Stolice można przenieść ale tylko jeśli dany zamek lub miasto należą o ciebie . Do tego jest opcja "przenieś swój dwór" a do wykonania tego potrzebne w ekwipunku są narzędzia 1szt. i płótno aksamitu 1szt.
Łuki : w M&B było bardziej to uproszczone i łatwiejsze . W Warbandzie jest ciężej co nie znaczy że nie można efektywnie strzelać . Do tego jest potrzebny czas do zwiększenia umiejętności , czyli jak najczęściej strzelanie z niego . Polecam mocny łuk wojenny , troszkę wolniejszy od kreglickich ale za to skuteczniejszy . Nie mam z nim problemu żeby strzelać nim w heady i jest lepszy od kusz pod względem odległości do celu a używane strzały szpikulcowe lub kreglickie mają większą moc obalania +3 niż jakiekolwiek bełty , nawet stalowe +2 .
Sztandar można dostać gdy ma się własny zamek lub miasto bez względu czy ma się korzenie szlacheckie .
Podam na moim przykładzie . Ojciec : złodziej , wychowywałem się u rzemieślnika , zostałem myśliwym . Wykonywałem zadania dla emirów sułtanatu przez co zdobywałem u nich przychylność a ja zdobywałem renomę i honor . Sułtan prowadził wojnę z Rhodokami wiec podbiłem ich zamek + wioska . Dostałem możliwość noszenia własnego sztandaru , nie mniej jednak , że mój oddział liczył tylko 70 luda więc zaoferowałem swój miecz sułtanowi dla ochrony i zdobycia przy okazji żony - Sofiya która została moim ministrem gdy odszedłem od sułtana.
Jedyny problem to nie wiem jak zostać królem własnego królestwa .
Było sporo pisane na ten temat ale bez konkretów .
Podbiłem Vagirów , Nordów , Swadian . Jestem marszałkiem i rządzę Królestwem Krwiożerczych Bestii . Werbując lordów uzyskałem prawo do rządzenia - 99 . Miałem ich 13 ale u części z nich miałem minusowe relacje ze względu że nowym nadawałem lenna choć ci "pierwsi" mieli od tych następnych o wiele więcej.
Przy zorganizowaniu kampanii wojennej okazało , się że 3 ma mnie głęboko w d****e , wiec ich zdegradowałem przez co oczywiście relacje z następnymi spadały . Wygnałem wszystkich , został mi 1 lord a prawo do rządzenia nadal 99 , renomy 2550 a honor 142 .
Co pewien czas wysyłam towarzyszy [ mam wszystkich oprócz Artimenera] żeby wygłaszali przychylność do mojej osoby .
Prowadzę wojnę z Rhodokami i Khreglitami . Wysłałem posłańca do Sanjara z wiadomością o akceptację jako monarcha i potwierdził to chodź mam z nim minusowe relacje i jak wspomniałem prowadzę z nim wojnę :D .
Sułtan Hakim mnie nie akceptuje a Rhodoków mam zamiar podbić , nie wiele mi zostało z ich "budynków".
Z werbowaniem lordów nie mam problemu bo większość jest przekupna a ja mam co rozdawać .

Mam sporo przychylnych mi osób :

Pytanie : co mam zrobić żebym definitywnie został królem ? Czy tylko wystarczy że mam prawo do rządzenia własnym królestwem bez konkretnego tytułu ?