Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 187172 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #420 dnia: Maja 11, 2010, 20:06:44 »
    Niedługo będe miał tą gre, ale chciałbym się dowiedzieć co nieco od tych osób co już grają.
    1. Czy to prawda że dialogi są tam w 3 językach?
    2. Czy w ogóle opłaca się instalować patche? z tego co tu czytam instalacja patcha coś poprawia a coś psuje (chodzi mi o rekrutacje husarii)
    3. Jesli się opłaca instalować patch to który, 1.14 czy 1.15?
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline CzarnuH

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #421 dnia: Maja 12, 2010, 17:40:22 »
    1. Dialogi są po polsku
    2. Po zainstalowaniu patcha 1.15 i następnego z automatycznej aktualizacji gra się znośnie

Mam problem z wyświetlaniem niektórych pik, które z daleka stają się przezroczyste np. pika husarska. Czy tylko u mnie wszystkie strzały wyglądają tak samo (są czarne) w czasie bitwy i w oknie ekwipunku? Ktoś wie jak się pozbyć tych problemów?

Offline Cadd

• Użytkownik
    • "There must be some way out of here..."
    « Odpowiedź #422 dnia: Maja 12, 2010, 18:19:01 »
    Zadam przewrotne pytanie - jako że obcowanie ze zwykłym Mount&Blade pomału mnie znużyło, chcę zabrać się za Ogniem i Mieczem.
    Ale do meritum: czy ta gra w końcu się jakoś "ogarnęła" - tzn. czy po prawie półrocznym przeleżeniu na półce, zainstalowaniu jej i skorzystaniu z modułu automatycznego jej aktualizowania do najnowszego patcha (nie jestem pewien, bodaj któraś wersja 1.015), da się po ludzku z niej skorzystać i czerpać przyjemność (bez uciążliwych bugów i baboli)?
    Pomijam ręczną zabawę w aktualizacje - chodzi mi o klasyczne, bezproblemowe jak Pan Bóg przykazał, korzystanie z zaimplementowanego update'a.

Offline matiyyy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #423 dnia: Maja 15, 2010, 21:32:55 »
    Czy to jest zwykle M&B z nową mapą, bohaterami, jednostkami i dodanymi broniami, bo nie wiem czy warto kupić. Jakie są zmiany w porównaniu do zwykłego M&B ?
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2010, 11:32:12 wysłana przez matiyyy »

Offline sindbade

• Użytkownik
    « Odpowiedź #424 dnia: Maja 18, 2010, 22:43:06 »
    jestem krolem rzeczypospolitej,obalilem jana kazimierza lecz jeden zamek ciagle do niego nalezy, mam questa "ostatnia granica" od zagloby,gadam z nim caly czas,zniszczylem wojsko zaporoskie,i mam sojusz 3 krolestw a misji ciagle mi nie zalicza,to kolejny bug?

Offline Radtrak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #425 dnia: Maja 19, 2010, 15:37:48 »
    Zadam przewrotne pytanie - jako że obcowanie ze zwykłym Mount&Blade pomału mnie znużyło, chcę zabrać się za Ogniem i Mieczem.
    Ale do meritum: czy ta gra w końcu się jakoś "ogarnęła" - tzn. czy po prawie półrocznym przeleżeniu na półce, zainstalowaniu jej i skorzystaniu z modułu automatycznego jej aktualizowania do najnowszego patcha (nie jestem pewien, bodaj któraś wersja 1.015), da się po ludzku z niej skorzystać i czerpać przyjemność (bez uciążliwych bugów i baboli)?
    Pomijam ręczną zabawę w aktualizacje - chodzi mi o klasyczne, bezproblemowe jak Pan Bóg przykazał, korzystanie z zaimplementowanego update'a.

Ja mam wersje 1.015.01 i jest ok,tylko że czasami bronie są przezroczyste,jak są dalej(ja to olewam)
    z zagłobą nie da się rozmawiać("nie mam czasu") jednego /dwóch zadań się nie da wykonać (nie pamiętam jakich)
    a tak to (przynajmnie mi) nic nie wywala wszystko jest wporządku i nie ma większych bugów
    ------------
    Czy to jest zwykle M&B z nową mapą, bohaterami, jednostkami i dodanymi broniami, bo nie wiem czy warto kupić. Jakie są zmiany w porównaniu do zwykłego M&B ?

nie,to M&B,w epoce broni palnej z całkiem nową mapą,z nowymi zamkami bohaterami  i uzbrojeniem..
    w M&B OiM nie ma kusz są zadania specjalne i na początku rekrutuje się ludzi w obozach najemników ,a dopiero jak bedziesz w np. Rzeczpospolitej to rekrutujesz tylko z wiosek tej frakcji.
    jest broń palna,i całkiem inne bronie
    nowe Questy
    (to coś jak duży mod)

Offline CzarnuH

• Użytkownik
    « Odpowiedź #426 dnia: Maja 19, 2010, 21:37:58 »
    Z Zagłobą da się rozmawiać, tylko najpierw trzeba zapytać jednego z szlachciców o coś w sprawie Zagłoby, tylko nie pamiętam co. Pamiętam, że początkowo nie mogłem do niego zagadać, ale jak się zapyta kogoś innego niż króla w sprawie Zagłoby, to później można gadać.

Offline sindbade

• Użytkownik
    « Odpowiedź #427 dnia: Maja 20, 2010, 12:54:42 »
    GORĄCA PROŚBA! w zadaniu "nieuchwytny ksiadz" mam wyraznie napisane ze mam go szukac w Trokach,objechalem cale w dzien i wnocy,pytalem starosty i ludzi i nic,gadalem tez z radziwillem ale nie pamietam co mowil,jak tego ksiedza znalezc?

Offline Cadd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #428 dnia: Maja 20, 2010, 21:53:09 »
    Zabawna sprawa z tym OiM. Po jego zainstalowaniu zarówno w podstawce M&B jak i w OiM na ekranie startowym muszę wybierać moduł, w który chcę zagrać - pomimo, że do M&B żadnego moda nie instalowałem (tym bardziej do OiM) i powinny być one domyślne, jako jedyne z dostępnych. Czyżby M&B jakimś cudem widziało OiM jako mod (podobnie w drugą stronę), mimo iż są to dwa osobne programy zainstalowane w zupełnie odrębnych folderach?

Offline CzarnuH

• Użytkownik
    « Odpowiedź #429 dnia: Maja 20, 2010, 21:56:33 »
    Ja znalazłem kolejny bardzo dziwny bug. Jak się do ekwipunku weźmie broń palną bez amunicji, to w czasie walki przy trafionym strzale wywala do windy. Jednak jak się nie trafi, to żadnych problemów nie ma. To trochę wkurzające, że nie mogę sobie wziąć 3 pistoletów, oddać 3 szybkie, celne strzały i zaszarżować.

Offline Radtrak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #430 dnia: Maja 21, 2010, 09:15:40 »
    GORĄCA PROŚBA! w zadaniu "nieuchwytny ksiadz" mam wyraznie napisane ze mam go szukac w Trokach,objechalem cale w dzien i wnocy,pytalem starosty i ludzi i nic,gadalem tez z radziwillem ale nie pamietam co mowil,jak tego ksiedza znalezc?
    popytaj jakiś Szlachciców i wróć do wioski gdzie dostałeś te zadanie(może tamten starosta coś powie)

Zabawna sprawa z tym OiM. Po jego zainstalowaniu zarówno w podstawce M&B jak i w OiM na ekranie startowym muszę wybierać moduł, w który chcę zagrać - pomimo, że do M&B żadnego moda nie instalowałem (tym bardziej do OiM) i powinny być one domyślne, jako jedyne z dostępnych. Czyżby M&B jakimś cudem widziało OiM jako mod (podobnie w drugą stronę), mimo iż są to dwa osobne programy zainstalowane w zupełnie odrębnych folderach?

chodzi ci o ekran startowy?
    czyli że jak włączasz zwykłe M&B, to tam gdzie masz Native i Ogniem i mieczem.
    a przeszkadza ci to w grze? ;)

Offline Cadd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #431 dnia: Maja 21, 2010, 11:27:34 »
    Yep, dokładnie o to chodzi. Nie, nie przeszkadza mi to w grze - po prostu się czepiam :P

Offline Cadd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #432 dnia: Czerwca 03, 2010, 03:56:15 »
    To może zadam pytanie:
    Jako że stałem się szczęśliwym posiadaczem wsi Owrucz, mam możliwość rekrutowania w niej wojaków. Byłbym niezwykle wdzięczny, gdyby ktokolwiek podał drzewko rozwoju dla jednostek rekrutowanych w osadach, począwszy od kosyniera, z odpowiednimi oznaczeniami: (P) - Piechota, (S) - Strzelcy, (J) - Jazda. W ten sposób pozwoli to nie tylko mnie unikać niepotrzebnego eksperymentowania z jednostkami.
    Służę pomocą w innych kwestiach.
    Btw.: do tej pory zauważyłem, iż nie ma opcji awansowania jednostek zwerbowanych w karczmie, tak jak było to w klasycznym M&B. Coś przeoczyłem, czy to prawidłowe spostrzeżenie?

Offline ArtekXDPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #433 dnia: Czerwca 04, 2010, 10:21:14 »
    Witam Wszystkich.
    Pisze do was w tym temacie ponieważ mam o to taki problem:
    -Gdy rozpoczynam szkolenie dokładnie cz. trzecia to na ekranie pojawia mi się błąd
    Cytat:"Unable to load scene object!"
    Nie wczytuje mi też miast jest tylko trawa i góry.

Moim zdaniem brakuje mi jakiś paczek!
    Jakby ktoś je miał byłbym wdzięczny za wrzucenie na jakiś serwer!

Offline mountanin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #434 dnia: Czerwca 12, 2010, 13:49:05 »
    mam taki problem albo nie rozumiem zadania mam zadanie potop jestem już w RP i pisze ze mam sie zgłosić do zagłoby on mi odpowiada że jest zajęty
    stwierdziłem ze sie popytam wszystkich frakcji co mam zrobić by pomóc RP

Rp-powybijać szwedów
    Moskwa-tylko car może powstrzymać szwedów
    Szwedzi-polska nie ma szans przyłącz sie do szwedów
    Chatyn krydzki-jestem zajęty (wiem że żle napisałem nazwe fracji ale wybaczcie mi moją niewiedze)
    wojsko zapomorskie- dziwne bo spytałem się jakimś 5-7 lordom i wszyscy najpierw spytali się co ja robie i jak powiedzałem ze żartuje to mnie zostawiali a jak że chce pomuc RP to mnie atakowali

i ciągle nie wiem co mam zrobić mugł by mi ktoś przedstawić przebieg zadania potop

z góry dziękuje BARDZO :D