Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RPGmod  (Przeczytany 13779 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    RPGmod
    « dnia: Kwietnia 29, 2007, 10:25:58 »
    Nie wiem czy słyszeliście o modzie RPGmod ale sądząc ze screenów to rozbudowany będzie jak...dwadzieścia dowolnych modów razem wziętych!
    Poniżej zamieszczam screeny (po więcej zapraszam tu http://mbx.streetofeyes.com/index.php?PHPSESSID=2fo8l4m1i9lhk1p48k6h0gpmg0&topic=11.0)

Szkoda tylko ,że Yoshiboy - twórca moda robi na razie Pirates!
    Pożyjemy, zobaczymy...

Offline Emil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: RPGmod
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 29, 2007, 10:50:36 »
    He he, fajnie by się na takiej śwince pomykało...
    No i te 110 HP.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 29, 2007, 15:11:30 »
    JA!!! - Czy ja widzę czy tu są różne wierzchowce, magia, różne rasy, pułapki przy oblężeniach, rytuały, mgła, nowe budynki i zmieniona fizyka? O LOL, kiedy to wyjdzie !?

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 29, 2007, 16:54:10 »
    JA!!! - Czy ja widzę czy tu są różne wierzchowce, magia, różne rasy, pułapki przy oblężeniach, rytuały, mgła, nowe budynki i zmieniona fizyka? O LOL, kiedy to wyjdzie !?

Jeszcze nie zaczęli robić portu do nowej wersji więc myślę że jeszcze długo do momentu wydania.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 29, 2007, 20:58:34 »
    Tzn. to będzie do wersji 0.900 albo coś w tym stylu? A skoro nie zaczęli robić to skąd screeny? Bo widzę na nich potwory, zaawansowaną magię, nowe obleganie zamków, mnóstwo lokacji nowych (I to jakich wielkich!), nowe przedmioty, nowe ciosy, zmienioną fizykę, nowe rasy i wiele więcej, toż to będzie z 500 mgb zajmowało :D Nie mogę się doczekać, jeśli wyjdzie tak dobre jak się teraz wydaje to niestety ogniem i mieczem będzie musiało się schować, chyba że też wymyślą coś dobrego :D

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 29, 2007, 21:29:18 »
    Screeny to najmniejszy problem... Nie widzisz jak się te ludziki ruszają, a model zmienić to nie problem(tak myślę). Na 100% ta świnia rży jak przemiły konik. A magia? Hmm no nie wiem czy ciężko by było zrobić taki glow, albo dymek od miecza czy coś więc nie mam pojęcia na jakim to poziomie, ale to że zombie trzymają książki to akurat nie pokazuje, że jest magia.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 29, 2007, 21:54:23 »
    A skoro nie zaczęli robić to skąd screeny
    a hudu z 0.751 nie widac?

zaawansowaną magię
    ? czy ja czegos nie widzialem?
    nowe obleganie zamków
    a jest jakies stare obleganie?
    mnóstwo lokacji nowych
    ja naliczylem 5-6
    nowe ciosy
    hmm?
    zmienioną fizykę
    <jeszcze wieksze> hmmm?
    nowe rasy i wiele więcej
    czyzbys mial jakies znajomosci?-.-
    ogniem i mieczem będzie musiało się schować
    oczywiscie niewazne ze OiM to XVII w. a to jest w realiach RPG... nie widze zwiazku, zreszta OiM nigdy nie mialo byc konkurencja wiekszych modow - to jest niezalezny projekt nie robiony w zadnym wypadku pod masowego odbiorce.
    jeśli wyjdzie tak dobre jak się teraz wydaje
    nie chce psuc zachwytu, ale lepiej patrzec na to z pewnym dystansem, oczywiscie ze zapowiada sie bardzo mocny konkurent story modu i TLD ale to co napisales to jakies niestworzone rzeczy...

PS: acha na jednym ze screenow chyba ktos blednie zinterpretowal obecnosc mgly - wg mnie to raczej na pewno zmieniona textura nieba/tla
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2007, 21:58:38 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 29, 2007, 23:16:44 »
    Hmm?

Nowe rasy - W sensie są minotaury itd.

Zaawansowana magia - Łatwo podmienić teksturę takiej strzały i ognistej strzały, ale trudniej zrobić "prawdziwy" czar

Zmieniona fizyka - Widać że koleś skoczył wyżej, widać jak typ zareagował na prawdopodobnie dostanie pięścią w mordę ;p

Nowe obleganie zamków - Źle to ująłem, miałem na myśli że widać tą kładkę co kamienie się z niej staczają, a pewnie dadzą coś jeszcze :D

Nowe lokacje - A co, od razu mają screeny ze wszystkimi dać?

Nowe ciosy - Niektóre screeny (wejdź też na ten link, nie tylko te co tu zamieścił) zawierają pokazane animacje walk inne niż w dotychczasowym M&B

Co do magii jeszcze - Widziałem magiczne kręgi i jakby ogień z sufitu, a to zdjęcie z dwoma zombiakami jak się przyjrzeć może ilustrować że typ użył czaru co odbija\zmienia trajektorie pocisku, ale to nie jest pewne ;p

I co do ogniem i mieczem - Myślałem że to ma być przełomowy mod, ale skoro chcecie coś w stylu Dukes And Marceniaries to nie przeszkadzam -.-

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 30, 2007, 11:14:20 »
    no w sumie, masz racje nie wchodzilem na linka tylko na te screeny patrzylem. Ale po przejrzeniu wszystkiego to mi sie jakies dziwne wydaje... niby da sie sprawic zeby jakis przedmiot generowal dym (lub inna podobna texture jak ogien) ale animacja tego raczej byla by zwalona, nie wiem co ci moderzy zrobili ale mam zle przeczucia. Jednak mgla jakis poziom prezentuje moze nie bedzie taka tragiczna.

Łatwo podmienić teksturę takiej strzały i ognistej strzały, ale trudniej zrobić "prawdziwy" czar
    trudniej, albo to po prostu niemozliwe - zrozum ze magia to spora ingerencja w silnik gry, myslisz ze bron palna byla wprowadzona przez moderow? nie, armagan dodal ja w v0.731 na masowe prozby ludzi. Tak samo sprawa wyglada z machinami oblezniczymi. na razie nie zapowiada sie zeby byly wprowadzone, no chyba ze do dekoracji. Dlatego dopoki nie zobacze bede sceptyczny.

Zmieniona fizyka - Widać że koleś skoczył wyżej, widać jak typ zareagował na prawdopodobnie dostanie pięścią w mordę ;p
    to raczej domysly, ale w sumie jest mozliwe, tylko nie wiem po co i czy by to nie dzialalo na wszystko w swiecie gry, bo power up`ow sie nie da zrobic.

Nowe lokacje - A co, od razu mają screeny ze wszystkimi dać?
    po prostu napisales to jakbys mial wieksza wiedze na temat moda niz to ze screenow wyglada... jakies znajomosci?

Nowe ciosy - Niektóre screeny (wejdź też na ten link, nie tylko te co tu zamieścił) zawierają pokazane animacje walk inne niż w dotychczasowym M&B
    nie dopatrzylem sie takowych... tez uwazam ze zmiana animacji jest albo niemozliwa albo bardzo trudna.

I co do ogniem i mieczem - Myślałem że to ma być przełomowy mod, ale skoro chcecie coś w stylu Dukes And Marceniaries to nie przeszkadzam -.-
    takie cos o czym mowisz (czyli paczka itemow lub cos a`la native) pierwsza wersje mialo juz w listopadzie... domysl sie co teraz sie z tym wszystkim dzieje.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 30, 2007, 11:15:51 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 09, 2007, 07:42:51 »
    Yesss!!! Wyszła beta tego moda na wersję (chyba) 751. Waży 140 MB - czyli to największy mod do Mount & Blade! Yoshiboy wydał też betę Pirates! więc możecie być podwójnie zadowoleni. Dzisiaj może wypróbuję te mody i dam wam odpowiedź czy warto ściągnąć czy też nie.

Tu macie bety obu modów i dokumentację do nich (kod źródłowy, module systemy i informacja dotycząca modu RPG)

http://mbx.streetofeyes.com/index.php/topic,490.30.html

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 09, 2007, 12:18:09 »
    Holy fuck! wkoncu cos sie dzieje, respect dla yoshiboya. Ta sa bety, ale sa grywalne prawda? Mam nadzieje ze Pirates jest lepsze niz poprzednia wersja, wkoncu bedzie w co grac:)

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 09, 2007, 16:01:01 »
    Kurde to jest najlepszy mod! Możesz na początku wybrać swojego boga - patrona, kim byłeś, kim będziesz, poziom trudności, rasę i kilka innych drobiazgów. Po rozpoczęciu gry budzisz się z dziwnym snem ,potem musisz nabrać wody do studni ale podczas nalewania nadciągają Mroczne Elfy i zabierają jakiegoś przyjaciela głównego bohatera. Razem z Ilinią (coś takiego) znajdujemy się w jaskini w ,której musimy przejść trening a potem po wyjściu z jamy - pozabijać kilka grup River Piratów. Następnie idziemy do domu rybaka i wypożyczamy łódkę. Razem z Ilinią, rybakiem i trenerem płyniemy w dół rzeki. Podczas tego atakują nas bandyci a chwilę później docieramy do wodospadu. Tam przechodzimy przez podziemia składające się z kilku części i zabijamy Mroczne Elfy. Później wychodzimy na równinę i następna jaskinia a potem dochodzimy do wioski Mrocznych Elfów. Do tego momentu udało mi się dojść. Są jeszcze wyścigi konne (!) i można wziąść udział w bójce w tawernie:). Jest tego oczywiście znacznie, znacznie, znacznie więcej!

Mówię Wam - to najlepszy mod do M&B. Niech się schowają Last Days i Story Mod!

Jeszcze jedno - mod trudno "wgrać" do Mount & Blade. Należy po prostu zmienić nazwę folderu RPG Mod na Native i wkleić go do folderu Modules.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 09, 2007, 20:52:19 »
    I co jeszcze zauważyłeś? Nowe bronie, pancerze, potwory, inna fizyka, nowe lokacje, nowa mapa, nowe skrypty, czary, nowe wierzchowce, fabuła i coś jeszcze? Co ciekawego dodali? I co daje wybór boga czy patrona ?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 09, 2007, 21:17:51 »
    No ściągnołem to i błąd brakuje bread_f czy coś wkopjowałem tam plik breads i lipa dalej nie działa nie wiem co zrobić pomocy bo bym sobie w niego pograł.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 10, 2007, 07:03:15 »
    No ściągnołem to i błąd brakuje bread_f czy coś wkopjowałem tam plik breads i lipa dalej nie działa nie wiem co zrobić pomocy bo bym sobie w niego pograł.

1. Mod jest na wersję 751.
    2. Czy zmieniłeś nazwę folderu RPGmod na Native i wywaliłeś Native z Modules?