Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Khergici nie słuchają rozkazu+łucznicy  (Przeczytany 1672 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Reger26

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Khergici nie słuchają rozkazu+łucznicy
    « dnia: Listopada 28, 2009, 21:55:41 »
    Mam 50 khergitów w armi.
    Na początku każe im utrzymać pozycje by łucznicy ostrzeliwali wroga.
    Ale jak wróg podejdzie to lansjerzy atakują!!!Mimo rozkazu utrzymania pozycji.
    A wrogowie są jakieś 15-20 metrów od mojej armii co wkurza(szczególnie jak wchodzą pod górke a są wtedy łatwym celem).

Co z tym zrobić?

Taki problem zaczynać zdania, a tym bardziej temat z wielkiej litery? - proud

Zaczełem przecież..

Dopiero jak zmieniłem... W tym temacie tak zrobiłeś i w kolejnym, który założyłeś chwilę później.
    No nie możliwe.. A tak sie starałem zaczynać te zdania z dużej :(

A tak jeszcze spytam, co zrobić z łucznikami(lub Kusznikami) by stali w równym rzędzie? U mnie nigdy nie chcą.
    Czasami prawie wchodzi jeden na drugiego przez co niektórzy nie strzelają.
    A jak przejedzie moja konnica przez nich od tyłu to już wogóle nie ma o czym gadać.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2009, 19:59:27 wysłana przez Reger26 »

Offline Atlor

• Użytkownik
    Odp: Khergici nie słuchają rozkazu
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 29, 2009, 10:38:54 »
    Khergici tak mają po prostu....Zawsze któryś wyjdzie z szeregu by uderzyć wroga.
    To jest jak z piechotą , gdy ktoś do nich podejdzie za blisko to niektórzy po prostu go zaatakują łamiąc szereg

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 29, 2009, 13:57:50 »
    Ale bez przesady, wróg jest jeszcze dosyć daleko a łucznicy dobry cel.

Offline krzyysiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 30, 2009, 14:23:39 »
    Na początku bitwy ustaw ich w szeregu, a następnie wydaj polecenie, aby zsiedli z koni i dali kilka kroków naprzód. Wtedy będą lepiej trzymali szyk. Gdy wróg podejdzie zbyt blisko, to wydajesz rozkaz "fall back ten paces" i "mount horses".
    Uwaga! To rozwiązanie ma 2 istotne wady:
    1) Niektóre konie potrafią sobie pogalopować w siną dal.
    2) Po wydaniu polecenia "na koń" duża część żołnierzy dostaje głupawki :-( Więc lepiej, żeby twoi łucznicy zdjęli wrogów, zanim ci podejdą zbyt blisko...

Drugi sposób - wydaj komendę "use blunt weapons" i F1, to najlepsza metoda na to, aby nagle wszyscy zaczęli Cię słuchać. Zaraz potem wydajesz oczywiście polecenie "use weapons at will".
    « Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2009, 14:27:04 wysłana przez krzyysiek »

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 30, 2009, 19:58:50 »
    Dzięki krzysiek, nawet pomogło.

A tak jeszcze spytam, co zrobić z łucznikami(lub Kusznikami) by stali w równym rzędzie? U mnie nigdy nie chcą.
    A jak przejedzie moja konnica przez nich od tyłu to już wogóle nie ma o czym gadać.

Offline piotrmasteror

• BANITA
    • Użytkownik
    • THIS IS SPAAAAAM!!
    Odp: Khergici nie słuchają rozkazu+łucznicy
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 30, 2009, 20:54:44 »
    najlepszy sposób to tak:
    F1 i idziesz na wymarzoną pozycję a oni za tobą w równym rzędzie
    naciskasz F9 i F5
    po dotarciu na miejsce naciskasz F1 a potem F5 ponownie
    Szczęka mi opadła, przebiła się przez panele, warstwę waty szklanej, folii, regipsu, desek, siedliska myszy, wpadła na dolne piętro, wylądowała na podłodze, po czym odbiła się od niej i spadła na posadzkę. Wybiła dziurę w kafelkach i metrowej grubości warstwę wiekowego, poniemieckiego betonu, wpadła do zalanej piwnicy, roztrzaskała rury doprowadzające wody, po czym wrzasnęła "ja pie**ole!"
    BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAA

Offline krzyysiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 02, 2009, 18:51:55 »
    Dzięki krzysiek, nawet pomogło.

Do uporządkowania szyków bardzo przydaje się komenda "advance/fall back ten paces" ("do przodu" -> "z powrotem w tył" lub odwrotnie). I jeszcze sugestia - staraj się ustawiać konnicę obok reszty wojsk (po lewej lub po prawej stronie), wtedy ich szarża nie będzie przeszkadzać. Jedyny problem z takim ustawieniem możesz mieć podczas walki z bandytami stepowymi/khergitami, którzy atakują bardzo szybko.

Offline Prescot

• Użytkownik
    Odp: Khergici nie słuchają rozkazu+łucznicy
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 10, 2009, 20:15:41 »
    Khergici już tak mają. Rhodocy natomiast stoją w miejscu, kusznicy za pawężnikami i nawet nie drgną.