzywe albo przechylone.

Popieram kolegę i już się palę na tego moda :D.
    P.S Kolega który pisał o modzie z XX wieku jakiegoś twórcy Mata, mógłbyś podać nazwę? Byłbym wdzięczny :D.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2009, 16:09:47 wysłana przez Galik »
    Na świecie niema wielu idiotów po prostu są tak sprytnie porozstawiani, że spotykamy ich co krok.<br />Niech żyje Caldaria :-).

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 21, 2009, 16:17:24 »
    P.S Kolega który pisał o modzie z XX wieku jakiegoś twórcy Mata, mógłbyś podać nazwę? Byłbym wdzięczny :D.

Ty chyba żartujesz? Jakiegoś mata? :o

Offline Gedbard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 21, 2009, 16:25:59 »
    Wiecie co, Ten mod wygląda o wiele lepiej niż większość w średniowieczu, spójrzcie na dokładność tekstur albo na to jak są ułożone na postaci, w niewielu modach spotykamy ,, jako tako''  wyglądające itemy, często są krzywe albo przechylone.

Popieram kolegę i już się palę na tego moda :D.
    Człowieku ! Jakiegoś mata ? Toż to wielki Mat Bersesker , który za chwilę cię zje ! A tak na serio , to właśnie Mat Bersesker robi moda Festung Breslau osadzonego w czasie II wojny światowej.