Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Cześć!  (Przeczytany 912 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Biniu10

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Cześć!
    « dnia: Listopada 30, 2009, 21:34:57 »
    Witam wszystkich!
    Gram w Mount & Blade od czasu polskiej premiery i dosyć często wracam do tej gry. Lubię mody i wszelkiego rodzaju kombinowanie :) . Tawernę Four Ways czytam już od paru miesięcy, chociaż dotychczas nie byłem zarejestrowany. Prywatnie mieszkam w Poznaniu, interesuję się literaturą, fantasty, historią, militariami i polityką. Pozdro

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Cześć!
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 30, 2009, 21:57:44 »
    Witam Cię bardzo serdecznie, obyś spędził wiele miłych chwil na forum.
    Jak określisz swoje poglądy polityczne?
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Biniu10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 30, 2009, 22:06:49 »
    Jestem patriotą, lecz brzydzę się nacjonalizmem - wiem, ze naszemu krajowi daleko do ideału, lecz mimo to go uwielbiam :) . Bliżej mi do PO niż PIS, chociaż każdej partii zdarzają się głupie i mniej głupie pomysły. Wierzę w słuszność misji w Afganistanie, chociaż nie podoba mi się podejście USA do Polski -Obama już dawno dał nam znać, że ma nas w głębokim poważaniu (staje się jednak o wiele milszy,jeżeli chodzi o wzmocnienie liczebności polskiego kontygnentu). Staram się być świadomy politycznie,czytam gazety, portale itd. Coś jeszcze cię interesuje?

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 30, 2009, 22:36:35 »
    Witaj pokrewna duszo! Powiedz mi jeszcze jaką prasę lubisz?

Offline Biniu10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 30, 2009, 22:46:14 »
    Głos Wielkopolski (mieszkam w Poznaniu), Newsweek, Cd-action (jeżeli można to podciągnąć pod prasę), Wprost (ostatnio rzadziej).

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 30, 2009, 23:06:38 »
    Witaj bracie Poznaniaku :D Zanim zostaniesz zgwałcony umysłowo szybką setką pytań pozwół że ja Ci zadam kilka szybkich pytań.
     Na jakiej dzielnicy mieszkasz? Co sądzisz o Groblenym? Czy Hipolit Cegielski był wielkim człowiekiem? Co zrobił Mieszko I dla Poznania? I czy wg. Ciebie obchody św. Marcina był w tym roku udane?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2009, 23:08:18 wysłana przez Francysh »
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 30, 2009, 23:07:42 »
    Ja CDA też czytam, ale wiedzy o polityce z niego nie czerpię:) Uwielbiałem Dziennik Polska Europa Świat, ale niestety zmienił się Rzeczpospolitą bis. Z tygodników kiedyś czytałem Tygodnik Powszechny, ale zbyt ciężko go dostać. Nie znoszę Wyborczej to taki lewicowy Nasz Dziennik - obie te gazety nie rozumieją że można mieć inny punkt widzenia niż one.

Offline Biniu10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 30, 2009, 23:51:28 »
    Mieszkam na Starołęce (takie zadupie na obrzeżach). Grobelny jest nawet spoko - widać, że coś robi dla miasta i sprawia wrażenie uczciwego. Mieszko I wiele dla Poznania nie zrobił (raczej dla Gniezna), chociaż według legendy to on i jego bracia założyli nasze miasto ("Poznaję!"). Tereny te obrał sobie za siedzibę biskup Jordan(potem to się rozrosło) i jest to jedno z potencjalnych miejsc, gdzie mógł się odbyć chrzest Mieszka. Na obchodach niestety nie byłem (a Poznaniak!) z powodu nawały obowiązków.