Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z grafiką  (Przeczytany 1991 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Premislaus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z grafiką
    « dnia: Listopada 10, 2009, 07:03:39 »

W wielu modach mam ten problem z grafiką. Dotyczy on zbroi, hełmów i butów, to czarne przesuwa się jak steruje kamerą. To wina autorów moda, czy u mnie jest coś nie tak?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Problem z grafiką
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 10, 2009, 08:32:19 »
    Daj screena z ustawień graficznych? Z jakiego moda jest ten screen?

Ja osobiście nigdy czegoś takiego nie miałem... nigdy... Możesz pobawić się suwakami od ustawień, ponieważ możliwe, że to tylko u Ciebie występuje.

p.s. Konwertuj zdjęcia do jpg, bo bmp długo się wczytuje.

Offline Premislaus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 10, 2009, 09:00:01 »
    Daj screena z ustawień graficznych? Z jakiego moda jest ten screen?

Ja osobiście nigdy czegoś takiego nie miałem... nigdy... Możesz pobawić się suwakami od ustawień, ponieważ możliwe, że to tylko u Ciebie występuje.

p.s. Konwertuj zdjęcia do jpg, bo bmp długo się wczytuje.

To jest jpg ;-), tylko zapomniałem zmniejszyć jakość, jest chyba na 80%. Bawiłem się ustawieniami, włączałem cienie, dynamiczne oświetlenie, a potem wyłączałem. Problem występuje na wszystkich modach, ale nie z wszystkimi nowymi przedmiotami. To akurat Britain at War, ale już w to nie gram, bo mnie denerwują dwie nowe animacje. Na Native nie mam czegoś takiego.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2009, 09:08:34 wysłana przez Premislaus »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 10, 2009, 09:33:29 »
    Jeszcze jedno pytanie...

Masz włączony w ustawieniach dx 7, czy dx 9? To może być źródłem problemu... ale nie musi... :p

Offline Premislaus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 10, 2009, 09:38:07 »
    Jeszcze jedno pytanie...

Masz włączony w ustawieniach dx 7, czy dx 9? To może być źródłem problemu... ale nie musi... :p

Mam dx9. Karta graficzna to GeForce 7300 GT. Może to wina sterowników?

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 10, 2009, 13:26:13 »
    Chciałem zauważyć, że mi też się takie rzeczy zdarzają, ale nie we wszystkich modach. Kartę mam taka samą. Tak sobie myslałem, że to może być z cieniami problem, raz to mam, a raz nie. Nie na wszystkich zbrojach pojawiają się te cienie. Tak czy inaczej, myślę, że nie jest to aż tak przeszkadzający problem, by nie mozna było normalnie grać.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 10, 2009, 14:37:09 »
    Odpowiem własnym cytatem z innego tematu.
    Podczas tworzenia FB odkryłem że na niektórych konfiguracjach (na 99% wina karty graficznej, w komputerach Jeferiaza i Kalpokora występowała a na moim Radeonie HD3800 artefakty nie występowały) shader "iron_shader" nie działa poprawnie. Jedynym rozwiązaniem jest ręczna zmiana na "iron_shader_skin" w plikach brf.
    PS. Inną opcją jest zmiana karty graficznej ale ściągnięcie BRFedita/openBRFA i nauczenie się gdzie co i jak będzie łatwiejsze.