Znam troszkę Rosyjski i mniej więcej napiszę po polsku ich postępy nad modem które są napisane w temacie:
"Witamy wszystkich, którzy odwiedzili tę stronkę! Już pewnie zauważyłeś\aś po samej nazwie, że mod to "The Lord of the Rings.
Co jest już zrobione zrobione:
1.Mapa (części, które miały miejsce w Main Battle)
2. Modele, większość już jest.
3. Nowe sceny miast.
4.Soundtracki z filmu Petera Jacksona.
W przygotowywaniu:
1. Mumakile, po 3 - 4 Haradrimów będą siedzieć na grzbiecie Mumakila i strzelać w nas z łuków.
2. Zewnętrzny wygląd ras (krasnoludy, orki, Uruk (Uruk-hai), elfy i hobbici ... może
3. Unikalne frakcje: Gondor, Rohan, Królestwo Daina (Krasnoludy), Haradrimowie, Elfy, Mordor, Isengard (2 ostatnie mogą być połączone w jedno)
4. Poszukiwania Pierścienia przez dobro i zło
5. Unikalne postacie i miasta, miejsca z trylogii.
6. Nowe wierzchowce.
7. System nieprzyjaźni między dobrem, a złem.
Wszystko to i jeszcze więcej mam zamiar wnieść do życia, ale samemu realizować nie będzie tak łatwo, więc zapraszam wszystkich zainteresowanych tym pomysłem, a przede wszystkim ludzi którzy się znają odrobinkę na robieniu modów. Postępy nad modem można oglądać po screenach w następnym temacie."
W tej chwili ekipa pracująca nad modem składa się z 12 osób, doświadczonych osób :)
To tyle, mam nadzieję, że pomogłem w interpretacji postępów nad modem, info z 1 Listopada 2009 roku. Przewidziana data wyjścia to Styczeń 2010, lub wcześniej.
Edit: Hehe, a ja z Rosjanami i ich językiem mam ostatnio dużą styczność :)