Otóż zobaczyłem, że dużo na forum jest dużo tematów o grach "przeglądarkowych". Otóż od niedawna gram w grę pt.
Legenda - Wojna SmokówJest to w miarę dość nowa gra, krótko ją opiszę, bo mam 38 stopni temperatury i mi się nie chce ;d. Najwyżej edytuję ;].
No to zaczynam ;]. Jest to gra typu via www, jest ona dość nowa, ma swojego klienta do pobrania, co pozwala na szybsze ładowanie się różnych akcji. Są dwie rasy Magmarowie, potężny lud ognia i ludzie, toczą oni ze sobą nieustanną wojnę.
Walka: Jest dosyć inna, niż w wielu grach tego typu, mamy do wyboru: cios w głowę, korpus lub nogi, są także specjalne ataki, które dają różne premie np. +5 obrażeń, ale żeby ich użyć, należy użyć pewnej sekwencji, np. cios w korpus + cios w korpus = +2 obrażeń ;). Należy także wspomnieć, że nowy super atak, otrzymujemy, gdy uzyskamy nowy poziom.
Broń: O niej krótko, chyba warto tylko powiedzieć o kompletach, które dają różne bonusy, np. 5 rzeczy z kompletu zabójcy daje różne bonusy do ataku i te pe.
Questy: Co tu dużo mówić, są różnorakie questy, zabij 10 kretsów(takie krety ;d), idź do wampira, on Ci każe iść do gnoma, albo przynieść mu krew. Są też questy w których trzeba się nalatać, tzw. złożone ;p, czyli idź do jednego chłopa, później zabij 10 wściekłych psów, następnie weź od chłopa jakieś tajemnicze zapiski i te pe.
Różne: Są klany(a gdzie nie? ;d), są Instancje, gdzie mona wejść tylko, gdy jest się w grupie ;).
Info: Moja postać dumny Magamar o imieniu Xasan(trudno się domyśleć?:P) który posiada 3 poziom
Strona:
http://warofdragons.pl/ Chętnie bym sobie w to pograł ze znajomi, albo chociasz z wami ;)
P.S jak coś mi się przypomni, to dopiszę :)