Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Doro Dango  (Przeczytany 2396 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matiux

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Podczas wojny milczą prawa.
    Doro Dango
    « dnia: Listopada 29, 2009, 15:13:12 »
    Pewnie niektórzy z was o tym słyszeli jest to japońska sztuka wyrabiania z piasku takich o to kulek http://web-japan.org/trends01/ph/011005asci.jpg i mam prośbę jeśli ktoś z was umie takie kulki robić mógłby mi powiedzieć jak to zrobić bo mi jakoś nie wychodzi :/ (wogóle nie twardnieje) daro dango jest bardzo ciekawe uspokaja duszę i ciało a na końcu mamy taką ładną kulkę do postawienia ;) więc proszę jeszcze raz o pomoc.
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline Shrama

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Doro Dango
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 30, 2009, 00:05:37 »
    Jeśli ta kulka jest z piasku, to jest to najbardziej zajefajna kulka, jaką w życiu widziałem :D. Nie słyszałem o takiej sztuce, więc nie potrafię Ci pomóc, ale czy w sieci nie ma nic o tym?. Widziałem natomiast w programie "Pogromcy mitów", jak wyrabiali takie kule z kupy :P. Mocna rzecz.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    Odp: Doro Dango
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 05, 2009, 19:00:22 »
    Po pierwsze pisze się razem (dorodango) pełna nazwa to Hikaru Dorodango.

INSTRUKCJA:
    1.Najpierw bierzesz błoto (piasek +woda) i formujesz kulę wyciskając z niej jak najwięcej wody.
    2.Ziemią którą zrobiłeś błoto posypujesz swoją kulkę i wysierasz aż będzie fajną kulką , tyle że matową (nie chodzi  o Mat'a Berserkera'a :P)
    3.Robisz to samo co w 2 ale piaskiem.
    4.Owijasz folią i do zamrażarki/na kaloryfer/na parapet
    5.Jak stwardnieje polerujesz(długo) szmatka lub po prostu ręką.

Powinno wyjść.