Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Star Wars: Knights of the Old Republic 1 i 2  (Przeczytany 7856 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Star Wars: Knights of the Old Republic 1 i 2
    « dnia: Listopada 23, 2009, 20:39:20 »
    Witam nie zauważyłem nigdzie wątku o tych grach, a szkoda bo są to gry wielkie . Mam do was parę pytań odnośnie gry:
    -Jaką klasą graliście ?
    -Jaką bronią walczyliście ?
    -Czy znaleźliście coś extra: jakąś broń czy cuś ?
    -Podoba się wam fabuła i ogólnie postacie ?
    -Jaką taktykę preferujecie w walce ?
    -Co ogólnie sądzicie o tychże grach, najbardziej mnie interesuję o kontrast między tymi dwoma częściami ?
    -Czy polubiliście Revana ?
    -Co sądzicie o nowej grze Mmo robioną przez Bio Ware ?

Opis pierwszej części gry: http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=1093   ocena redakcji : 9,6
    Opis drugiej części gry :http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=2965       ocena redakcji : 8,7   
    « Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2009, 18:35:12 wysłana przez Wezyk »
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Star Wars: Knights of the Old Republic 1 i 2
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 23, 2009, 21:18:02 »
    Cóż grałem w tę gre jest świetna  1 zdecydowanie lepsza od 2 .
    Wiesz mogłeś dać opis tej gry z gier online gdyż nie wszyscy znają tą gre.

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 23, 2009, 21:41:21 »
    Mi gra ta bardzo przypadła do gustu.Chociaż drugiej odsłony nie przeszedłem(zaciąłem sie:P ) to i tak obie te pozycje ponieważ są bardzo wciągające i można je przejść na rożne sposoby.
    Ja osobiscie lubialem 2 ręczny miecz świetlny (czernowy :} )
    Co do tego MMO to szykuje sie naprawdę niezła gierka tylko oczywiscie jak każde dobre MMO trza będzie płacić :|

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 24, 2009, 21:35:17 »
    Prawdę mówić to na MMO czekam już od zapowiedzi w CDA i nie mogę się doczekać ;]
    W Kotor-y grałem, szczerze mówiąc to pierwsza część bardziej mi się spodobała.
    Krótko mówiąc kawał dobrego RPG-a w świecie Star Wars.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 27, 2009, 18:42:15 »
    Szkoda, że nie ma większego zainteresowania tymi grami . Jakby ktoś chciał pograć to w sklepach można kupić za 39,99 zł polecam już teraz biegnijcie do sklepu !!! Podziele się z Wami moimi doświadczeniami z gry: bardziej podoba mi się pierwsza  cześć ( miała ten klimat i fabułę !!! ) . Grałem po obu stronach mocy ale przeważnie utrzymywałem się na neutralnej :D . Walczyłem dwoma mieczami świetlnymi lub jednoręcznym mieczem świetlnym ( polecam te techniki walki ponieważ trudno stosunkowo trafić dwuręcznym bez speeda ) Jeśli szukacie jakiś dobrych itemków w jedynce :
    - dla jasnej strony mocy można znaleźć na Korribian w podziemiach i jaskini lub na Kashyyyk ( wszystkie blisko ciał terentaków ) i w Gwiezdnej Kuźni wytworzyć szatę Revana
    - dla ciemnej strony mocy w grobowcach na Korribian i w Gwiezdnej Kuźni wytworzyć szatę Revana ( niepełną )
    - uniwersalne itemki (kryształy do miecza świetlnego ) trzeba nachodzić co jakiś czas stację nad Yavinem, po jakimś czasie pojawią się Trandoshanie po krótkiej rozmowie lub walce odlatujemy , za jakiś czas wracamy i rozwalamy całą grupę i handlarz z wdzięczności daje nam po przecenie możliwość kupienia tychże kryształów :D
    Pozdrawiam   

Offline elsiete82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 09, 2010, 13:43:13 »
    Jak to jest z tymi KOTOR-ami. Chętnie bym zagrał ale czytałem, że walka odbywa się turowo (a tego wręcz nie nienawidzę). W związku z tym mam pytanie, czy walka odbywa się w czasie rzeczywistym z możliwością włączenia aktywnej pauzy, czy też turowo (czyli ja zadaję cios, później przeciwnik, potem znowu ja...)?

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 09, 2010, 15:44:47 »
    Jest to normalna walka w opcją włączenia pauzy , choć jak się tak przypatrzeć to wygląda  to jak wymiana ciosów.
    Jak dla mnie gra się świetnie.
    Wężyk jeżeli grałem po stronie neutralnej to jakie miałeś zakończenie? O ile mi wiadomo są tylko 2...

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 09, 2010, 15:49:08 »
    Jak to jest z tymi KOTOR-ami. Chętnie bym zagrał ale czytałem, że walka odbywa się turowo (a tego wręcz nie nienawidzę). W związku z tym mam pytanie, czy walka odbywa się w czasie rzeczywistym z możliwością włączenia aktywnej pauzy, czy też turowo (czyli ja zadaję cios, później przeciwnik, potem znowu ja...)?

Nie wiem czy masz pozwolenie od administracji na odświeżanie tematu ale jak już to zrobiłeś... Wystarczyło też wejść w link w pierwszym poście  żeby przeczytać :
    " Rozgrywka toczy się w czasie rzeczywistym z możliwością zatrzymania gry w dowolnym momencie i ustalenia właściwej taktyki."
    Można też wejść na youtuba :))
    Mam nadzieje , że pomogłem .
    Edit  Atlor jak grałem o neutralnej miałem zakończenie odpowiadające ostatnim moim czynom jak na planecie pod Gwiezdną Kuźnią , z tego co pamiętam decyzja wstępna na temat zakończenia zapada podczas walki z Bastylią na dachu świątyni .

Offline elsiete82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 09, 2010, 18:35:38 »
    Fakt odkopałem bardzo stary temat. Sorki. Przyznaję się też do tego, że nieuważnie czytałem wpisy w wątku. Co do Yotube to nie ma szans, mam Blueconnect z limitem 1 GB. Nawet przy limice 5-cio minutowy filmik oglądam 12minut :D.Znalazłem temat więc wolałem go odkopać niż tworzyć nowy. W każdym razie dzięki za pomoc, czas poszukać KOTORa na Allegro.

Offline elsiete82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 17, 2010, 20:43:31 »
    No i poradziliście mi, że ho ho ;). Walka w KOTOr jest turowa. Mam gdzieś taką pomoc.

Offline Jakobosik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 01, 2010, 20:04:17 »
    Kotor to jedna z moich ulubionych gier ;P Przede wszystkim dlatego ze możesz być kim chcesz i robić co chcesz ( oczywiście w przenośni , fabula i tak dalej jest stała :P) .Jedynka podobała mi się bardziej , dwójka ma trochę bardziej mroczny klimat i to pewnie dla tego mi nie pasuje .
    « Ostatnia zmiana: Października 24, 2010, 14:38:22 wysłana przez Jakobosik »

Offline kasztan

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • REF_kasztan
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 24, 2010, 13:21:22 »
    Według mnie jest to porządna gra.Grałem w obie części.

Żołnierz potem Obrońca Jedi

Walczę dwoma mieczami świetlnymi (niebieski i zielony)

Fabuła podoba mi się bardzo i postacie również

Styl walki.No cóż, podchodzisz do przeciwnika i nawalasz go tym co masz
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2012, 18:29:55 wysłana przez kasztan »

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 01, 2010, 09:28:35 »
    Ja też mam to mmo na oku , nawet już znalazłem koleśia który będzie sprzedawał kody za jakieś 25 zł więc jakoś da rade :)

Offline rasta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 10, 2011, 19:34:33 »
    Ja tam na kodach gram teraz i mam problem bo jestem na początku gry i mam miecz świetlny i nie mogę go używać...Da się jakoś to zrobić?

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 10, 2011, 21:15:11 »
    Po co grać na kodach w taką łatwą grę ?  Masz miecz świetlny ,  ale żeby nim władać musisz mieć klasę Jedi , i chyba  w Atuty walkę mieczem świetlnym
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze