Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 0.808 nie wczytuje modów  (Przeczytany 2134 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline G_Drzewuski

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Swadian Crusader
      • GuuGle
    0.808 nie wczytuje modów
    « dnia: Maja 03, 2007, 12:41:42 »
    Przeszukiwałem całe forum Taleworlds ale nigdzie nie był ten problem opisany, właściwie to chodzi mi o to iż:

Gdy włączam grę, wybieram sobie moda Fantasy_mod tak jak w wersji 751 no i tyle, gra się włącza wszystko piknie ale, okazuje się
    że włącza się Native a nie mod, właśnie ściągam innego moda, Onin No Ran 0.4.3-b1541 i spróbuję go włączyć bo wydaje mi się że to wina moda a nie gry, tak czy inaczej proszę o jakąś radę bo chciałbym Fantasy moda pograć, trochę czytałem o nim i wydaje się ciekawy. Pozdrawiam

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: 0.808 nie wczytuje modów
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 03, 2007, 12:43:23 »
    Daj screena z zawartoscia folderu tego moda, moze cos zle instalujesz.

Offline G_Drzewuski

• Użytkownik
    • Swadian Crusader
      • GuuGle
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 03, 2007, 17:01:36 »
    Instalacja jest automatyczna, przez EXE więc to raczej wina autora, bo sprawdziłem Onin No Ran i działa w pełni idealnie wręcz, więc chyba sobie odpuszczę Fantasy Moda. Pozdrawiam, i dziękuję za szybką interwencję :) PozdroxXx

Offline inus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 07, 2007, 16:35:02 »
    Ło, nie poddawaj się tak szybko.

Też mam ten bug w 808 (i nie tylko ja, i zdaje się, że to nie wina moda), ale są sposoby na wszystko:

W innym temacie ktoś mówił żeby przełączać międzi modem a native (w startowym okienku) i patrzec na obrazki, a nie na nazwe modu. Tzn jak masz np. native a obrazek od fantasy moda, to znaczy, że fantasy się odpali.

U mnie to nie działało - ale możesz spóbować :P

I drugi sposób, bardziej kłopotliwy, ale nie ma możliwości, żeby nie działało (no chyba, że mod jest popsuty).

Zrób sobie gdzieś na dysku nowy folder, ale poza folderem gry M&B. Otwórz go, później otwórz w drugim okienku folder M&B i przejdz do "modules" masz native, fantasy mod i wszystkie inne mody. I poprostu przenieś WSZYSTKIE mody do foldoru zastępczego, a zostaw ten jeden w który chcesz grać, np. tego fantasy. Jak odpalisz gre to będziesz miał tylko 1 opcje do wyboru, i nie możliwości żeby sie nie wybrała ;p Jak będziesz chciał grać w inny lub native to poprostu sie zmienia foldery, tak żeby w "modules" zawsze był jeden folder z modem.

Proste, przyjemne, i skuteczne.

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 07, 2007, 20:23:08 »
    Jeszcze możesz zmienić nazwę folderu z modem na native. Wtedy już na 100% odpali to. Jeśli wtedy wywali błąd to znaczy że coś jest z modem nie tak.

Offline Vierie

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 11, 2007, 14:21:28 »
    jeszcze dodam od siebie że, można zainstalować w innym miejscu M&B i po instalacji fantasy moda wejdz do folderu -> ..../Mount&Blade/modules i usuń folder native :)

mnie tak chodzi :)