Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 123613 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mielonka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Filmy
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 03, 2007, 08:55:35 »
    To że tam nie pisze że to jest trylogia to nie znaczy że LOTR nie jest trylogią... najlepiej zobacz na tej stronce co to jest trylogia i wtedy porównaj...

Haldir, człowieku... W linku który zamieściłem nie tylko nie jest napisane, że LOTR to nie jest trylogia, lecz zaakcentowane jest, że nią nie jest.

Dragonit:
    Wikipedi bezgranicznie nie ufam, jednak ta opinia łączy się z tym co czytałem o ksiązce. Nawet w przedmowie chyba jest o tym wspomniane.

Offline Haldir

• Użytkownik
    • Przybywasz tu w rytm kroku w przeznaczeniu...
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 03, 2007, 09:13:22 »
    Mielonka, Ty tu ciągle o książce piszesz a ten wątek jest o filmie. Książka może i nie jest trylogią ale nie wmawiaj mi że film też nią nie jest...
    "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał a mniej niż połowe chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują"

"Wskrzesmy dawną chwałę z wściekłości siejąc zniszczenia aż wstanie krwawy świt"

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 03, 2007, 12:48:14 »
    Ksiazka na 100% nie jest trylogia, wiec lepiej ci co nie czytali nie gadaja ze to jest trylogia. Jednak jako ze film jest wlasciwie luznym streszczeniem ksiazki zawarl sie w 3 czesciach i tego potworka juz trylogia nazwac mozna (wszak pojedyncza czesc nie dzieli sie na kolejne 2)

Offline MECENAS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Października 08, 2007, 20:30:51 »
    Braveheart oczywiscie :D

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #19 dnia: Października 08, 2007, 20:33:56 »
    Ja po ostatnim seansie mam tylko 2 ulubione filmy

Tenacious D
    Grindhouse vol.2: Planet Terror

Pierwszy za humor a drugie za noge glownej bohaterki xD (tak mnie rozsmieszyla ze lezalem 10 minut pod biurkiem)

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Śrama
      • pasztetowa-probably the best in the world
    « Odpowiedź #20 dnia: Października 08, 2007, 20:47:46 »
    fakt, planet terror jest zabojcze :D a z tworczosci rodrigueza polecam jeszcze od zmierzchu do switu z clooneyem i tarantino w rolach glownych (no moze glowniejszych bedzie trafniejszym okresleniem ;])niestety grindhouse death proof wjeje nuda, sie quentin nie popisal :/

drunken masta

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 10, 2007, 14:47:25 »
    Hmm... może odświeże ten temat bo nikt tu nie zagląda. Oglądał ktoś Beowulfa? Ja byłem w sobotę w kinie i muszę powiedzieć ,że jest to naprawdę dobra produkcja. Film najbardziej pokazał się od strony audiowizualnej - jest w całkowitym 3D, znakomite efekty specjalne, dobrze pokazane sceny i w dodatku świetna muzyka - bajka! Fabuła w zasadzie też dobra - film jest zgodny z przebiegiem wydarzeń poematu anglosaskiego i ma wiele dodanych nowych wątków (kto czytał  i oglądał to wie). Ogólnie jest do bardzo dobry wysokobudżetowy film...

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 10, 2007, 19:03:45 »
    Dla mnie ten film ma jedna wade mianowicie ta walka Beowulfa z Grendelem. Bohater tam mial walczyc nago i tak kamerzysta manewrowal ze caly czas fallus byl zasloniety no i realizm diabli wzieli :P

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Śrama
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 11, 2007, 09:40:39 »
    hahaha lubisz ogladac fallusy w kinie? ja niezbyt :D jak widzialem trailery to wkur... denerwowalo mnie wlasnie ze jest to animacja 3d. tak, tak, wiem ze nie jakas tam zwykla tylko podpasiona, z udzialem aktorow itd. jest kurna naga angelina i sie ponapawasz tym widokiem bo masz swiadomosc ze to animacja... co nie zmienia faktu ze film i tak obejrze.

drunken masta

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 11, 2007, 14:40:36 »
    Angelina zla taka nie jest w tej animacji xD A fallus niezla rzecz w filmach :P

A z filmow to sciagnelem se Evil Dead i jak na razie nic jeszcze tego nie przebilo xD (Ash rzadzi)

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Śrama
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 11, 2007, 17:00:28 »
    ogladalem niedawno evil dead II i III jedynki nie sciagalem bo mi sie nie chcialo a tamte mialem na jakichs starych plytach. no film jest strasznie chu...steczkowy :D ni to horror, ni to komedia. mozna mowic ze jest dobry w swojej kategorii a ta kategoria niech bedzie kicz, chala itp ;]

a btw angeliny. niech sobie bedzie i dobra animacja, ale to nadal tylko animacja ;] dla ciekawych w filmie original sin ma calkiem spoko scene lozkowa z antonio banderasem ;] sama scena ogolnodostepna na p2p, polecam. ale filmu jako calosci to nie bo to nudy straszne, jakis melodramat czy cos.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2007, 17:02:55 wysłana przez MrocznyBaton »

drunken masta

Offline Sztym

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 13, 2007, 16:32:47 »
    Forest Gump. (Run Forest RUN!)
    LOTR
    Szeregowiec Ryan

Chyba nie musze mówić dlaczego. Jak mi sie coś przypomni to edita dam.

Moim ulubionym anime oczywiście Dragon Ball :)

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 13, 2007, 17:36:02 »
    Wydaje mi sie ze sie pisze Forrest ale..

Z Hanksem niezly jest jeszcze film Zielona Mila ale koncowa troche przeslodzona, taka jakas amerykanska xD

Offline SX1

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • DownHill 4EVER DH RideR
      • Gildia YAKUSA
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 19, 2007, 22:58:00 »
    300-naprawdę super film a szczególnie sceny z walką Leonidasa,LOTR-dwie wierze . lost 3 -coś w tym jest ciekawego     wladcy much
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2008, 09:01:23 wysłana przez SX1 »
    http://www.yakusa.pun.pl/forums.php
    Forum Gildi YAKUSA w grze SILKROAD
    Serv EOS chętni wbijać!!

Offline Venom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 19, 2007, 23:12:19 »
    Straszny film 1,2,3,4. Dzień Świra tez wymiata :P