Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dragon Ball  (Przeczytany 2516 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jazzi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Dragon Ball
    « dnia: Kwietnia 21, 2007, 12:56:14 »
    Czy ktoś ogląda może te wspaniałe anime??? Jest na forum może jakiś fan Dragon Ball'a?

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    Odp: Dragon Ball
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 24, 2007, 22:02:15 »
    Tak ja jestem :D. Oglądałem ją kiedy mogłem ale niewidziałem w DBGT sagi Super 17 i Omega Shenrona czy jak mu tam :/ ale widziałem walkę Gogeta SSJ4 vs. Omega Shenron w filmikach na Tubie :). Niesądze że jest tu zbyt wielu fanów DB. Dragon Ball Rulez :D i Mortal Kombat też :P.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 12, 2007, 12:00:22 wysłana przez Cwany_Rycerz »
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 25, 2011, 19:44:17 »
    Z powodu braku ciekawych tematów na forum (zabicie życia w dziale klany) zacząłem przeglądać tematy offtopic, i znalazłem ten temat. Ciekawe ile teraz jest fanów tego anime. Jest to jedyne anime, które lubiłem oglądać za młodu. Drugiego takiego już nie było. I szkoda tylko, że nie powstał Dragon Ball AF. Licze, że pare osób się przyzna bez bicia, że jest tego fanem lub był ^^
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 25, 2011, 20:00:42 »
    Cóż...w normalnych okolicznościach pewnie bym nie miał zbytnio wiedzy co to DB gdyby nie fakt, że gdy byłem mały mój starszy brat to często oglądał i dodatkowo mnie w to wkręcił. Najbardziej lubiłem DBZ, a zwłaszcza część o komórczaku. Chętnie by się to znowu oglądało, ale ogólny brak czasu(nauka, znajomi itd.) po prostu nie zezwala mi na to.

P.S Ciekawe co powiedzą admini na post Jarsussa(skoro już ktoś to odkopał to czemu bym nie mógł tu nic napisać?)

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 26, 2011, 09:34:05 »
    Acchhh....to były piękne, niemalże prehistoryczne dla mnie czasy. DB także dla mnie jest jedyną anime, którą oglądałem i podziwiałem. Nie wiem jak Wy ale ja oglądałem puszczaną w tv wersję z francuskim dubbingiem - na początku raziły mnie te wszystkie "żeli papą, se falafą" ale później przywykłem a nawet polubiłem głosy niektórych bohaterów. Krótko mówiąc - dla mnie bomba - nietuzinkowe postaci, mnogość ciekawych historii, no i humor dozowany w odpowiednich dawkach i odpowiednich momentach sagi.

Patrząc na mój avatar nie trudno się domyślić kto był moim ulubionym bohaterem (obiecałem sobie że gdy urodzi mi się potomek ja także zapuszczę sobie tatusiowe wąsy - tak na tydzień, a co tam).

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 26, 2011, 13:18:33 »
    Licze, że pare osób się przyzna bez bicia, że jest tego fanem lub był ^^
    A co to jakiś wstyd O_o? Do dziś pamiętam jak o 16 pełne dzieciarni osiedle momentalnie zmieniało się w miasto duchów;]. Tak na dobrą sprawę od DB i innych "bajek" emitowanych na RTL7 zaczęła się moja przygoda z mangą i anime. Wielu narzeka, że dragon ball jest strasznie schematyczny ale zapominają, że to właśnie to anime stworzyło większość tych schematów. Tak na dobrą sprawę to DB jest prekursorem shounenów i nawet dzisiejsze produkcje mniej lub bardziej się na nim wzorują. Jedyne co mi dzisiaj przeszkadza to zbytnie przeciąganie walk;]. O ile kiedyś nie zauważałem tego to dziś szlag mnie trafia jak przez bite trzy odcinki przeciwnicy wymieniają złowrogie spojrzenia i pieprz** jakieś farmazony zamiast po prostu zrobić to na co widz czeka(na szczęście w mandze tego nie ma);].
    Dragon Ball jest ważną częścią mojego(i myślę, że nie tylko mojego) dzieciństwa. Te oglądanie nowych odcinków z kolegami, zbieranie wszelkiej maści figurek i plakatów i oczywiście kart z chiochipsów:D. Te ostatnie mam gdzieś jeszcze w szafie bo po prostu z sentymentu nie potrafiłem ich wyrzucić;d.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 26, 2011, 13:27:32 »
    Uuuuu nawet nie wiedziałem, że tu temat o DB jest :)
    Przyłączam się.
    Jedne z najlepszych anime, jakie oglądałem. Pomimo raczej trywialnej historii potrafiło przykuć uwagę. No i te gry, które wychodziły na ps2 (seria Tenkaichi Budokai), SNES, czy GBA (Legend of Super Sayian rządzi do dzisiaj :D).
    Do dzisiaj rozwijany jest bardzo dobry mod do Half-Life`a na motywach DB - ESF, czyli Earth Special Forces. Zainteresowanych odsyłam do googla :D
    Klimat niesamowity, postacie świetne i niebanalny humor. To wszystko sprawia, że DB jest wyjątkowym anime-tasiemcem :P
    Ostatnio oglądałem sobie odświeżoną wersję "Zetki", czyli Dragon Ball Kai. Poprawione niektóre sceny, wycięte fillery. Warto było przypomnieć sobie stare, młodzieńcze czasy :D

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 26, 2011, 14:51:14 »
    Prócz serialu i gier ukazało się dużo filmów anime pełnometrażowych, ale nie są one do końca powiązane z serialem niestety.

Ostatnio znalazłem ten, nawet pasujący do fabuły z serialu ^^  http://www.megavideo.com/?d=GXSKGDZ9
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 27, 2011, 02:33:29 »
    Dragon ball , moje ulubione anime , oglądałem to od chyba 6 roku życia , w telewizji  po francusku . Mam na kompie wszystkie odcinki (DB ,DbZ , Gt) oraz wszystkie kinówki . Nawet czasami obejrzę sobie jakiś odcinek ^ ^ .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Wojan

• Użytkownik
    • Wojan
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 30, 2011, 10:40:57 »
    Przeszukując forum niestety zostałem zmuszony do czytania offtopic, ponieważ wątki klanowe w których coś się działo zostały wyczyszczone i zamknięte. Bardzo miło wspominam każdy odcinek Dragon Balla,ale teraz przerzuciłem się na równie ciekawą mangę pt,,Naruto'', którą oczywiście polecam :D