Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Łączenie modów  (Przeczytany 4349 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tim

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Łączenie modów
    « dnia: Kwietnia 29, 2007, 01:36:25 »
    Szukałem podobnego tematu wcześniej, ale natknąłem się tylko na "to jest dla twórców modów, żeby nie musieli czegoś robić dwa razy"... A chodzi mi o łączenie modów. Czy ktoś mógłby napisać poradnik, jak połączyć kilka modów w jeden, np. dodać do 'Native' "właściwości" dwóch osobnych modów (np. Recruit Prisioners + [jakikolwiek inny mod na tyle mały, by nie być osobnym modem])?

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: Łączenie modów
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 29, 2007, 09:13:12 »
    Nie próbowałem ale zdaje mi się ,że nie można tak robić.

Offline tim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 29, 2007, 09:17:17 »
    Najwygodniejszym byłby system a'la Morrowind - do podstawowej wersji można dodawać różne wątki na raz... Ale to raczej prośba do twórców gry o zmianę silnika...

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 29, 2007, 12:35:38 »
    Moge sie mylic, ale w tej nowej wersji, proste laczenie modow jest niemozliwe. W 0.751 mozna bylo spokojnie np. moda arene Janusa wrzucic do kazdego wiekszego modu i wszystko gralo.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 29, 2007, 15:09:24 »
    Da się - Ściągnij se modplosion i zobacz, że to połączenie paru modów ;p

Offline tim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 01, 2007, 10:51:33 »
    Da się - Ściągnij se modplosion i zobacz, że to połączenie paru modów ;p

:P
    No, niezupełnie mi o to chodziło :P

Moge sie mylic, ale w tej nowej wersji, proste laczenie modow jest niemozliwe. W 0.751 mozna bylo spokojnie np. moda arene Janusa wrzucic do kazdego wiekszego modu i wszystko gralo.

Fakt, niektóre mody da się "na chama" wrzucić i działają, ale te, które wprowadzają trochę więcej zmian wysypują się, jeśli wklei się je/do nich jakiś inny mod.

A Python, albo inne programy do tworzenia modów? Może one jakoś pomogą w łączeniu kilku modów... Ktoś ma jakiś pomysł? :)

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 01, 2007, 11:02:28 »
    Do korzystania z pythona musisz miec matryce moda - a tej do tej pory malo kto urzyczal publicznie - moze z jeden wiekszy mod byl robiony "open source" tylko nie pamietam ktory...

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 01, 2007, 14:18:05 »
    A ja myślę że można dodawać do modów tesktury itd. ale nie można łatwo połączyć takiego story moda i the last days bo są w nich różne skrypty zaprogramowane i dlatego nie działają potem ;p

Offline kaito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 01, 2007, 15:31:50 »
    Do korzystania z pythona musisz miec matryce moda - a tej do tej pory malo kto urzyczal publicznie - moze z jeden wiekszy mod byl robiony "open source" tylko nie pamietam ktory...

Craftmod Community Expansion Project v1.5 OPEN SOURCE

Offline Inquisitor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 09, 2011, 15:05:33 »
    Witam.
    Mam pewien problem, a mianowicie: kiedy zainstalowałem mod Hundred Years War to on mi się połączył z nativem, bo nazwy miast, zamków, wsi i imiona lordów pozostały te co w podstawowej wersji M&B, a i jeszcze nazwy żołnierzy zosta ły te same np jak powinien być np English footman to jest swadiańska piechota.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 09, 2011, 16:17:24 »
    To przez native'owskie spolszczenie -  jeśli je odinstalujesz nie będzie problemu.